sen dulsun :-(

Ooo sen anlamamış bi de saldıraya geçmişsin :) Ne ise sen haklısın zira yazın içerisinde belirttiğin onca şey benim ağzımdan çıkmış değil ve suçluluk taraf konusunda fikrim yazımda mevcut dediğim gibi siz haklı olun
Haklı olduğumu zaten biliyordum da senin ağzından duymak iyi geldi. Teşekkürler şekerim. Şimdi tek tek cümlelerini alıntılayıp haklılığımı ispatlamak var da uğraşamayacağım. :KK66:

Sben dulsun lafindan sonra kesin giderdim. Yetişkin insanlarin anne babadan izin almasini hiç anlayamiyorum. Gitseniz ne yapacaklar ki sanki evlatlikltan reddedecek değiller ya.. Bence yavaş yavaş alistirin yoksa çekilmez böyle

Haklı olduğumu zaten biliyordum da senin ağzından duymak iyi geldi. Teşekkürler şekerim. Şimdi tek tek cümlelerini alıntılayıp haklılığımı ispatlamak var da uğraşamayacağım. :KK66:

Ben yapabilirim ki yazdıklarımı alıntılayıp dedikleriniz tersini dediğime dair ispatlarım da dediğiniz gibi uğraşılmaya değmez ve zaman kaybı olur dediğim gibi haklısınız daha iyi olun...

Yok en başta gayet de doğru anlamışsın. Bana verdiği son cevaba bak, yine dökmüş içindekileri. Aptal değiliz hiçbirimiz aynı dili konuşuyoruz. Dediği çok açık. :))

Derinine inerseniz daha farklı şeyler görürsünüz çok anlamı var o erkeğe boşanmış takılıyor fikrini aşılıyor zira ki yalan ise yalan deyiverebilirsin o bahsettiğin bekarlar operasyon peşinde evlilikte zaten yüzeysel bakmayın tek taraflı da erkeğe rahatlığı veren bizleriz iş başka yöne kayınca et parçası gibi hareket eden de biziz güçlü kadınlar lazım bu düşüncenin yıkılması için

evet erkege rahatligi veren biziz ama ben tam olarak öyle düsünmüyorum,
erkege nasil rahatligi veriyoruz biliyomusunuz? oglumuza, sen erkeksin yaparsin diyerek veriyoruz, aaa oglusum hadi teyzelere pipini göster bakim diyerek, oglum hadi sen otur kizim bulasiklari yika diyerek veriyoruz
oglumuz gece gündüz gezip tozarken kizimiza sen kizsin kir ayagini otur evinde demekle veriyoruz

sonrada yetiskin olduklarinda, ogullarimiz eslerine zulüm ederken bizde alkis tutuyoruz kizlarimizda siddet gördügü kocalarindan bosanmak istedigi icin komsular, akrabalar ne der derdine kapiliyoruz
aldatmismi? cocugun var kizim, idare et kizim
ama kadin aldatirsa töreler, cinayetler cünki erkek icin namusu karisi, bacisi, kizidir. ekek icin namus kavrami budur, cünki kendine hersey serbesttir

evet erkege rahatligi veren biziz ama ben tam olarak öyle düsünmüyorum,
erkege nasil rahatligi veriyoruz biliyomusunuz? oglumuza, sen erkeksin yaparsin diyerek veriyoruz, aaa oglusum hadi teyzelere pipini göster bakim diyerek, oglum hadi sen otur kizim bulasiklari yika diyerek veriyoruz
oglumuz gece gündüz gezip tozarken kizimiza sen kizsin kir ayagini otur evinde demekle veriyoruz

sonrada yetiskin olduklarinda, ogullarimiz eslerine zulüm ederken bizde alkis tutuyoruz kizlarimizda siddet gördügü kocalarindan bosanmak istedigi icin komsular, akrabalar ne der derdine kapiliyoruz
aldatmismi? cocugun var kizim, idare et kizim
ama kadin aldatirsa töreler, cinayetler cünki erkek icin namusu karisi, bacisi, kizidir. ekek icin namus kavrami budur, cünki kendine hersey serbesttir

Kesinlik ile haklısınız bunda bizde var maaleaef aman kocandır o eylemi ee bende karısıyım o ne olacak ?

Amaaan hic aldirma ya. Git gez.

Bende bekarim ve akrabalarimin gözünde "kiz basima" o ülke senin o ülke benim gezemezmisim.

Kendi kizlarini baska sehire, ülkeye gönderiyorlar okumak icin.. o durum baskaymis sözde. :KK70:

Insanin icinde ahlaksizlik edepsizlik olduktan sonra okumaya gidiyorum der yine yapar yapacagini halbuki. Veya orda da baslarina birsey gelebilir vsvs.

Ailen ile konus ve bu sacmaliklari en azindan onlar yapmasin.

Toplumun cogu zaten koyun gibi güdülüyor..onlarin dediklerini zaten hic aldirmamak lazim. Umutsuz vaka gibiler.

