Pudra, Fondöten, Kapatıcılar Senin yüzüne ne olmuş !

Evsarona

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2012
363
4
Kızlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var perşembe gecesi bir davette konuşma yapıcam pcos'lu olduğum için yanağımda birkaç akne izi var bugün deneyim dedim bir güzel fondoten sürdüm sivilce lekeleri kılcal damarları çok güzel kapattı ama bu akne izleri birazda büyükler tabi biraz zaman geçince koyulaştı böyle siyahlaşır gibi oldu bu daha önce birkaç defa daha oldu neden bu lekeler koyulaşıyor kapanacağına ? Her gören aa senin yüzüne ne olmuş niye bu taraf koyulaşmış diyor :KK43:

Son düzenleme:
bendede ayni sorun var... cok kötü görünüyor gercekten
bi zamandir avene triacnal kullanmaya basladim, geciyor gibi sanki.

leke sorunumu yoksa fondeten sürünce koyulaşmasımı ? sinir oldum ya nası kapatıcam ben bunu bilmiyorum

leke sorunumu yoksa fondeten sürünce koyulaşmasımı ? sinir oldum ya nası kapatıcam ben bunu bilmiyorum
Lekeli olan yer normal cildinden daha koyu olduğundan üstüne fondöten sürünce ton farkı oluyor (benim de cildimde 7 senedir akne izleri var ordan biliyorum :))
internette makyaj videoları izleye izleye yolu buldum.
Önce lekelerin üzerine kapatıcı (concealer) uyguluyorum. Sadece lekelerin üzerine. Böylelikler lekelerin tonunu açmış oluyorum. Concealer açık tonlu ya biraz ondan. Sonra fondöten uyguluyorum Ta daaa :)

Lekeli olan yer normal cildinden daha koyu olduğundan üstüne fondöten sürünce ton farkı oluyor (benim de cildimde 7 senedir akne izleri var ordan biliyorum :))
internette makyaj videoları izleye izleye yolu buldum.
Önce lekelerin üzerine kapatıcı (concealer) uyguluyorum. Sadece lekelerin üzerine. Böylelikler lekelerin tonunu açmış oluyorum. Concealer açık tonlu ya biraz ondan. Sonra fondöten uyguluyorum Ta daaa :)

tatlım ben aksil-5 sürdüm açsın diye ama ona rağmen koyulaştı daha mı çok süreyim ne dersin ? Gerçi aksil-5 i bir süre sonra emiyor sanırım yüz doktorum verdi lekeler için sen doktora gittin mi 7 sene boyunca geçmedimi :KK43:

tatlım ben aksil-5 sürdüm açsın diye ama ona rağmen koyulaştı daha mı çok süreyim ne dersin ? Gerçi aksil-5 i bir süre sonra emiyor sanırım yüz doktorum verdi lekeler için sen doktora gittin mi 7 sene boyunca geçmedimi :KK43:

aksil fondöten rengi değil mi ama kapatıcı değil sanırım. Cilt ilk neyi sürersen onu kabul eder, cilt doktorum söylemişti. O yüzden bern makyajdan önce cildime güneş koruyucu falan sürüyorum ki fondötenden çok etkilenmesin. Neyse :KK14: tabi tedavi gördüm ama sabırsızlığımdan ve sorumsuzluğumdan uzun süreli devam etmedim kendim ettim yani :) şimdi de pişik kremi kullanıyorum :KK9:

Şimdi seninki biraz özel bir güne olcak ya, ben senin yerinde olsam önce o aksili sürerim ki cildim makyajın ağırlığını çok hissetmesin. Ama az sür bence çünkü anladığımdan kadarıyla concealer renginde değil (koyulaştırıyormuş çünkü.) Sonra parmağınla concealerı PIT PIT yap :KK55: yedirme yani. Sonra fondöteninin sür bence. Ben olsam öyle yapardım. Hatta ben özel günlerde fondötenimi aşağıdan yukarı sürüyorum ki daha iyi kapatsın diye. BÖyle yaptığım günler cildime günlük peeling uyguluyorum.

evet canım fondoten rengi cilt rengimden açık belki lekeyi açar diye sürdüm ama bugün fondıteni yıkadıktan sonra yine tüm yüzüme sürdüm bir süre sonra sanki aksil sürülmemiş gibi emmişti cildim . Şimdi elimde şunlar var flormar toz pudra en çok bunu seviyorum ama malesef akneleri çok iyi kapatmıyor en doğal o duruyor yüzümde sonra yine flormar fondoten var , maybeline new affinitone 24 numara bunu annemden almıştım tenime açık geliyor , oriflame dual care foundation bu baya katı birşey ruj gibi bir kutusu var buda tenime oranla açık kalıyor , son olarakta aksil krem . Ben bugün önce aksil sonra flormar fondoten en sonda toz pudra ile rutuşlar yaptım fondotenın matlığını biraz kırsın diye ama işte nolmuş yanağına burası nıye koyu dediler . Elimde bu malzemeler varken nasıl bir yol izlemeliyim sence ? isimleriyle yazdımki görsellerden felan daha iyi anlaşılabilir diye cnm

