• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sence çocuk bakacak olgunluk yok dedi..

severedebiyat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2020
41
-6
36
Arkadaşlar ben sevgilimle nişanlanmayı düşünüyorım.. Bugün bana Bi haber attı haberde bir anne bebeğini emzirirken uyuya kalmış ve bebek ölmüş.. Bende ikisine de üzüldüm sonuçta anne böyle olsun istemezdi dedim. Oda dediki biz zamanı gelince hem senin hemde benim annemi çağıralım nmbetteşe baksınlar dedi. Bende elbette olur dedim ben annenin bakmasından çekinmem bazı gelinler kaynanasına elletme onun kültürünü istemez VS dedim ama sonuçta 5 çocuk bakmış annen benden tecbrübelidir. Gelsin baksın zaman zaman ihtiyaç olunca dedim. Bana ne dedi biliyor musunuz? Acaba evlilik için acelemi ediyoruz sende ev çekip çevirecek ve çocuk bakacak olgun göremiyorum.. Dedi.
Ben 26 yaşındayım ve ablamın 2 tane çocuğuna ablam okurken bakmış Bi insanım 5 aylıktı yeğenim elime verdiler. Ablam okula giderdi o gelene kadar ben bakardım.. Ayrıca yemek yapmasını ev silmesini de bilen biriyim.. Beni nasıl böyle kolay yargılayabiliyor anlamıyorum. Yeğenlerime bakarken o çektiğim zorluğu ve kazandığım tecrübe ve olgunluğu bir ben bir allahım bir de ablam biliyor
Zoruma gidiyor bana sende o olgun yok deyince..
Normalde kaynanalar çocuk sevdirmez baktırma diye gelinlere kızarlar ben çocuğumu kaynanama emanet ederim deyince kükredi bu çocuk ben çocuğuma kendim bakmak isterim diye acaba tüm yükünü ona mı yükleyeceğim sanıyor anlamıyorum ki bana neden böyle davranıyor.
Nasıl Bi cevap vermem lazım.. Gerçekten beceriksiz Bi insan değilim yeğenlerime hep ben baktım.. Onun bunu görmeyip anlamaması zoruma gidiyor.

Peki neden kendini kanıtlamaya çalışıyorsun ki, yani sana güvenmiyorsa neyi zorluyorsun kendi "olgunluğunu" kanıtlamak için, o mükemmel kişi yani vazgecilmez de seni beğenmiyor ve sen buna müsaade mı ediyorsun... Çok aşığım çok seviyorum deme Allah aşkına bu işler öyle değil, evlilikte toz pembe evcilik oyunu değil, bugün sana saygısı olmayan yarın hiç saygı duymaz. Boşuna kendini yorma...

Arkadaşlar ben sevgilimle nişanlanmayı düşünüyorım.. Bugün bana Bi haber attı haberde bir anne bebeğini emzirirken uyuya kalmış ve bebek ölmüş.. Bende ikisine de üzüldüm sonuçta anne böyle olsun istemezdi dedim. Oda dediki biz zamanı gelince hem senin hemde benim annemi çağıralım nmbetteşe baksınlar dedi. Bende elbette olur dedim ben annenin bakmasından çekinmem bazı gelinler kaynanasına elletme onun kültürünü istemez VS dedim ama sonuçta 5 çocuk bakmış annen benden tecbrübelidir. Gelsin baksın zaman zaman ihtiyaç olunca dedim. Bana ne dedi biliyor musunuz? Acaba evlilik için acelemi ediyoruz sende ev çekip çevirecek ve çocuk bakacak olgun göremiyorum.. Dedi.
Ben 26 yaşındayım ve ablamın 2 tane çocuğuna ablam okurken bakmış Bi insanım 5 aylıktı yeğenim elime verdiler. Ablam okula giderdi o gelene kadar ben bakardım.. Ayrıca yemek yapmasını ev silmesini de bilen biriyim.. Beni nasıl böyle kolay yargılayabiliyor anlamıyorum. Yeğenlerime bakarken o çektiğim zorluğu ve kazandığım tecrübe ve olgunluğu bir ben bir allahım bir de ablam biliyor
Normalde kaynanalar çocuk sevdirmez baktırma diye gelinlere kızarlar ben çocuğumu kaynanama emanet ederim deyince kükredi bu çocuk ben çocuğuma kendim bakmak isterim diye acaba tüm yükünü ona mı yükleyeceğim sanıyor anlamıyorum ki bana neden böyle davranıyor.
Nasıl Bi cevap vermem lazım.. Gerçekten beceriksiz Bi insan değilim yeğenlerime hep ben baktım.. Onun bunu görmeyip anlamaması zoruma gidiyor.
Sevgilin bunu söyleyecek dangozluktaysa bahane arıyordur bilgin olsun.

