sen dulsun :-(

ben de dulum ve tatilimi de yapıyorum gezmemi de.hatta çalışmadığım zamanlarda evde durmuyorum diyebilirim..niye.çünkü laf söyleyemezler çıngar çıkarırım.böyle olacaksın.

Herkese merhaba
canım çok sıkkın moralim çok bozuk artık bu kavramı kaldıramıyorum.bütün bir sene çalıştım yıllık iznimde kapadokyaya gitmek istiyorum turla beraber biliyorum ailemin izin vermeyeceğini ama yinede şansımı denemek istedim açıkcası zaten altı üstü 3 günlük birşey.küçğklükten beride hayalimdi oraya gitmek okul götürüyordu en yakın arkadaşım gitmişti beni ailem göndermemişti içimde ukte kaldı.
annemi aradım az önce söyledim yok falan dedi sen dulsun olmaz dedi ya ne alakası var anne allah aşkına dedim kim nereden bilecek ben dulmuyum değilmiyim diye ee bilmiyorum dikkat etmen lazım dedi.zaten 3 günlük birşey 2 günü yolda geçecek kalabalıkla gidiliyor bu olayın dullukla ne alakası var analamıyoum tamam belki kötü niyetle söylemedi ama hep bunu yapıyor.
onlar yüzünden zaten bu hallerdeyim.sanki tüm erkekler beni bekliyor orda anne baba anlıyorum onları ama bukadarıda fazla benmi yqnlış düşünüyorum artık bir psikoloğa gidice çok bunaldım bu konudan
aman hikaye bunlar. dul olmasaydın denecek şey de belliydi '' ne işin var, kız kısmı öyle tek basına gıtmez tatıllere, evlenınce kocanla naparsan yaparsın''
kısacası, ne yaparsan yap bır kılıfı vardır bahanelerin!
sankı boşanmıs olman alnında yazıyor :KK14:

birileri ailene boşanmanın gezmeye eğlenmeye mutlu olmaya mani olmadığını anlatmalı...

ee şimdi her genç bayan peki kız mı? nikahtan sonra ayrılınca mı dul kalınıyor iş bir zarsa isteyen sevdiği herkesle yapıyor yapıyor genelde.saçma olmuş annenizin konuşması hiç aldırış etmeyin bence.
öyle deme.. bekaretını vermek için herkese duyurup düğün dernek şart
sonrasında ıster ayrıl ıster devam et. düğün dernekle gerdegı duyurmak adettendır. gızlı gızlı yapılınca olmaz bu iş.

Neden biliyormusun ? Çünki bir o kadar boşanmış kadında aman nasılsa niye kız değilsin diye soramayacaklar diye aşırı rahatlar. Burda üye olan biri adını vermeyeceğim oda okur illa patronunun oğlu ile yatak arkadaşı eee o erkek ne düşünüyordur ya da benim arkadaşım biri aynı takılıyor kafasına biri daha beter biri evli vs dinlmiyor ortak mantık var hepsinde irdeledim o erkekler ne düşünür sence ? Boşanmış kadınlar hakkında bu yargının kaynağı nedir ? Yine bizleriz belli çizgisi olan da yada siz gibi olanda hop aynı kefeye sizin hiç mi çevreniz de olmadı bu yaşam şeklini benimseyenler ?

O örnekte verdiğim arkadaş bile tepkiyi bildiği için burda konuyu hep farklı anlatır gerçeği yansıtmaz
oyle insanlar yuzunden zaten bu bakis acisi..

öyle deme.. bekaretını vermek için herkese duyurup düğün dernek şart
sonrasında ıster ayrıl ıster devam et. düğün dernekle gerdegı duyurmak adettendır. gızlı gızlı yapılınca olmaz bu iş.
Tek düğün olsa iyiymiş de eskiden bide hani bez parçası gosterirlermis halen devam ediyormu bilmiyorum artık :63:

Çok yanlış anlamışsınız karşıt olduğum görüş içine almışsınız ama ifademden ötürü ise özür dilerim haklısınız

tesekkür ederim anlayisiniz icin, asil ben özür dilerim yanlis anladim.

burda okadar icler acisi hikayeler varki, kadinlar nelerle mücadele ediyolar neler yasiyolar.. en sonunda aglaya aglaya herseye ragmen sevdikleri adamdan vazgecmeye karar veriyolar. bunun üzerine bide ayrilmis bi insan (dul degil cünki kocasi hayatta, vefat etmemis) olarak kötü kadin damgasi yiyolar. yazik günah

