Zeytinyağlılar Sen de ki de dert mi? diyeceksiniz.....

annem yapar herkes çok beğenir. ama annem sırrının soğanının çok olması olduğunu söyler.
ama en çok soğanına uğraşır .
soğanını bol koy, içine limon sıkmayı unutma

kardeş ben doğu usulü yapıyorum yani şekerli olmayanından yapıyorum .Herkes parmaklarını yiyor ,
İster misin tarifini

sırrı soğan ve salçada saklı ne kadar soğan koyarsan o kadar lezzetli olur salçanın da dengesini tutturmak lazım:KK14:

soğan bol olacak o malum zaten .Biz pirinç ve bulguru yarı yarıya katarız .Sırf pirinçten olmaz yani .
Ev salçası katılacak .Hem biber hem domates salçası ama biber salçası daha fazla .
Bol nane bol karabiber azcık kimyon ve tuz ,salçalar ,pirinç ve bulgur zeytinyağı ile iyice karıştırılır.(Tüm malzemeler çiğ olmak koşulu ile )Bu şekilde sar ama çok sıkı sarma .Bulgurlar çok şişer .Ona göre hesap et .Afiyet olsun ..

soğan bol olacak o malum zaten .Biz pirinç ve bulguru yarı yarıya katarız .Sırf pirinçten olmaz yani .
Ev salçası katılacak .Hem biber hem domates salçası ama biber salçası daha fazla .
Bol nane bol karabiber azcık kimyon ve tuz ,salçalar ,pirinç ve bulgur zeytinyağı ile iyice karıştırılır.(Tüm malzemeler çiğ olmak koşulu ile )Bu şekilde sar ama çok sıkı sarma .Bulgurlar çok şişer .Ona göre hesap et .Afiyet olsun ..

çok tşk ederim canım canım :))

Yalnızacık çabuk yap, taampişmesi yetişirdiye hesaplıyorsun ama soğumasüreside olması lazım 1-2saat. Zeytinyağlı şeyi sıcak mı yediricen millete?

Back
X