Ne kadar çabalarsam çabalayın görmeden bilemez.. Ben üniversiteyi kendi şehrinde evimde okudum. O yüzden annemler destek çıktı bana ablamın çocuğuna da baktım tabi bu sıra.. Ama kendisi şehir dışına okudu yemek yapma işte çalışma konusunda VS lensiyi iyi görüyor ki benden daha çok ailesinden ayrı kaldığını biliyorım.. Onun ev geçindirebilecek kapasite de olduğunu u ben biliyorım güveniyorum inanıyorum.. Ama beni üzen onun bana inanmaması..

An
Peki neden kendini kanıtlamaya çalışıyorsun ki, yani sana güvenmiyorsa neyi zorluyorsun kendi "olgunluğunu" kanıtlamak için, o mükemmel kişi yani vazgecilmez de seni beğenmiyor ve sen buna müsaade mı ediyorsun... Çok aşığım çok seviyorum deme Allah aşkına bu işler öyle değil, evlilikte toz pembe evcilik oyunu değil, bugün sana saygısı olmayan yarın hiç saygı duymaz. Boşuna kendini yorma...
Ben serada çalıştığı için yeğenlerime nöbettşe bakıyorduk ama benimde çok emeğim geçti üzerlerinde..

Yapamadığını söylemedim kanitlamana da gerek yok ki bak bize de anlatmaya çalışıyorsun ben bunları yapabilirim diye gerek yok ki yapabilecegini aciklamana, kadınlar her konuda zaten bizim toplumda herşeye bı şekilde yetistirilmis oluyor, ablanin olmasa da çocuğu kadınlarda ilkel bı iç güdü bu, herkes anneliği öğrenip dogurmuyor yada temizlik çamaşır bulaşık insanlara hop iki saniyede güncellemiyor, başına gelince öğreniyorsun hele bebeğin rahme düştüğü dakika o annelik güdüsü yüklenmeye başlıyor kucağına aldığında da zaten biliyorsun bı şekilde ne yapacağını, senin sevgiline söyleyeceğin şey beni tanimamissin bu kadar vakit tamam olgun birini bul de bak yoluna, neden seni tanımayan birine kenidni kanitlayamadigin için üzülüyorsun ki, senin adına üzüldüm kanitlanacak bı durumun yok, keşke fark etsen....

Konu ne çocuk ne de olgunluk farkında mısınız? Resmen bahane arıyor ve size yüklemeye çalışıyor bu durumu.

Anne olmadan once ne elimden cocuk gecti ne de cocuk bakmakla ilgili en ufak bir fikrim vardi. Basima geliceklerden okadar habersizdimki.. 28 yasimda oglumu dogurdum cok da guzel anne oldum. Uykusuz kaldim kahvemi icemedim yemegimi yarim yamalak yedim butun duzenim degisti ilk zamanlar neye ugradigimi sasirdim fakat cok da guzel yaptim. Simdi oglum 5 yasinda cok akilli cok guzel bi cocuk oldu. Rahatina konforuna bukadar duskun olan ben bebeklik doneminde kendimden vazgecip sadece bebegime kendimi adadiysam ve bu isi becerdiysem bunun olgunlukla deneyimle hic bir alakasi yoktur. Cok kalp kirici konusmus nisanliniz. Bu sozleri ben duysam cocuk yapma istegim kalmaz o adamdan.. git derim olgun birini bul ondan yap..

Ne kadar çabalarsam çabalayın görmeden bilemez.. Ben üniversiteyi kendi şehrinde evimde okudum. O yüzden annemler destek çıktı bana ablamın çocuğuna da baktım tabi bu sıra.. Ama kendisi şehir dışına okudu yemek yapma işte çalışma konusunda VS lensiyi iyi görüyor ki benden daha çok ailesinden ayrı kaldığını biliyorım.. Onun ev geçindirebilecek kapasite de olduğunu u ben biliyorım güveniyorum inanıyorum.. Ama beni üzen onun bana inanmaması..
Siz bide çocuk olduğunda düşüp bir yere çarptığında görün, bunları şuan daha yaşamadan sizi yetersiz gören çocuğuna en ufak birşey olunca bakin bakalım neler diyor. Daha ortada nişan bile yokken gönderdiği videoya ve verdiği mesaja bakın. İstediğiniz kadar herşeyi dört dörtlük yapın bu adam illa ki kusur bulur eleştirecek.

