Senet iptal edildiği zaman

Plutonn0508

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2018
343
182
33
Senet iptal edildiği zaman senet imzalatan kisinin borcluya senetleri verirken borclunun imzalarini köşelerden yırtmasi ve kendi ismini senet üzerinden karalamasi yasal midir?

Evet

Neden yasal olmasın ki imha etmiş

Ödenen senetlerde de senedimizi iade alınca imzalı yerini yırtar dosyaya öyle kaldırırız

Evet

Ödenen senetlerde de senedimizi iade alınca imzalı yerini yırtar dosyaya öyle kaldırırız
Öğrenci evi diye internette adresi yayınlanan bir yerin MEB'e bağlı olma i gerekir mi? Meb'i aradığımda evlere biz bakmiyoruz dediler. Doğru mudur?

Evet

Ismimi karaladim şikayet edemez diyen bir yurt sahibi neyden korkuyor olabilir ki? Senetlerin fotoğraflarını onceden cekmistim bunlari mahkemede kullanabilir miyim?

P Plutonn0508 konu sahibi şu konuyu ilk mesajında baştan sona bi düzgünce anlat yoksa adamakıllı bi cevap alamazsın, böyle yarım yamalak hiçbir şey anlaşılmıyor. Yoksa benim gibi konuya bakar bakar çıkarlar.
ben yurtta kaliyordum. Her ay icin en az 9 tane senet imzalatan bir adam sahibi. Bir kiz görevlendirmis ogrenci bu kiz. Bu kiz bu yurdu villa seklinde dusunun fatura kesmek icin gelenlere falan ev olarak kalanlari da ev arkadasi olarak gostermekle gorevlendirilmis. Benim orda bir arkadasimla arasi bozuk diye onu yurttan attilar. Daha once de 3 kisiyi atmislar. Neyse benim bu yurttan atilan arkadasim beni gormeye geldi kapidan sadece içeri gir dedim gormedi birkac saniye konustuk gitti. Bu sorumlu olmus olan kiz da x'in bu yurda girmesi yasak dedi bana odasindan hemen cikip. Ben neden dedim. Yurt sahibinin ismini verdi y diyelim. Y nin talimati dedi. Ben de tamam o zaman y ye soyleyin x e soylesin benlik bir sey yok dedim. Bu yurtta sadece senin arkadasin o yüzden sana soyluyorum dedi. Iceri girmedi zaten kapidan gordum dedim. O kadar girmesi de yasak dedi. Tamam dedim. Kapattim kapiyi. Aksam x e mesaj attim yurda gelmen yasakmis y nin talimatiymis bilgin olsun uzmek istemezdim kusura bakma diye. Bu x de y ye yani yurt sahibine mesaj atiyor arkamdan dedikodular donuyormus yurda girmesi yasak diye talimat vermissiniz. Benimle ugrasmayin orayi kacak islettiginizi sikayet ederim diye. Karsilikli atisiyorlar. Bu sorumlu kiz da 10 dakika sonra bana gelip dedikodulari niye anlattin diye hesap sordu ben dedikodu anlatmadim olayi anlattim gelmesinin yasak olduğunu soyledim dedim ama ortada tehdit ediliyoruz falan dedi. O beni ilgilendirmiyor ben sadece bunu soyledim dedim. Senden sadece bu cikti yani dedi evet dedim gitti. Birkac gun sonra ortalıkta bagiriyor yurdu pisliklerden temizledik birkac pislik kaldi onlar da gitsin tertemiz olacak diye. Evde bir arkadas var ona soyluyor bi de ben varim. Ben de o sirada kapiyi siliyordum duyunca beni mi temizliceksin dedim. Y yani yurt sahibi coktan senin fisini cekti s.. Tir. Olup gitsin dedi sen bu yurtta benim sayemde idare ediliyorsun dedi. Ben de gelsin bana soylesin s.. tir olup giderim dedim hadi git diye yolu gösterdi. Karsilikli bagirdim. Sinirden. Sen gerizekalisin dedi bana ben de hakaret ettim. Normalde böyle konusmam