Sen bizim kölemizsin..

Kuzum, hiç uzulme...kötü amaçla söylediklerini zannetmiyorum.inan Anna babalar olarak zamane ergenlerinı çekmekte çok zor.bizim e dede hergün atışma.
Sende bana açıkçası uyuşuk ve uyumsuz göründün. İğneyi kendine çuvaldızı anne-babana batir:) babanın yapısı öyleyse biraz alttan alıcan . Yapacak birşey yok

Biraz senin ergenliğin birazda ailenin seni anlamaya çalışmamasından kaynaklanıyor, duygusal ve güzel bir sohbet ortamı olduğunda kendini ifade et nelere üzüldüğünü sende yaralar açtığından bahset, bence seni horlamak için değilde kendi ailelerinden öğrendiklerini yapıyorlar, dönem Değişti şimdi yeni nesil daha hassas daha çok değer görmek istiyor, Konuş onlarla yumuşak ve duygusal bir dille ..

Kıyamam. Lütfen dirayetli olmaya çalışın.. Aileniz iyi değil. Keşke psikologa gitseler ama kabul edecek insanlar değil belli. Ama siz kendiniz için önemler almaya çalışın, etkilenme oranınız yüksek. Biliyorum aile o kadar etkiliyor ki insanı... Çok zor ama yapabiliyorsanız görmezden gelin sözlerini, değişmeyecekler çünkü belli.
Meslek edinin kesinlikle...
Allah yardımcınız olsun inşallah.

Ah guzel kardesim.. Nasil uzuldum durumuna bilemezsin. Icim sizladi. O kadar bastirmislarki seni cumlelerinden oyle belliki.. kiyamam sana. Ailenin seninle ne gibi bir sorunu var bunu anlamadim ama bir anne baba nasil evlatlarina boyle davranabilir aklim almiyor. Karsi cik desem daha beter edicekler seni. Kabullen desem hayatinin en onemli zamanlarini bu sekilde bastirilmis ve kisiligi oturmamis bir sekilde bitiriceksin ve ilerde kendi ayaklari uzerinde duramayan mutsuz bir kadin olucaksin. Keske bir yardimim dokunabilse. Ailenden kendini yakin hissettigin seni anlayabilecegini dusundugun bir akraban varsa ona bahset bu durumu istersen. Ailen senin demenle sana yaklasimini degismicek belliki. Annenin ve babaninda sozune saygi duyduklari biriyle gorusup konusursan senin soyledigini soylemeden onlarla ufak bir konusma yaparsa belki toparlanir. Insallah duzelirde. Bu sekilde nasil olur. Nasil buyursun. Olmaz. Olmamali.

Gaza getirmeyin çocukları ya!!!tabiki okuyacaklar başka yolu yok da bunu aileden kurtulmak için yapmaması gerektiğini bilmeli.
Abartmayı ne çok seviyorsunuz

Gaza getirmeyin çocukları ya!!!tabiki okuyacaklar başka yolu yok da bunu aileden kurtulmak için yapmaması gerektiğini bilmeli.
Abartmayı ne çok seviyorsunuz

Ebeveyn olmak fedakarlık ister ama anlattığın üzere ailen günümüzün ergenlerinden bile ağır ergen hareketleri var. Kendine inan ve üzülerek söylüyorum ama ailen olan bu sorumsuz insanlardan kurtul

Çocuğu olmayan insanlar kendini paralıyor herşeye razı bir evlet sahibi olmak için bunlar evlat kıymeti bilmiyor.

İki evlat büyüttüm bir kere salak aptal v.s. demedim.Onlardan da duymadım.

Herkes anne baba olmamalı. Çünkü hakketmeyen bir sürü var. Evlat ziyanlığı.

Bu çocuk bu ailede doğduğu için hakarete eziyete katlanmak zorunda mı?

Çalış oku kendi hayatını kurtar.Yürü git.

Ben uğraşıp da acizliklerinden dolayı anne baba olmayı başaramayan şahıslar gördüm .
Ama tatlım senin ailen çok farklı .
Bir üniversiteye kapağı at . Netlerin vs nasıl ? Hedefin var mı ?
Ders konusunda yardımcı olabilirim :)

Büyüdügünü görmek onları korkutmuş,bilinçli davranişlar sergileyemiyorlar.Şu durumda sen ebeveyn olacaksın görünen o.
Bu arada anneme bazen takilirim seni beş kardeş büyüttük diye,bir yandan güler bir yandan bozulur,gecer bu gunler ama akıllı bir birey ol büyük hatalar yapma yoksa idare edebilecek bir ailen olmayacak.Bunu kabullenerek yaşa,ona gore de kendine guzel bir hayat kur okuuuuuu.