Evin en küçüğüyüm. Bir abim var. Onun da bebeği olduğunda ben şehir dışında üniversitedeydim. Ne kardeş gördüm. Ne bir çocuk büyüttüm. Kendi çocuğumdan önce bebeklere dokunmaya dahi korkardım. Lakin evlenirken ne bunu 5 dakika düşündüm ne de işittim. Sana bunu söylemesi de bence büyük saygısızlık. Bilmeyince ne oluyor ? Öğrenilmiyor mu ? Her şey öğreniliyor. Aha ben. Annemler farklı sehirde. Kaynanamlarla görüşmüyorum ve tek başıma büyütüyorum. Büyümüyor mu ? Hamdolsun gene büyüyor. Kuzenimin de 5 ailede büyüyen tek çocuk. Hepsi yardımcı oluyor. O da büyüyor bu da büyüyor. İster kalabalıkta büyüsün. İster tek büyüsün. Duruma göre hareket edilir yani. Yardım eden olur. Sen dinlenirsin biri bakar. Yardım eden olmaz. Kendi düzenini kurar kendi kendine büyütürsün bebeği. İkisi de normaldir benim için. Çocuk konusu illa tek anne büyütecek ya da illa herkes yardım edecek denilecek bir şey değil yani. Durum neyi gösterirse ona göre hareket edilir. Bunda kızılacak, laf söylenecek bir şey yok yani. Her ikisi de doğru. Her ikisi de yapılabilir, normal şeyler. Böyle bir konuda laf yiyip de susma lütfen. Yanlış mı dedim acaba diye düşünme yani. Bunun doğrusu yanlışı yok. Haliyle kızılıp laf söylenecek hiçbir şey yok. Önce bunun farkına var. Sonra cevap ver derim ben

Bende sevgilinizde evlilik olgunluğu göremedim. Kendi beceriksizliğini örtmek için size böyle söylediğini düşünüyorum. Saygı sevgiden çok daha önemli. Daha şimdiden size saygı duymayan bu kişi ile bir ömür geçirmeyi gerçekten istiyor musunuz asıl bu konuya yoğunlaşın. Sürekli sizin başarılarınızı görmezden gelecek. Evlilik ciddi bir karar iyi düşünün. Önce mantığınızdan onay alın kalp yanıltabilir.

Kafa yapini nasil degistirirsin bilmem ama...evlilik ev silip yemek yapmakla olmuyor...bunu marifet gibi gormemeliyiz hatta mumkunse erkeklerde bunlari bizim kadar yapmali...anneler gelip cocuk bakacağına dönüşümlü kocanla bak..bide ekstra bi tecrube oldugunuda dusunmuyorum kucagina bebegi aliyorsun her sey yukleniyor

Hiç bi şey bilmeden evlendim. Ne ev işi ne yiğen baktım ne bi çorba yapmıştım. Bılmesenız ne olur? Tecrubelı olmasanız ne yanı? Ayrıca şimdiden o baksın bu baksın. Ben iğreti olurdum. Kendım bakmak ıstıyorum belkı? Şimdiden pazarlık gibi. Ezdırmeyın kendınızı. Kendısıne yardımcı mı alıyor hayırdır?

Sabaha kadar bu adamı karşına al konus ikna edemezsin kendini ıspatlayıp yorma herkes de anasının karnından öğrenmiyor 32 yasındayım ve hamileyim daha önce cocuk bakmadım ama öğrenecegim. Bu olgunluğu görememek yeni mi aklına gelmiş? Kadınız diye evlendik diye her şeyi biz yapmak zorunda değiliz temizlik yapmamısta olabilirsin sana olsun ya birlikte yapar öğreniriz demesimi sende bu olgunluk yok demesimi daha cezbederdi. Bı adam konfor arıyor evi temizlensin yemegi yapılsın cocuk bakılsın. Kendine eş değil

Back