Sen Sperm DNA hasarı

fallinlove_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2024
2
0
Merhabalar,

Temmuz ayında öğrendiğiniz spermiyogram sonucu ile hareketlilik, sayı ve morfolojide sorun olduğunu öğrendik. 1 ml de 1 milyon sperm, %1 hareketlilik ve morfoloji %1 di. Daha sonra doktorumuzun önerisiyle Ankara Kaan Aydos’a gittik sperm DNA hasarını görmek istedi ve hasar %30 çıktı. Letaseed ve resveratrol kullanımına başladık iki ay boyunca düzenli kullandı eşim. Bununla birlikte Kaan hocanın verdiği tüm beslenme önerilerini uyguladık.

Dün ikinci kez verdiği DNA hasarı sonucu ile yıkıldık. Hasar %32 ye çıkmıştı ancak harekettilik %40 artmış ve sperm sayısı 19 milyona yükselmiş. Bizimle benzer durumu yaşayanlar var mı? Lütfen bizimle tecrübelerini paylaşsınlar. Bir çıkmaza girdik tüp bebek mi yapmalıyız? Tutar mı tutmaz mı emin değiliz :KK43:

Benim eşimin de sperm sonucu sizinkiyle benzerdi. Farklı olarak sadece sayı 8 milyondu. Eşim de Kaan aydos a gitti. İlaçları ve beslenmeyi uyguladık. Şu an dejavu gibi oldum 😅 bizde de sayı artmamıştı ama hareketlilik falan artmıştı. Daha sonra biz iki kez tüp bebek yaptırdık maalesef olumsuz oldu. Üçüncü tüp bebek için gidecektik ama ben psikolojik olarak çok kötüydüm. Gitmek istemedim. Biraz kafa dağıtalım öbür ay gidelim dedim. Ve oğluşum kendi kendine geldi ❤️ siz de en kısa zamanda müjdeler alın inşallah 🤲🏻

Benim eşimin de sperm sonucu sizinkiyle benzerdi. Farklı olarak sadece sayı 8 milyondu. Eşim de Kaan aydos a gitti. İlaçları ve beslenmeyi uyguladık. Şu an dejavu gibi oldum 😅 bizde de sayı artmamıştı ama hareketlilik falan artmıştı. Daha sonra biz iki kez tüp bebek yaptırdık maalesef olumsuz oldu. Üçüncü tüp bebek için gidecektik ama ben psikolojik olarak çok kötüydüm. Gitmek istemedim. Biraz kafa dağıtalım öbür ay gidelim dedim. Ve oğluşum kendi kendine geldi ❤️ siz de en kısa zamanda müjdeler alın inşallah 🤲🏻
Allah bağışlasın güzel ömrü olsun inşallah 🙏🏼 çok sevindim hikayenize ☺️

En son aldığınız DNA hasarı oranınız kaç iken tüp bebek denemesine başladınız peki
Çünkü DNA hasarı olduğu zaman tüp bebek ve sağlıklı tutunacak bebek oluşumu zor oluyor gibi anladım araştırdıklarımda. Biz şuan bile korunarak birlikte oluyoruz riskli bir durum olmasın diye

Allah bağışlasın güzel ömrü olsun inşallah 🙏🏼 çok sevindim hikayenize ☺️

En son aldığınız DNA hasarı oranınız kaç iken tüp bebek denemesine başladınız peki
Çünkü DNA hasarı olduğu zaman tüp bebek ve sağlıklı tutunacak bebek oluşumu zor oluyor gibi anladım araştırdıklarımda. Biz şuan bile korunarak birlikte oluyoruz riskli bir durum olmasın diye
Amin Allah razı olsun. Hatırlamıyorum ama biz baktık orda sonuçlar sürekli değişiyo orayı bırakıp tüp bebeğe yönelmiştik. Siz daha iyi bilirsiniz tabi ama biz korunmadık. Tüp bebek doktoruna hasar olayını ben de sormuştum biz zaten sağlıklı olanları seçiyoruz demişti. Korunmayın bence ama tabi hassas konular en doğru kararı siz verirsiniz. Ama millet 40 milyon spermle hamile kalıyo. Bizde zaten ihtimal düşük onu da sıfıra indirmek istemedik. Zaten doktor da korunmanıza gerek yok demişti.

X