Şemsiye yöntemiyle Kalp deliği kapatılıyor...

irna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
6.730
4
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feridun Koşar, kalp deliğinin ''şemsiye yöntemi'' ile kapatılmasının Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sadece Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapıldığını söyledi.

Prof. Dr. Koşar, düzenlediği basın toplantısında, bugün ''nitral kapak darlığı'' olan iki hastanın ''şemsiye yöntemi'' ile tedavi edileceğini, bu başarılı operasyonların Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılabiliyor olmasının mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde birçok alanda başarılı operasyonlar yapıldığına işaret eden Prof. Dr. Koşar, şöyle konuştu:

''Son zamanlarda kalp odacıkları arasındaki kalp deliklerini (ASD) kapatma işlemleri başarıyla yapılabilir hale gelmiştir. Girişimsel kardiyolojik işlemlerin en zoru ve en önemlisi olan, bu nedenle de ancak deneyimli hekimler tarafından kısıtlı sayıda merkezde yapılabilen 'kalp kapaklarını balonla açma yöntemi' Kardiyoloji Ana Bilim Dalı ekibimiz tarafından başarıyla yapılmaktadır. Bu zor işlem, Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sadece Turgut Özal Tıp Merkezinde çok sayıda ve problemsiz yapılmaktadır.''

Son iki yıldır Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 40'a yakın hastanın bu yöntemle tedavilerinin yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Koşar, ''Bu başarı sayesinde hastaların açık yöntemle kapak ameliyatı olmasına da gerek kalmamıştır'' diye konuştu.

ŞEMSİYE YÖNTEMİ

Kalbi delik hastalara uygulanan ve vücudu kesmeden açılan küçük bir delikten gönderilen şemsiye biçimindeki kapağın yerleştirilmesi uygulamasına ''şemsiye yöntemi'' deniliyor.

Operasyondan sonra bir gün izlenen hasta taburcu ediliyor.

Bu yöntem Siyami Ersek Kalp ve Göğüs Hastanesinde uzun yıllardır yapılıyor.Üstelik oldukça başarılı bir yöntem olduğunu ve genelde sorunsuz bir operasyon geçirildiğini doktorlarımdanda duydum.Bende ASD hastasıyım ve 2,5 senedir kontrol altındayım.Ameliyat günü bekliyorum.Bu sistem ben ve benim gibi hastalar için gerçek bir kurtuluş oldu.Yoksa açık kalp ameliyatına girmem gerekecekti.Ama şimdi inşallah hastahanede sadece 1 gün yatıp çıkacağım.Ameliyat olduktan sonra daha detaylı bilgi verebilirim en azından olacak olan arkadaşlar varsa bilgilenmiş olurlar.

çok gecmiş olsun canım.inşallah denilen yöntemle ve allahın izniyle sağlığına kavuşursun.yaşın çok genç çabuk atlatabilirsin,sakın moralini bozma tatlım.

Teşekkürler irna.Benimde umudum en kısa zamanda hayırlısı ile ameliyatı olup sağlığıma tam anlamıyla kavuşmak.Bütün hastalara acil şifalar versin.

benim 20 aylık oğlumda da 2 delik vardı.dr kontrolleri sırasında deliğin birinin kapandığını ikincisinin kapanmadığını öğrendik.belki 2 yaşına kadar kapanır dedi.kapanmazsa bu yöntem onada uygulanabilir mi?

serbay öncelikle geçmiş olsun.umarım en kısa zamanda bebeğin sağlığına kavuşur.Bildiğim kadarıyla 2 çeşit delik var.ASD ve VSD.Ben ASD hastasıyım.Bu türe uygulanan bir yöntem olduğunu biliyorum.Bende de kapanmasını beklediler.(Bu arada bende 3 tane var.) ama olmadı.Şimdi operasyon gününü bekliyorum.Dr.nuza bence bir danış.Türünü öğren.Ayrıca bildiğim kadarıyla şimdilik sadece büyük hastanelerde uygulanıyor.Siyami Ersekte bu operasyon 0-12 yaş arasına yapıldığını duydum.Yani ben galiba onlar için bir ilk olacağım.Sen dr'unla bir konuş.Eğer operasyon derse ve deliğin boyutları uygunsa (bildiğim kadarıyla boyutları önemli) bu uygulamanın çok zahmetsiz ve kolay olduğu söyleniyor.Hem hekim hemde hasta için.Bebeğine acil şifalar dilerim.a.s.

Daha önce bu operasyonu geçiren biri varsa bilgi verebilirmi acaba ? Bende asd hastasıyım ve büyük ihtimal yakın zamanda operasyon geçireceğim.

X