Kesinlik ile haklısınız bunda bizde var maaleaef aman kocandır o eylemi ee bende karısıyım o ne olacak ?

eslerimizi ona göre secmemiz gerekiyo bu lafim burda ve disaridaki hayatimizda, nisanlim sunu dedi sevgilim bunu yapti diye sizlanan sonrada amaaan evlendikten sonra degisir diyen hemcinslerime. cogunlukla degismiyolar. adam annesine düskünse evlendikten sonra dahada baglaniyo. agressivse evlendikten sonra nasilsa artik tapulu malim deyip dahada kötüye gidiyo.

bende sorun yasiyorum evliligimde ne badireler atlatip bu günlere geldim. karsindaki insani degistiremezsin, ama farkli konularda farkli düsünmesini saglayabilirsin.

Amaaan hic aldirma ya. Git gez.

Bende bekarim ve akrabalarimin gözünde "kiz basima" o ülke senin o ülke benim gezemezmisim.

Kendi kizlarini baska sehire, ülkeye gönderiyorlar okumak icin.. o durum baskaymis sözde. :KK70:

Insanin icinde ahlaksizlik edepsizlik olduktan sonra okumaya gidiyorum der yine yapar yapacagini halbuki. Veya orda da baslarina birsey gelebilir vsvs.

Ailen ile konus ve bu sacmaliklari en azindan onlar yapmasin.

Toplumun cogu zaten koyun gibi güdülüyor..onlarin dediklerini zaten hic aldirmamak lazim. Umutsuz vaka gibiler.

imam demis ya, benim kizima yakisiyo, o mesele :KK70::KK70:

Nasil ya bana boşanildigi zaman kimlikte dul yazıyor demeyin??? Cidden medeni durumu dul mu yaziyor?? Bu kadar sığ bi zihniyet olmamali 2015te
eskiden boşananların dul yazıyor şimdi bekar olarak geçiyor.arkadaşımın eşi vefat etti dul yazılmış ona.ama tabi dul yazan kimlik değiştirilebilir diye biliyorum ben.

Birileri annene artık genç kızların evli kadınların bile malesef neler neler yaptığını bi anlatsın. Ne münasebet kapadokya ya gidince mi oluyormus bu işler. Insan istedikten sonra her sekilde her yerde yapar yapacağını. Bu devirde pes.

sen dulsun !!! hayatimda duydugum en ic acitan cumle. dul olmak suc mu ? insanlar dul kalmak icin mi evleniyor ? Allahin bile helal kildigi bi durumu insanlar nasil boyle acimasiz damgalayabiliyor. yazik.cok yazik !

kusura bakma ama annen geri kafalı ve cahil ..sanki goraya gitmek için kontrolden mi geçilecek..bırakın sormayı..gidin tatilinizin keyfini çıkarın..

canım bana kalırsa ailenin desteğini geri tepme ama her yetişkin birey gibi kararlarını kendi başına ver

peki erkekler sizin dul olduğunuzu bilse ne olacak? üzerinize mi atlayacaklar? siz dün neyseniz bugünde o sunuz yarında o olacaksınız sizin istediğiniz ölçüde olacak ilişkileriniz toplumun size verdiği sıfatlara göre değil! kendinizi kötü hissetmeyin hayat çok kısa ama çok.. daha yaşınız gençken ve yapabiliyorken planlarınızı gerçekleştirin.

Kadin olmanin neredeyse ayip sayilacaği, zihniyette insanlarin çoğunluğu oluşturduğu ülkede yaşamanin alametleri diyelim...

Ya ben anlamıyorum bu insanların boşanmış kadınlara 'sen dulsun' sözüyle başlayıp hep suçlarca konuşmasını yada ezme, sindirme çabasını. .. Bu ülkede travestiler, hayat kadınlari hırsızlar tecavuzculer katiller sapıklar varken gayet özgür ve her istediklerini yapıp alışılagelmiş durumdalarken!! nasıl oluyor da o kadar üzüntü yaşayarak eşinden ayrılıp ayıbı günahı olmayan kadınlara suçlu gibi sen dulsun diye hep bi aşağılama tavırları var benim aklım hayalim basmadi hala

Ablam boşanalı 4 yıl oldu.
Bir gün gelir, ben tatile gidiyorum der.
Diğer gün gelir, yurt dışına gidiyorum der.
Bir gün gelir, iş değiştirdim der.
Kafası estiğinde çıkar, İstanbu'a gider.
Yani bir Allahın kulu da 'sen nereye gidiyorsun, çalışamazsın, otur evinde, kimlesin' diyemez, dememeli de zaten.
Çalışıyor, kazanıyor, gönlünce gezip tozuyor.
Çocuk ruhlu olmadığı sürece, reşit bir insana hele de boşanmış ve duyguları bu kadar incinmiş bir kadına 'sen dulsun' demek ve hatta hayatına müdahale etmek hiç akıl dolu bir yaklaşım değil...
Kendi kendime kınadım ailenizi...

X