Sensiz geçen koca bir yıl

Sağol canım. Bende keşke görseydim diyorum. Deli gibi hayal ediyorum. Kokusunu duymaya çalışıyorum. İnşallah gelir rüyama annesinin minik kuzusu. Ve inşllah beni affettiğini söyler.

şu suçluluk duygusundan bir kurtul lütfen.yer bitirir bu duygu seni...yapma lütfen...nasibi yokmuş.rabbim onu daha çok sevmiş...

canım ben yumurta takibi yaptırdım sadece 2 ay. o ayda olmadı tedaviye aar vermiştik o ayda hamile kalmıştım. yani sende hiç olmıcak diye içini karartma. llah isteyince olur. bize o bebkleri nasip eden d eo. bugün bi arkadaştan habe raldım geçen yıl kordon dolanamsı sonucu bebğini keybetmişti 5 aylıkken şimdi yine 5 aylık hamileymiş. okadr sevindimki umut doldu içime. hayattan kopup bebklerimizin gelmesini geciktireceğimize umutlamnalm. başka çare yok. ben bu yapılan sınavı geçmeye karar verdim. tabi çok özendiğim,üzülüp hırpladığım analr yoğunlukta şuan ama daha azalacak heralde. Alla ayrdım etsin bizler. anne olamyı nasipe tsin hayorlısıyla.

canım benim tekrar başın sağolsun. yapıcak bişi yok. ben d ehep öle diyorum 32. haftamadyım,çok az kalmıştı diiyoum, bu toikte bi arkadaş ar 38.hafta sonunda kaybetmiş. kimi doğunca, kimi doğduktan günler sonra. kimi 20 yaşına gelince. onların acısının yanında da bizimki az kalır. Allah hepimize sabır versin ve vericek. Artık kendime böle telkin etmye çalışıcam ban o bebği verdiyse pkadar mutlu ettşiyse yine evricek artık inanıyorum.bu acıyı yaşamamız bu yoldan geçmemiz gerekeiomuş. oluak ktlanıcaz. hiçbirimiz biliyomuzyuz başımıza yarın ne gelicek.

Allahım sana dayanma gücü versin ben bile okumaya başlarken gözlerimden yaşlar oluk oluk dökülürken kimbilir senin için nasıl yanıyordur kimbilir nasılda burnunda tütüyordur Allah birdaya yaşatmasın inşallah şimdiki yavrunu Allah sana bagışlasın melegin efen gökyüzünden sana bakıyor annecim üzülme diyor eminim buna Rabbim Kimseyi evladınla sınamasın

canım sağol,içimin yangını,gözümün yaşı hiç dinmedi,elbette çok ama çok zor.ama buda benim kaderimmiş,amin canım..

ya nekadar fena oldum..
ağlamaktan klavyedek harfleri göremiorum...
hepsini okuyamdım zaten..
mahvettin beni be arkadaşım...

ıŞYERıNDEYıM ŞıMDı ben ağladıkça içimden gurultular geldii bebeğim le ikimiz ağladık .....ALLAH YARDIMCIN OLSUN Ama bu kadar üzülme rabbimin gücüne gider...senağlama mafoldumben mafoldumben

mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben
işyerindeyim ama oturdum hüngür hüngür ağlıyorum, hiç kimse umrunda değil ne önümden geçip gidenler ne de çalan telefonlar
Allahım bi melek almış ama bir melek göndermiş sana tekrar
Rabbim sevdiklerimizin acısını göstermesin bize inşallah :Saruboceq:

evet yüce rabbim çok büyük.meleğimin kokusu burnumdan gitmeden yüreğim taşlaşmadan umudumu yitirmeden kanatsız meleğimi gönderdi bana.canım aminnnnnnnnnn

arkadaşımda 6,5 aylıkken oğlunu kaybetmişti.kordon dolanmasından.1 yıl sonra yine hamile...melek oğlum arkadaşının kardeşide geldi...

benm bebegmde gelsin bu ay dogacaktı eger düsmeseydi ama gitti bebegim allhım banada bi daah nasip etsin o güzel duyguyu yasamayı

hiç üzülme neolurr biyerde din hocasından dinlemiştim cennette buluşurmuş bunu yaşayan anneler ve bebkler kaldıkları yerden devam edrlermiş bebkler anne şefkatini ilgisini orda alırlarmış gerçekten bak öyle demişti hoca ,üzülme ne olur kıyamam sana

zaten tek tesellim bu...bu hayat baki deiğil.yavruma sarılcam doya doya öpüp koklayacağım...sağol...çok zarifsin...

