• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seneye SS hakknda(nemli)

gxuxmxuxxsx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2006
455
2
96
Diğer
Arkadaşlar seneye üniversite sınavı kaldırılacakmış
yani bu sene girdiğimiz son sınavmış
okullara kayıtlar da okul puanına göre olacakmış
bilgisi olan arkadaşlar varsa hemen paylaşalım lütfen

nasıl olur yaaa lgs fln yaptılar değiştrdiler sınavı ole olsa nie değiştirsinle bi yanlışın olabilir mi cnm acaba??? CADIARZU

hayatım mahfoldu şimdi kaldırmalarının hiç bir önemi yok...
Sırf sınav heyecanı yüzünden istediğim bölümü okuyamadım, lanet ettim bu ülkenin kanunlarına...

ewet kızlar bu konu hakkında bilgisi olan varmı, doğru düzgün güncel bi bilgilendirme yapmıyorlar ?
birde aklıma takılan eski mezunların durumu nasıl olucak bu uygulamada ?

öss kaldırılmıyor arkadaslar sadece artık öss nin ismi kaldırılıyor,gene sınav var yani..fakat bu seferki iki aşamalı olacak..

Arkadaslar okudugum bilgilere gore oss kaldirilmayacak iki oturumdan olusacak, dediklerine gore hangi alana gore ogrenci alinacagini da universiteler belirleyecek bu ayin sonuna kararin netlik kazanmasi bekleniyor, yetistirebilirlerse ki dilerim yetisir 2010' a uygulamaya koyacaklar...
Yeni duzenleme ile genel liseler ve meslek liseleri arasinda dengede saglanacak, aobp belki kaldirilacak yada birbirine yakin seviyeye getirilecek boylece yillardir(dilerim kesinlesir) meslek liselerine yapilan haksizlik ortadan kaldirilacak bu genel lise mezunlarinin her ne kadar hosuna gitmesede...

Evet 2 aşamalı sınav olacak yine ÖYS tarzı. 1.si Nisanda 2.si Haziranda yapılacak diye biliyorum. Daha güzel olmuş bence =) son 2 ay türev integral falan kasılır =D

evet ÖSS kaldirilmadi sadece meslek lisesinde,dikey geçişe sinav gelecek.. birde normal öss 2 sinav olacak.. 1.yi kazanamayan 2.ye giremeyecek.. 1.den çikinca 10 tercih yapilacak,o tercih di$i bi okulu kazansanizda gidemeyeceksiniz..

arkadaşlar bu yeni sınav aşamalı olacak. ılk olarak nisan ayında olması tahmin edilen bir sınava gireceğiz bu sınav yalnızca 1.bölüm konularını içerecek yani fen1 mat1 türkçe ve sos1.bu sınavdan aldığımız puanlarla yalnızca 2 yıllık tercih edebiliceğiz.barajı gecenler diğer sınavlara girmeye hak kazanacak ayrıca bu sınavda yaptığımız türkçe ve matematik netlerimiz diğer sınavlardan aldığımız puanlara eklencek.diğer sınavlar ise fen bilimleri sınavı, matematik-geometri sınavı, tarih-coğrafya sınavı,edebiyat-coğrafya sınavı,yabancı dil sınavı olmak üzere 5 tane olacak.bu sınavlar ayrı günlerde olacak tabii ve herkes istediği sınava girebilecek alan dışı tercih sorunuda kalkmış oluyo böyleceayrıca okul puanımız artık eskisi kadar önemli olmayacak ve 12 tane farklı puan türü olacağı söyleniyor.benim bildiğim böyle kızlar :kedi:

Son düzenleme:
Birde annem haberlerde söle ibşi duymuş önce üniversiteye yerleşilcek sonra bölüm seçilcek ordaki puanlarınıza göre hay allahım gerçekten yaz boz tahtası yaptılar

Back