Semercioğlu: Evlilik dışı hamileliklerin artmaması imkansız

alaraey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.225
328
0
Diğer
[h=2]Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu son yazısında Sağlık Bakanlığı'nın "Yıl yıl Türkiye'de ne kadar kürtaj gerçekleştirildi" açıklamasından bir çıkarım yaptı.[/h]
Semercioğlu, yazısında son 12 yılda sosyal yaşamın her alanında muhafazakarlaştığımızı ve türbanlı kadınların sayısının arttığını söyledi. Buna bağlı olarak Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı kürtaj sayılarının doğru olamayacağını ifade etti. "Türk gençliği muhafazakar görünüp, bildiğini okumaya devam ediyor." dedi.

[h=4]MUHAFAZAKARLAŞIYORSAK BU KÜRTAJ NE[/h] CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’de yapılan kürtaj sayısını sordu, Sağlık Bakanlığı açıkladı...
İşte rakamlar:
2002: 33.007
2003: 33.069
2004: 32.266
2005: 30.502
2006: 33.562
2007: 35.115
2008: 56.529
2009: 60.615
2010: 57.883
2011: 69.440
2012: 78.961
2013: 29.226
(İlk 6 ay rakamı)

[h=4]HER ALANDA MUHAFAZAKARLAŞTIK[/h] 12 yıla yaklaşan AKP iktidarında Türkiye’deki kürtaj sayısı 33 binlerden, 80 binlere dayanmış... İki katından fazla bir artış... Bu 12 yılda sokaktaki türban takan kadın sayısı arttı, sosyal hayattan iş dünyasına, kültür-sanattan gece hayatına her alanda muhafazakarlaştık.

[h=4]PEKİ BU KADAR KÜRTAJI YAPTIRAN KİM[/h] Peki hızla muhafazakarlaştıysak kürtaj sayısındaki iki kattan fazla bu artış neyin nesi? Bu kadar kürtajı yaptıran kimler?.. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında kürtaj yaptıran kardınların yaşları ve medeni durumlarıyla ilgili bir bilgi yok...

[h=4]GENÇLİK BİLDİĞİNİ OKUYOR[/h] Ama bu kadar artış içinde evlilik dışı ilişkiden kaynaklanan hamileliklerin artmaması imkansız... Belki de Türk gençliği muhafazakar görünüp, bildiğini okumaya devam ediyor.

http://www.ensonhaber.com/semercioglu-evlilik-disi-hamileliklerin-artmasi-imkansiz-2014-05-07.html

Katılıyorum ben bu yoruma, gerçekten muhafazakarlaştık yani görüntüde. Hatta muhafazakarlaştırma çalışmaları tam gaz devam ediyor diziler, filmler, programlar vs. Eskiden Allah'ın adını ağzına almayan ünlülerin başörtülü program yapması, programlarına din adamlarını çıkarması çok garip geliyor. Sokakta artık eskisi kadar rahat dolaşamıyoruz, şorta morta kimse bakmazken şimdi kısa kol tişörtle bile rahat gezilmiyor Ankara'da. Artık dolabımdaki bir çok şeyi giyemiyorum. Alttan alttan işliyorlar. Toplum baskısıyla muhafazakarlaşan insanların da içte yine bildiğini okumasından doğal bir şey de olamaz.

Cinselliğin aileler tarafından daha doğrusu toplum tarafından ''Yasak, ayıp, günah'' olarak nitelendirilmesi ve gençlerin cinsel anlamda gerekli bilgilere sahip olarak yetiştirilmemeleri sonucunda bunların yaşanması çok normal.
Devlet istediği kadar kürtajı yasaklasın sorunun köküne inmediği müddetçe çözülmez.

yeter kardeşim..
erkeklerin bıktım bizlerin cinsel hayatını sorgulamasından
sana ne kadınların özel hayatından. sana ne kürtajından kardeşim. sıktınız ya. bir rahat bırakın biz kadınları. başlayacağım istatiklerinize.

Son düzenleme:

Yok biliyorsun bu memleketteki tek sıkıntı kürtaj sayısının artması başka bir sıkıntımız yok çok şükür o yüzden konuşulmalı

Çok büyük bir problem
Demek kürtaj sayısı artmış
Şiddet taciz,tecavüze uğrayanların sayısı 10 yılda 14 kat artmış,ondandır kürtaj sayısının artmasıda..

muhafazakarlaştık mı
nerde kim muhafazakarlaşmış acaba merak ettim
türbanlı sayısına bakarak -ki bu sayının arttığını sokağa bakarak söylemiş- muhafazakarlaştık tümevarımı da ilginç !!
hangi dizi ve filmler muhafazakarlaşmış , ben tv de muhafazakarlaşmış bir dizi görmüyorum , hangi dizi lermiş muhafazakar diziler ?
kürtaj sayısının artmasının, taciz ve tecavüzün artmasını muhafazakarlık olarak görmek çok çok ilginç ne yani türkiye yeni mi muhafazakarlaştı daha önce muhafazakar değil miydik biz yaa ..

Bana sordunuz galiba, diziden filmden ben bahsettim çünkü. Bir sürü örneği var şu an tvde, dinsel ögeler içeren diziler çoğaldı. Özellikle yapıldığını düşünüyorum, tıpkı 60lı 70li yıllarda filmlerde daha rahat yaşam tarzlarının anlatılıp muhafazakar yaşamın yok sayılması gibi bu dönem de bunu yapıyorlar. Zaten dıştan muhafazakar gözükenlerden bahsedilmiş ben de bunu onayladım. Dindar görünmeye çalışan insanlar çok arttı ben çevremde de çok gözlemliyorum bunu. İşaretlediğim cümleniz için de böyle bir şey iddia eden olmadı. Kim demiş kürtajın artması muhafazakarlıktır diye? Tam tersi muhafazakar da gözükseler yine bildiklerini okuyor insanlar o yüzden bu sayıda düşüş olmuyor demiş.