yemin ederim ama bana o kadar hakaret etti ki. Benim öyle dememle bana saldirdi kizim sen elimde kalirsin diye ittirip yere dusurdu ustume de kapiyi kapatti. Ben de kendimi savunmaya calistim. Bu nasil bir kisilik ne kendini ifade edebiliyor hicbir sey yapmiyor diye hakaretlere devam etti. O... pu falan diyor. Yolun egri dedikodumu yapiyor falan diyor. Ben de sen de serefsizsin dedim. Bana o.. pu dersen ben de serefsiz derim dedim. Benim hatalarim bunlar. Bu abi gel bu kiz elimde kalacak diye yurt sahibini aradi. Ben esyalarimi toplamaya basladim. Tamam ara gelsin senetleri mi versin gidiyorum dedim. Hoporlore aldi benimle konusturmak icin. Bn konusmak istemiyorum senetlerimi versin dedim. Esyalarini toplasin geliyorum dedi. Bekledim yarim saat 40dakika. Geldi bana orasinin ev olduguna bodrum katinda kaldigima, kendi istegimle ciktigima, maddi manevi hicbir hak talep edemeyecegime dair kagit imzalamami istedi. Senetleri bunun karsiliginda verecegini soyledi. Ben size guvenmiyorum bunu imzalamam dedim tamam o zaman avukatlik olduk dedi ben bi an ordan kurtulmak istiyordum zaten agliyordum. O kiz da vardi yanimda. Senetleri aldim tamam dedim sinirle imzaladim. Senetleri vermedi. Benim imzalarimi yirtti kendi ismini de karaladi oyle verdi. Ben bunun ne anlami var niye boyle yapiyorsunuz dedim. Bana senetler boyle verilir once bi bunu babandan öğren, sonra. Diye dalga gecti. Imzalari burusturdu elinde bunları da cope atiyoruz dedi. Ben atarim dedim elimi uzattim yere atti. Yerden alip ciktim. Yorgan, battaniye yastik, nevresim yiyeceklerimi alamadim. 3 valiz kiyafet cikti tasiyamadim. Arkadasimdan istemeyi düşündüm. Ben gider gitmez. Yorganı esyalari kaldi demişler. Yurt sahibi de yorganimi butun esyalarimi cope atmis hemen arkamdan. Bura villa. Kurum tabelasi yok. Basta ogrenci aparti diye internet uzerinden ulastim beni ordan tasindi diye baska bir adrese goturdu adam. Bi villa. Ev gibi dogalgaz, su, elzktrik faturasi kesiliyor. Basta isimsiz geliyordu faturalar bana fatura kesen memur ustune aldirmazsa burayla kim ilgileniyorsa suyu kesecez dedi. Bundan sonra adam ustune aldirmis onun adina gelmeye basladi. Kayit esnasinda 9 tane senet imzalatiyor en az. Ara donemde cikmak isteyince de tamaminin parasini almakla tehdit ediyor. Orayi ev olarak gosteriyor ama ticari olarak isletiyor. Internetten .. Ogrenci evleri diye yeni reklam vermis kaldigim yerin resmini koyarak. Kisi basi 370, 450 tl aliyor.

Kacak yurt isletiyor. Sikayet ettiyseniz hakkinda islem yapilir. Sizi itip kakan kisiyi de darp raporu alsaydiniz sikayet edebilirdiniz.

Vergi denetmeni arkadaşım var çok sıkı denetliyorlar alo maliyeyi ara sonra karakola git başına gelenleri anlat bence ben devletin yurdun da kalmıştım çok rahattım bu teksas gibiymiş başına birşey gelmemiş Allah tan .

Bana çıkarken senetleri vermesi için tutanak imzalattirdi. Hicbir maddi ve manevi hak talebinde bulunmayacagima dair.

Ama ben bazi esyalarimi tasiyamadigim icin yurttan çıkaramadım. Yorgan, yastik, battaniye, nevresim, caydanlik... gibi. Bunlari ben gittikten sonra toplayip çöpe atmis.

Bu durumda ben sikayet hakkina sahip değil miyim?

Back
X