Uçup gittin buralardan
Canımın canı nerdesin
Uçup gittin buralardan
Gözümün nuru nerdesin
Gittiğin yol çok mu uzak
Dönülmeyen yerde misin

Gel yağmur gel, gel rüzgar ol gel
Bulutlar yoldaşın olsun
Allahım seni korusun
Yolun açık aydın olsun
Turnalara tutun da gel

gel annem.sen rüyalarıma gel.gittiğin yerden dönemeyeceğina güçte olsa kabul ettim artık....

duygularını o kadar güzel anlatmışssın ki canım çok kötü oldum suanda bende 15 gün önce boş gebelıkten dolayı kurtaş oldum hıç içimde olmasa bile çok kötü olmuştum simdi seni düşünüyorum da zor günler geçirmişssin allahım sana sabır versin inş canım

teşekkür ederim.evet baya zordu ve malesef hala çooook zor...

kayracım, yüreğim delik deşik oldu sanki okuyunca...
ben de melek oğlumu kaybettim, aslinda kaybettim demek istemiyorum, kaybetmedim, o kayıp değil, büyük bir kazanç olacak inş. belki bundan sonra başımıza gelecek kötü şeylere engel olacak. sen maalesef düşüncesiz insanlarla karşılaşmışsın, ama boşver asıl kaybeden onlar.
ben de memleketimden çok uzaklardayım, doğum için gitmiştim izmire, annemlerin yanına, giderken dönüşte oğlum kucağımda olarak döneceğimi düşyünüp mutlu bir şekilde ayrıldım. bilemezdim bu şekilde elim boş döneceğini. ama ne yapalım kayracığım, herkes bir imtihanın içinde. kardeşim geçenlerde rüyasında görmüş, bir bebeğim daha olmuş ama onunla hiç ilgilenmiyormuşum, ağlıyormuş kucağıma gelmek istiyormuş, meleğime haksızlık olacak diye almıyormuşum. açıkçası ben de bundan korkuyorum, hem yeniden en kısa zamanda bebeğim olsun istiyorum, hem de meleğime haksızlık olacakmışım gibi hissediyordum. ama bu düşünceden sıyrılmaya çalışıyorum, hepsinin yeri ayrı, yaşamış olsaydı da yeri çok ayrı olacaktı.
bu acılarım sırasında bana merhem olan, eşimle birlikte okuduğumuz bir kitabı sana ve buradaki tüm arkadaşlarıma ısrarla tavsiye ediyorum: psikiyatrist mustafa ulusoy, giderken bana birşeyler söyle. ölüm psikolojisi üzerine yazılmış, roman kıvamında bir kitap, su gibi akıp giden zevkle okunacak bir kitap. birçok soruya cevap bulabileceiniz tatmin olacağınız bir kitap.
kitaptan küçük bir alıntı.
'sana göre büyükbaban için en uygun ölüm zamanı biraz daha büyüdüğün onunla daha çok şeyi paylaştığın bir zaman olmalıydı.Peki kaç yaşında büyümüş hissedecektin kendini? on, onbeş, yirmi? Yaratıcı büyükbabanı sen yirmi yaşına geldiğinde yanına alsaydı, o zaman da büyükbabam evlendiğimi gördükten sonra ölseydi demeyeceğinden emin misin?' Emin değildi. 'Peki sana göre en uygun ölüm zmanı nedir Mavi?' 'Bana göre, sana göre, ona göre en uygun ölüm zamanı insanın öldüğü zamandır. Bunun başka bir izahı da yoktur,aramak abesle iştigaldir,çokbilmişliktir,kibirdir.Bir insan öldüyse eğer,onun için en uygun ölme zamanı gelmiştir' sayfa 99
vara vara vardım ol kara taşa
yazılan geliyor sağ olan başa
beni hasret ettin dosta kardaşa
bir ayrılık,bir yoksulluk bir ölüm.

Dr Mavi odasının en sevdiği köşesinde duran kutunun yanına giderek kapağını açtı ve içinden bir çift eldiven çıkardı.sağ tekini sağ eline girdi............Eldiveni taktığıelinin parmaklarını oynattı, masadaki bardağı tuttu,sonra bıraktı, ardından bir kalem aldıeline birşeyler yazdıktan sonra onu da masanın üzerine bıraktı.......sonra eldiveni sol eliyle sağ elinden çıkarıp masaya bırakıverdi. eldiven masaya yığıldı.sonra yine sağ elinin parmaklarını oynattı,tekrar bardağı tuttu ve masaya bıraktı,yine kalemi eline aldı,onu da bıraktı. ....Eldiven insanın bedenini temsil ediyor. parmaklar ise ruhunu.Ölürken, sol elimin yaptığı gibi bir melek gelir ve bedeni ruhtan ayırır.Bedenin yaşamı ruha bağlıdır.Eldivenin hareketinin parmaklara bağlı olması gibi. Beden eldiven gibi hareketsizleşir,cansızlaşır,yığılır kalır.Ama parmaklar canlılığını ve hareketini devam ettirir.........sonra eldivenleri alıp bahçeye inin.küçük bir çukur kazın eldiveni çukura yerleştirin,üzerini toprakla örtün...eldiven bu çukurun içinde üşür mü, aa beni burada yalnız bıraktınız,bana ne olacak der mi? sayfa 53
herkese bol sabırlar ve gönül ferahlığı, kalp genişliği diliyorum.

bir yeri eksik yazmışım düzeltiyorum. 'bana göne sana göre ona göre en uygun ölüm zamanı diye birşey yoktur. en uygun ölüm zamanı insanın öldüğü zamandır'

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…