Hülya Koçyiğit' in oynadığı bir film vardı hatırlıyor musunuz kızlar 'kurbağalar' diye,orada o kadar güzel işleniyor ki bu konu tüm gerçekliğiyle, kadın köylük yerde yaşıyor kocasını bir cinayet sonucu kaybediyor daha taziye evindeyken komşu kadınları başlıyorlar, ' erkeklerimizin aklını başından alacak, erkeksiz duramaz bu şimdi' vs. Demeye. Hatta daha da ağır şeyler söylüyorlar da küfür yanında hiç kalır yazmadım o yüzden, bir yandan da köyün erkeklerinin göz hapsinde hepsi kadının ihityaçlarını(!) giderme peşinde. Kadın geçimini sağlamak için geceleri kurbağa avlamaya gidiyor erkeklerle birlikte ona bile laf ediyorlar yetmezmiş gibi cinsel saldırıya uğruyor. Bunlar hiç abartı değil çok gerçekçi bir filmdi çok duydum memleketteyken bu ve benzeri tepkileri, başından evlilik geçmiş kadınlara niye böyle yakıştırmalar yapılıyor sizce diye soran arkadaşım umarım bu filmi izlemişsindir.

oyle insanlar yuzunden zaten bu bakis acisi..

He işte bunu anlatıyorum bende ve bu tarz insanlar inanın çok fazla dolayısı ile sağa sola erkeğe topluma suç atarak çözüme ulaşamayız ki. Yine dönüp kendimize bakmalı ona göre yol izlemeliyiz konu sahibi belki öyle biri değil ee oda aynı kefeye girdi aileler dahi biliyor durumu onlar gibi olmasın rezil olmayak derdin hep baskı

Herkese merhaba
canım çok sıkkın moralim çok bozuk artık bu kavramı kaldıramıyorum.bütün bir sene çalıştım yıllık iznimde kapadokyaya gitmek istiyorum turla beraber biliyorum ailemin izin vermeyeceğini ama yinede şansımı denemek istedim açıkcası zaten altı üstü 3 günlük birşey.küçğklükten beride hayalimdi oraya gitmek okul götürüyordu en yakın arkadaşım gitmişti beni ailem göndermemişti içimde ukte kaldı.
annemi aradım az önce söyledim yok falan dedi sen dulsun olmaz dedi ya ne alakası var anne allah aşkına dedim kim nereden bilecek ben dulmuyum değilmiyim diye ee bilmiyorum dikkat etmen lazım dedi.zaten 3 günlük birşey 2 günü yolda geçecek kalabalıkla gidiliyor bu olayın dullukla ne alakası var analamıyoum tamam belki kötü niyetle söylemedi ama hep bunu yapıyor.
onlar yüzünden zaten bu hallerdeyim.sanki tüm erkekler beni bekliyor orda anne baba anlıyorum onları ama bukadarıda fazla benmi yqnlış düşünüyorum artık bir psikoloğa gidice çok bunaldım bu konudan
Bekarken sen kızsın gitme. Evlenirsin kocan var ne der gitme. Boşanirsın sen dulsun Gitme. Boşverin insanları hatta annenizi nasıl yaşamak istiyorsaniz öyle yaşayın. gidin yapın tatilinizi nefes alın.kendiniz ıçın yaşayın.

tesekkür ederim anlayisiniz icin, asil ben özür dilerim yanlis anladim.

burda okadar icler acisi hikayeler varki, kadinlar nelerle mücadele ediyolar neler yasiyolar.. en sonunda aglaya aglaya herseye ragmen sevdikleri adamdan vazgecmeye karar veriyolar. bunun üzerine bide ayrilmis bi insan (dul degil cünki kocasi hayatta, vefat etmemis) olarak kötü kadin damgasi yiyolar. yazik günah

Canım arkadaşım ben teşekkür ederim evet dul lafından nefret ederim boşanmış hatta bekar o lafın kaynağına bakılmalı diyorum bende sağa sola suç atacağımıza zira çözüm böyle üretilir

işyerinde olduğumdan pek cevap veremedim.ben şuan çalışıyorum kendi gelirim var ama ayrı eve çıkmama asla izin vermez ailem.hala beni küçük çocuk gibi görüyorlar
eve grç kalsam arıyorlar

X