Ben senin yerinde olsam önce aksili sürerim cildim emene kadar beklerim. oh :nazar: Sonra lekeli yerlere oriflame dual'i sürerim. Sadece lekelerin üzerine. Yedirmeden böyle parmağınla bi dual core değdir bi lekeye. Pıt pıt :) gözüne leke hafifleyinceye kadar. Sonra da maybelline fondöteni sürerim tüm yüzüme. Kulaklarınla boynuna da sür biraz fark olmasın. En son da pudrayı sürerken böyle yüzeysel geçerdim :KK24:

Ben senin yerinde olsam önce aksili sürerim cildim emene kadar beklerim. oh :nazar: Sonra lekeli yerlere oriflame dual'i sürerim. Sadece lekelerin üzerine. Yedirmeden böyle parmağınla bi dual core değdir bi lekeye. Pıt pıt :) gözüne leke hafifleyinceye kadar. Sonra da maybelline fondöteni sürerim tüm yüzüme. Kulaklarınla boynuna da sür biraz fark olmasın. En son da pudrayı sürerken böyle yüzeysel geçerdim :KK24:

Çok sağol canım deniyip sonucu yazıcam teşekkür ederim :) yok kulak boyun felan görünmeyecek tatlım .

canım dedim yaptığını gerçekten işe yaradı koyulaşmadı ama fondoten çok kaliteli değil galiba bir süre sonra okdr şey sürmeme rağmen uçuyor ilk sürdüğümde duvar gibi oluyorum sonra yüzüm emmiş oluyor koyulaşmasından iyidir yinede uçmasını tercih ederim siyah görünmesindense

yüzün fondeteni cok emiyorsa cildin kuru kalmasindanda olabilir.
iyi bi nemlendirici kullaniyor musun?

yok canım ekstra bir nemlendirici kullanmıyorum akne çıktığı için nemlendirmeyi düşünmedim hiç aksine doktorun verdiği şeyler genelde kurutucu ürünler aksil salsil felan

yok canım ekstra bir nemlendirici kullanmıyorum akne çıktığı için nemlendirmeyi düşünmedim hiç aksine doktorun verdiği şeyler genelde kurutucu ürünler aksil salsil felan

nemlendirici kullanmazsan cildinin fondoteni emmesi cok dogal, kurumus cilt fondotenin nemini cekiyor ve kaliciligi kalmiyor.
akne icinde nemlendiriciler oluyor, kullanmalisin bence...
yagli bi krem olmamasina dikkat et sadece.

hmmmm haklısın . o geceden önce ozaman önce bir güzel nemlendirici süreyim ne dersin ?

hmmmm olabilirr canım sağol . ya en sinir olduğumda sivilce çoook çok nadir çıkıyor akne var mesela tüm yüz temiz ama sağ yanakta 3 tane koca koca leke soldada eski aknelerin silueti renk farklılığı fln var . O da ilginç geldi doktora sordum ama net bi cevap vermedi pütür pütür sivilce çıkaran bi tip değilim ama bir akne yetiyorda artıyor kocaman böyle :KK43:

hmmmm olabilirr canım sağol . ya en sinir olduğumda sivilce çoook çok nadir çıkıyor akne var mesela tüm yüz temiz ama sağ yanakta 3 tane koca koca leke soldada eski aknelerin silueti renk farklılığı fln var . O da ilginç geldi doktora sordum ama net bi cevap vermedi pütür pütür sivilce çıkaran bi tip değilim ama bir akne yetiyorda artıyor kocaman böyle :KK43:

avene ürünlerine bi bak... aknede cok basarili bi marka. benimde sivilce izlerim var, sabir istiyorr ama yavas yavas geciyorlar

kızlar süpersiniz ya söylediğiniz yöntemler çok işe yaradı öncesinden nemlendirince cildim fondoteni emmedi ve sürrdğüm gibi kaldı kapatıcıyıda patpat şeklinde sürüp üstüne fondoteni yayınca herhangi bir koyulaşma olmadı çok sağolun

kızlar süpersiniz ya söylediğiniz yöntemler çok işe yaradı öncesinden nemlendirince cildim fondoteni emmedi ve sürrdğüm gibi kaldı kapatıcıyıda patpat şeklinde sürüp üstüne fondoteni yayınca herhangi bir koyulaşma olmadı çok sağolun

sevindim ise yaradigina:KK16: aveni sivilce izleri icin kullaniyorum evet

X