• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senin adına ben biriktireyim??

Simyam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba kk nin güzel kadınları:KK200:

Çok uzatmadan konuya gireceğim.Ama beni yanlış anlamamanızı temenni ediyorum.Ailem benim canımdır.Ancak gelecek planlarımı yapmak adına bunları düşünmek durumunda kaldım.

Bildiğiniz üzere ailemden ayrı bir şehirde tek başıma yaşayıp çalışıyorum.26 yaşındayım.Kısa vadede evlilik gibi bir planım vs yok. Konum birikim yapmak.Aslında çok para harcayan biri değilim.. Ancak tüm öğünlerimi dışarıdan yemek durumunda kalıyorum ve gezmekten de kısmıyorum.

Bir buçuk sene önce gibi annem sen para biriktirmezsin mantığıyla bana yolla ben senin adına kenara koyayım dedi. Tamam dedim. Aylık bütçemin elverdiği miktarda 200 300 tl gibi bir miktar para yolluyorum. Yollarken de senin bir ihtiyacın var ise öncelikle kendine harca, yoksa kenara at diye belirtiyorum.. (Bu arada anneciğimin bir maddi sıkıntısı yok.)

İlk zamanlar dolar a dönüştürüp kenara attı. Bazı zamanlar bende üzerine biraz koydum öyle kenara attım dedi. Hatta bir dönem kendi de sürekli üzerine ekleme yaptı. (Ne kadar ilave etti bilemiyorum ve kendi yolladıklarımın hesabını da tutmadım.)
Sonra dolar yükselince çeyrek alıp koymaya başladı kenara. Kaç çeyrek var onu da sormadım.
Bir ara paraya sıkışan bir dostuna benim dolar birikimimden bir miktar borç verdi, hiç takılmam böyle şeylere çok iyi yapmışsın canım benim dedim.

Şimdi kafama takılan bir nokta var, ben kendime ait bir hesapta kendi birikimimi kendim yapmak istiyorum artık ama bunu anneme söyleyemiyorum yanlış anlar diye... Bir de kendi de üzerine eklemeler yaptı ya o birikim sadece benim değil belki de, bunu da soramıyorum.Çünkü anladığım kadarıyla kendi birikimiyle benimkini birleştirdi...

Şu kadar çeyrek altın oldu vs vs dedi geçen gün, benim yolladıklarımla o kadar çeyrek olmaz katiyen.Olsa olsa yarısı kadar olur belki daha az.

Şimdi ben kendime ait bir hesapta kendim birikim yapmaya başladım ancak annemde uzundur yollamıyorsun yolla deyince bişeyde diyemiyorum.Yolladım mesela bu ay oraya da.

Yarın bir gün evlenecek vs olsam ben katiyen bana birikimimi toplu olarak yollar mısın diyemem.Desemde Annemde nasıl yaklaşır bilemem.

Sizce ne yapmalıyım?Sonu ne olur?

Bir ufak soru da bırakayım buraya; şu dönem en mantıklı birikim yöntemi sizce nedir?çeyrek mi, faize koymak mı, nakit mi?

( Yanlış anlaşılmasın lütfen.Öyle aman aman bir gelirim Yok, anca ayda 300 tl falan ayırabilirim. )

Her ailenin dinamiği farklı oluyor.
Bilmiyorum bana ailem sen para biriktiremezsin dese bir bakışımla çekinirler kaldı ki bir kere bile maaşımı, birikimimi konuşmamışızdır.
Yerinde olsam artık büyüdüğümü, harcamalarımı da birikimlerimi de kendim ayarlamak istediğimi söyler, konuyu kısa keserdim.

izne gittiğinizde açıkca sorun ne kadar oldu tüm param bilezik alalım diye öğrenin böylece
göndermek istemiyorsanız güne girdim çok ısrar ettiler deyin 400 e gune girdim gibi

Emin ol evlilik vb. bir durumun olursa annen zaten sen sormadan tüm parayı yine üzerine katarak sana geri verir. Ayrıca annen zaten senin yerine bu işi yapıyormuş hatta üzerine bayagi bir miktar katarak yapıyormuş. Neden ayrıca kendin kenara koymak istedin onu anlamadım. Annenize güvenin onlar hayattaki en büyük şanslarımız.

Kendi basima geleni anlatiyorum ve esimin basina geleni. Esim 26 bin lira parasi var . zamaninda baba banka yatirim yapmis paralar baba bankin uzerine. biz her ay 550 tl taksit oduyoruz. Neden cunku babasi o paraya dokunma dedigi icin sürünüp gidiyoruz. Buyuk ihtimal babasinin o parayla kendine yatirim yapma gibi bi dusuncesii var. Ve esimde babasindan parayi istemiyor. Babana birsey olsa o para direk annenin diyorum cunku hesap babasinin ustune anneside uvey hicte guvenmiyorum ona. Neyse o para orda oyle duruyor. Zamaninda annem bana senin parani biriktirelim dedi bilerzik yaptik onuda vermedi bana o da annemde duruyor. Yani yatirimi baskasina degilde kendin yaparsan her zaman neyin ne oldugunu bilirsin surunup gitmezsin bizim gibi !!!

