• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Semt pazarları

cemreeylul

j'attends avec patience.
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2010
6.858
13
156
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, benimkisi dert değil de minik bir sorun
Ben semtimizdeki pazarın gereğinden aşırı pahalı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca hiç bir şeyin üzerinde fiyat etiketi yok, herkese farklı fiyat veriyorlar, mesela ben gecen hafta marul aldım, sonra aniden misafir gelecek oldu eşime dedimki ben bişeyler uydurayım sen de git bir marul daha al büyük bir salata yapalım, aldığım tezgahı tarif ettim, küçük bir pazar zaten. Eşim aynı marulu aynı tezgahtan benim aldığımın 1,5 katı fiyata almış örneğin.
tam semt söylemem ama sonbahardan beri beşiktaş ilçesinin bir semtinde oturuyoruz, bekarken modada oturuyordum ilk evlendiğimde kandillide. yani oralardakine göre gerçekten fiyatlar çok uçuk ve semtimiz çok küçük bir semt, şarküteriler tekel bayileri bim diasa falan var ama sebze alabileceğimiz bol çeşit ve taze ürün getiren bir yer yok, annemin oraya gidiyorum domates 3 tl, bizim pazarda 7 tl örneğin. hadi zorla satmıyorlar yani almayayım diyip geçiyorum ama özellikle şu fiyat yazmama ve herkese farklı söyleme konusuna çok sinir oluyorum. bu işin bir kuralı düzeni şikayet edilecek yeri yok mudur?
rica etsem bir de istanbulun farklı semtlerinden bir kaç örnek görmek için pazarların durumundan bahseder misiniz, hem fiyat hem de düzen açısından - tabi eğer gidiyorsanız.

Bizim pazardada oluyodu öyle şeyler. Zabıtaya üst üste şikayet gidince artık sivil giyimli zabıtalar dolaşmaya başladı pazar kurulduğu günlerde.
Mesela geçen pazarcının biri hafif kararmış bi muzun üzerine 2 lira yazan tabelayı saplamış.
Güzel ve taze muzun üzerine de 3 lirayı saplamış. Ama 3 lira yazan tabelanın tahtasını kırıp eğdirmiş öne.
Yani tezgahın önünden her geçen hepsini 2 lira sanıcak.
Annem ucuzmuş güzel görünüyo dedi aldı güzellerinden bi kilo. Adam 3 lira istedi.
Annemde 2 lira yazıyo ya dedi. Arkamızda da tesadüf zabıta varmış.
İnsanları mı kandırmaya çalışıyosun o tabela niye eğik diyerek bir güzel cezasını yazdı.

Size tavsiyem mahallecek örgütlenin belediyeye zabıtaya şikayet edin. Pazarda fiyatlarla oynuyolar diye..

Bizim pazardada oluyodu öyle şeyler. Zabıtaya üst üste şikayet gidince artık sivil giyimli zabıtalar dolaşmaya başladı pazar kurulduğu günlerde.
Mesela geçen pazarcının biri hafif kararmış bi muzun üzerine 2 lira yazan tabelayı saplamış.
Güzel ve taze muzun üzerine de 3 lirayı saplamış. Ama 3 lira yazan tabelanın tahtasını kırıp eğdirmiş öne.
Yani tezgahın önünden her geçen hepsini 2 lira sanıcak.
Annem ucuzmuş güzel görünüyo dedi aldı güzellerinden bi kilo. Adam 3 lira istedi.
Annemde 2 lira yazıyo ya dedi. Arkamızda da tesadüf zabıta varmış.
İnsanları mı kandırmaya çalışıyosun o tabela niye eğik diyerek bir güzel cezasını yazdı.

Size tavsiyem mahallecek örgütlenin belediyeye zabıtaya şikayet edin. Pazarda fiyatlarla oynuyolar diye..

mahallemizde pek bir birlik bütünlük komşuluk yok ama yine de deneyelim, muhtarımız iyi bir insan belki onun vasıtasıyla bir çok kişiye ulaşılır, gerçi herkes şikayetci aynı şeyden kadınlar konuşurken markette sokakta duyuyorum bir çağrı olsa ilgi göstereceklerdir.
pazarda zabıta sürekli geziyor ama sadece tezgahlardan meyve otlanmak amaçlı. bu da uyuz oldugum bir diğer konu. gülüyorlar şakalaşıyorlar satıcılarla elini bi mandalinaya atıyor bir çileğe bi üzüme. sanki gezmeye arkadaş ziyaretine gelmiş gibi.
teşekkürler yorum için

mahallemizde pek bir birlik bütünlük komşuluk yok ama yine de deneyelim, muhtarımız iyi bir insan belki onun vasıtasıyla bir çok kişiye ulaşılır, gerçi herkes şikayetci aynı şeyden kadınlar konuşurken markette sokakta duyuyorum bir çağrı olsa ilgi göstereceklerdir.
pazarda zabıta sürekli geziyor ama sadece tezgahlardan meyve otlanmak amaçlı. bu da uyuz oldugum bir diğer konu. gülüyorlar şakalaşıyorlar satıcılarla elini bi mandalinaya atıyor bir çileğe bi üzüme. sanki gezmeye arkadaş ziyaretine gelmiş gibi.
teşekkürler yorum için
Bizim zabıtalar baya iyi çalışıyorlar demekki :) Pazarcı selam versin dönüp suratına bakmıyo adamlar:27:
O zaman siz zabıtaları da şikayet etmelisiniz.

Bizim zabıtalar baya iyi çalışıyorlar demekki :) Pazarcı selam versin dönüp suratına bakmıyo adamlar:27:
O zaman siz zabıtaları da şikayet etmelisiniz.

haklısınız, zabıta adam gibi çalışsa zaten pazarcılar da bunu yapamaz ki, en iyisi ben araştırma yapayım zabıtayı nereye kime şikayet edeceğime dair, belki bununla da işler yoluna girer, mahalleyi örgütlemeye gerek kalmaz belki, ilginize teşekkür ederim

Eger boyle entel dantel pazarlardan degilse belediyeye sikayet edebilirsiniz. Zabitanin pek bir sey yapacağını düşünmüyorum.

Beşiktaşta olunca abes gelmedi bana fiyatlar pek. Hani düz mantık kiradan kıyaslıyorum. Küçükçekmecede ortalama eve 650 kira veriyorum. Beşiktaşta kümes 2000 tl.

Belki beşiktaş pazarında tezgahlar falan pahalıdır da fiyat yazmamaya bilmem neye çözüm değil tabi.

Mesela bu hafta ramazan diye bizim pazar da pahalıydı. Geçen hafta domates 1 tlyken bu hafta 1,5tu. Ispanak 2yken 3tü, patlıcan 1ken 2ydi, marul 2 tlydi, kirazı 4ten, kayısıyı 3ten aldım.

Şöyle de bi durum var. Burada hem ctesi hem ptesi pazarı var ve ctesi pazarı daha pahalı. Haftasonu pazarı olabilir mi?

Back
X