Ben sokakta rahat dolaşamama kısmına katılmıyorum hatta muhafazakâlaşma kısmına da

Ha bir de. Bugün kanal yedi de bir şey izledim kız 14 yaşında kocaya kaçmış kimse müdahale edemiyor bence gönüllü de olsa bu kaçırılma olaylarına da ceza ağırlaştırılsın

hayır sadece diziyle alakalı yorumumu size sordum
diğer yorumlarımı size yazmadım
mesela hangi diziler ben size bunu sordum , ben muhafazakar bir dizi göremiyorum ekranlarda, dinsel ögeli diziler sadece stv ve kanal 7 de var ki onlar hep öyleydi ...

Örnek vereyim hemen, Huzur Sokağı mesela, sonra Osmanlı'nın son dönemlerini anlatan diziler çarşaflı dolu, az önce de atv de bir reklam dönüyordu dizinin fragmanı Kuran'an'dan bir ayet okuyordu adam. Sakın yanlış anlaşılmasın bunlardan rahatsız olduğum için söylemiyorum tespitte bulunuyorum sadece. Eskiden yoktu böyle şeyler, tam tersi dediğim gibi hep daha rahat ve batılı yaşam tarzları işlenirdi dizilerde filmlerde. Bu benim dikkatimi çekiyor ne zamandır. Ama dediğim gibi rahatsız değilim beni ilgilendirmez kim neyi istiyorsa muhafaza etsin. Tek rahatsız olduğum konu, kıyafet olayı işte ben kendim yaşadığım için söylüyorum eskisi gibi rahat giyemiyorum. Toplumun bakış açısı değişti çünkü.

Yok öyle değil ama zaten 60lı 70li yıllarda falan türbanın tanımı bile yoktu bizde. Daha çok klasik başörtü bağlama ve genç kuşağın artık şehirleşmeyle beraber bağlama ihtiyacı bile duymaması. Tvde de daha batılı görüntüler vardı. Eski türk filmlerindeki kızların etekleri g.tünde resmen. Halk öyle yaşamıyorken bile onları izliyorlardı. Ama şimdi tam terse döndü sanırım. Tvde artık türbana yer var, sinemada var. Yadırganmıyor. Eskiden yadırganırdı stv dışında türbanlı bir şeyler görmek. Kanal 7 de bile türbanlı spiker görüldüğünde insanlar şaşırırdı. Türban ve tv yi bağdaştırmak biraz zaman aldı. Görüntüdeki muhafazakarlaşma bu olabilir..

Çıkan sonuçlardan zaten muhafazakarlıkla kürtaj arasında oran kurmanın mantıksız bir çalışma olduğu anlaşılmıştır diye umuyorum.

Muhafazakar, başörtülü, namazını kılan bir kaıdn da yeri gelir bebeğini aldırma kararı verebilir, bu duruma düşebilir. Hayat şartları. Kimseye laf söylemek düşmez. Bu onu dinden çıkarmaz. Verdiği kararda vicdanıyla hesaplaşır. Muhafazakar olsun ya da olmasın hiçbir kadın da güle oynaya kürtaja gitmez. Bu zaten her kadını derinden yaralayacak bir karardır.

Bir de eskiden kürtajlar bu kadar kontrollü müydü acaba? Hamileler bu kadar takip edilmiyordu ki. Rakamlardaki artışı ben buna da bağlıyorum.

tahmin ettim huzur sokağını örnek vereceğinizi ,
huzur sokağına bakarak dini ögeler işleniyor muhafazakarlaştık dersek bende aşkı memnu, yaprak dökümü vs dizileri örnek gösteririm bakın kabuğumuzu kırdık derim ama ...

Çok büyük bir problem
Demek kürtaj sayısı artmış
Şiddet taciz,tecavüze uğrayanların sayısı 10 yılda 14 kat artmış,ondandır kürtaj sayısının artmasıda..
Ağzınıza sağlık kızlar.Araştırılacak milyon tane sorunumuz var ama bacak aramızdaki mevzulara devlet daha çok kafa yoruyor.

Son düzenleme:

:))) Ama gözden kaçırdığınız bir şey var, Aşk-ı Memnu tarzı diziler hep vardı, ama bir baş örtülü kadını, bir namaz kılan adamı vs. Samanyolu'nun ibretlik filmlerinden başka bir yerde görmek mümkün değildi. Ayrıca başka örnekler de verdim, gündüz kuşağı programlarında her gün din adamlarının konuk olması, ünlülerin umre yarışları ve bunu kameralar eşliğinde yapmaları vs. Muhafazakar olmak değil de muhafazakar "görünmek" ten bahsediyorum tabi ki yoksa insanların içlerinde ne var neye inanıyorlar ben bilemem.
Neyse alaraey konu sapıyor, ben fikrimi ve gözlemlerimi belirttim herkesle hemfikir olmak zorunda değiliz. :)

Son düzenleme:
Bir are meme olculerimizi de istatistiklere dokerlerse ben cok memnun olacagim...
Ulke gundemini bos bos konularla doldurmayip daha da bu tarz konulara yoneldikleri icin minnettarim!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…