Birikim annenizde, sorun olmaz da, tabi herkes yorganı ayağına göre uzatmalı, hesabını kendi tutmalı.

Bahane olarak değil gerçekten paranın elde değil bankada tutulması gerekir, o şekilde isteyin bence, ona da ek kart çıkartabilirsiniz. Hem online yönetirsiniz paranızı, kurlara göre döviz alıp bozarsınız mesela.

Emin ol evlilik vb. bir durumun olursa annen zaten sen sormadan tüm parayı yine üzerine katarak sana geri verir. Ayrıca annen zaten senin yerine bu işi yapıyormuş hatta üzerine bayagi bir miktar katarak yapıyormuş. Neden ayrıca kendin kenara koymak istedin onu anlamadım. Annenize güvenin onlar hayattaki en büyük şanslarımız.
Niye isteyemezsiniz ki birikiminizi anlamadım.
Ben anneme her konuyu rahatlıkla söylerim anne bu niye alınsın ki .
Diyemezsin belki ama annen senin ihtiyacın olduğunu bildiği an üzerine koyar yollar
Temel anlamda annelik budur

Çünkü mesela bir örneklendirme yapacak olursak, annem evlilik konusunda masrafların büyük çoğunluğunu erkek tarafının yapması kanaatindedir.Bende hayatın müşterek olduğunu düşünürüm.Düğün harcamalarında bu konuda sıkıntı çıkarabilir.Bu da imkan varken imkan Yok olayına döner mi acaba diye ikilemde kaldım. Bilhassa kardeşimin düğününde böyle bir olay cereyan etmişti.

Keşke kendiniz yapsaydınız en başından beri. Sonuçta kaç yaşındasınız, anneniz de olsa şu an parada söz hakkı var. Bir masraf çıksa kafanıza göre alıp kullanamazsınız. Ekonomik özgürlük gibisi yok. Bence çekinmeden en kısa sürede isteyin ve bankada tutun, elde değil.

Sorunuza cevap veremiyorum maalesef çünkü yatırım tavsiyesi gibi bir şey olur ve bu da yasak aslında. Bu ülkede garip şeyler oluyor, doları olanın teröristten farkı yok benim için demişti birileri... O yüzden bu soruya cevap vermeyeceğim.

Annenizden isteyin. Çocuk değilsiniz, kocaman kadınsınız. Kendi paranızı kendi hesabınızı kendiniz yapacak, sorumluluğu kendiniz alabilecek yaştasınız. Biriktirmeyi bilmiyorsanız da öğrenmiş olursunuz. Bana garip geliyor 26 yaşında bir insanın parasını annesinin biriktirmesi.

Annenizde üstüne koyarak biriktirdiyse artık ortak hesabınız var:KK8:istemek istememek aranızdaki muhabbete ve güvene kalmış.
Siz yeni başlayan sistemle maaşınızdan para kesilerek biriktirildiği için artık yollayamıcağınızı söyleyin malum herkesin haberi var bu konudan:KK16:

Annen parayi evde tutuyorsa de ki banka daha guvenlio yuzden bankaya atayim

Annenizi en iyi siz tanırsınız huyunu suyunu.istemek te hakkınız istemeyip annenize güvenmek hakkınız .ama burda siz bile annenizin nasıl davranacağını kestirememişsiniz gibisiniz .burdan bu konuda sağlıklı bir tavsiye veremeyiz sanki

Anne konusunu bilemiycem çünkü her ailenin düzeni farklı ama altın olarak birikim yapacaksan külçe almanız öneririm bozdururken pek düşmüyor cunku

Bence istemelisin yarın öbür gün belki ailenin duymasını istemediğin bi derdin acil ihtiyacın olacak bazen kendi paranı isterken bile açıklama yapmak zorunda kalıyorsun bide üstüne bozuluyorlar

Ben olsam istemezdim güvenirdim anneme. Eminim anneniz kendi koyduğuyla birlikte verecektir size. Bana öyle geliyor en azından. Anneler öyledir yaa sanki sizde kalsa genç harcar bi birikim yapamaz diye düşünüyodur. Annelerin çoğu öyledir. Bana burdan iyi niyetli ve tamamen sizin için biriktiyor ihtiyacınız oluncada hepsini size verir gibi geldi.

Back
X