Hepsini okuyamadım!

Oku, güzel bir meslek sahibi ol! Bugünlerini anne ve babana hatırlatırsın.

Onlar ne yaparsa yapsınlar, tek yapman gereken DİMDİK, SAPASAĞLAM ve ÖZGÜVENLİ olmak.

Sorunlu bir evlilik sorunlu bir kari koca gördüm ben.
Belki de evliligi kurtarmak için çocuk yapan tiplerdendir.
Baban huysuz biri ölene kadar böyle devam eder bu herkese bağıran asla sevilmeyen dedelerden olur.
15 yasindasin bi 3 4 yıl daha dayan bakalım derslerine sağlam çalış şehir dışında bi üniv.yaz ondan sonrası tamamdır zaten.
Ama kendini çok da yıpratma yav he he de geç.

-ben sizin köleniz olsaydım beni öldürme hakkınız olurdu. bana hayat vermiş olabilirsiniz ama o hayatı almaya da yönetmeye de hakkınız yok.

diyip kendi bildiğini oku. ağlama zırlama. annen baban da iyi değil.

Matematiğim çok kötü kimyam idare eder fiziğim iyi sayılır ama kolay sormuşlardı diye yüksek aldım.Türkçem iyi biyolojim çalışınca iyi ingilizcem süper.tarih coğrafya orta.

Sadece bana ve birbirlerine karşı böyleler.birbirlerine de hep hakaret ederler.

Asıl sorunlarınıza birçok arkadaş cevap yazmıştır. Ben başka bir konuya değinmek istiyorum.

İnsanlar eşlerine nasıl davranacaklarını anne babalarından veya çevrelerindeki diğer çiftlerden öğreniyorlar. Onların davranışlarını gözlemledikçe beyinde şemalar oluşuyor ve ileride bu şemalar kullanılıyor. Mesela ileride eşiniz size canınızı sıkacak bir şey söylüyor, beyniniz bu durumda ne cevap vereceğinize karar vermek için şemaları tarıyor, ve siz ne öğrendiyseniz ona göre cevap veriyorsunuz. Yani, özetle, farkında olmadan ebeveynlerinizi örnek alıp onlar gibi davranma ihtimaliniz var.

Bunun olmasını istemiyorsanız, birbirine saygı gösteren, sağlıklı vs güzel ilişkileri olan çiftleri gözlemlemeye, onlarla daha çok vakit geçirmeye çalışın. Yaşınız hala şemaları nispeten daha kolay değiştirmeye uygun sanırım. Büyüdükten sonra şemalarım değişmesi mümkün ama daha zor.

İleride mesleğinizi elinize alacaksınız. Hiçkimseye eyvallahınız olmayacak. Onlarla aynı ortamda bulunmak zorunda olmayacaksınız. Şu anki problemleriniz olmayacak. O yüzden o kısımları çok dert etmeyin. Derslerinize odaklanın. Bir de dediğim gibi onların davranış tarzlarının içinize işlememesi için, örneğin ileride agresif olmamak için, mümkün olduğunca huzurlu, saygılı, mutlu insanlarla ve çiftlerle (akraba, komşu vs) vakit geçirin. Hiçbir şey yapamazsanız böyle çiftlerin olduğu filmler, dizileri izleyip onların davranışlarını inceleyin. İleride herşeyin çok daha kolay ve güzel olacağını da lütfen unutmayın.

Bu anne babalar çıldırdı mi yahu. Bu ne böyle. Buna benzer başka bir konu daha var şu anda. Çocuğum sen ergen değil misin? Avmye giderken haber vermem, geç kaldigimda ararlarsa açmam. Dövmeye kalkarlarsa kıyameti koparır oradan oraya atarım kendimi cami açar adam kesiyorlar imdaaaat diye bağırırım. üstüne çok zorlarlarsa ararım sosyal hizmetleri annem babam bana eziyet ediyor diye şikayet ederim.

Zaten bırak dovsunler seni sende kalk hastane git darp raporu al dava açilir zaten. Böyle aileye böyle davranılması gerekir.

Hayır olaylar anlattığın gibiyse sen böyle tuhaf aileden nasıl böyle normal yetiştin ben anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…