Anket Selm Kzlar bakalm ne dnyorsunuz..?

kız kardeşiniz için taşıyıcı anne olurmuydunuz..??

• evet

OY: 52 28,0%
  • hayır

OY: 134 72,0%

• Ankete Katılan
    186
kimse açısından sağlıklı bir durum değill
taşıyıcı annenin, bebek sahibi olmak isteyen kişinin, baba adayının
ve de bebeğin psikolojisini bozabilecek riskli bir şey.

Kız kardeşimolması gerekmez, seve seve bir insan için taşıyı anne olmayı kabul ederim.
aklımdan geçenleri yazan tek kişi olmuş.

insanlar kendi başlarına gelmeyince sadece hayal ederek bazı koşulların ne kadar zor olabileceğini tam olarak anlayamıyorlar. inançlarına göre anneliğin kutsallığından bahsedenlerin, bir kız kardeşlerinin bu kutsallıktan mahrum kalmasına göz yumabileceklerini ağzım açık bir şekilde okudum. bu olaya bu kadar yüzeysel ve aşırı duygusal bakmamak gerekir. belki bazılarına bunu anlamak zor gelir ama sonuçta normal yollarla olan bir yeğen de benim için kendi çocuğumdan farksız.

cocuğum olmadan önce ben bu soruya seve seve evet olurum derdim. ama bebeği 9 ay karnında taşıyıp tekmelerini hıçkırıklarını hissettikten sonra ve en önemlisi doğar doğmaz kucağına verdiklerinde anlıyorsun ki bu senin parçan. hayatta insanın en önemli varlığı çocuğu oluveriyor. insan ölmekten korkuyor çocuğum bana muhtaç diye.. geriye kalan kızkardeş, eş, anne hepsi önem derecesinde 2. sıraya düşüyor.

aklımdan geçenleri yazan tek kişi olmuş.

insanlar kendi başlarına gelmeyince sadece hayal ederek bazı koşulların ne kadar zor olabileceğini tam olarak anlayamıyorlar. inançlarına göre anneliğin kutsallığından bahsedenlerin, bir kız kardeşlerinin bu kutsallıktan mahrum kalmasına göz yumabileceklerini ağzım açık bir şekilde okudum. bu olaya bu kadar yüzeysel ve aşırı duygusal bakmamak gerekir. belki bazılarına bunu anlamak zor gelir ama sonuçta normal yollarla olan bir yeğen de benim için kendi çocuğumdan farksız.

İşte ben de aynen bu şekilde düşünüyorum a.s.

Kardeşimin durumuna çok üzülmeme ragmen olmazdım. 1. eniştemın spermının benım rahmimimde olması düşüncesi bana itici geliyo. (sperm derken embriyo veya her neyse sonucta enıstemın spermı kullanıldı). Hadı Taşıyıcı anne oldum dıyelım, ben o bebegı nasıl verıcem??? veremem. Anne olanlar anlar belkı.
ben cok zor cocuk sahıbı olmus bı kadın olarak cevaplıyorum. 5 sene her hamıle kadın gördüğümde ağladım. Ama kardeşde olsa yapılmamalı. Mevlam istegen herkezin rahımıne kendı düşürsün veya tutundursun yavrusunu...

Çocuk sahibi olmak nasıl bişey bilemem ama dünyanın en kutsal görevi annelik. Bunu biliyorum. Bundan yola çıkarak da kafamda bu konuyla ilgili bazı düşünceler oluştu. Benim kardeşim yok ama olsaydı da taşıyıcı anne olmazdım sanırım. Bana da itici geliyo bu konu. "nurnberg"e hemen hemen katılıyorum.

ı ıh yapamam sanırım.

üstelik gerçekten çocuk istiyorsa, annesiz babasız kalmış birsürü çocuk var, çocuk esirgeme kurumlarında. onlara umut olmak en iyisi....

annelik sadece karnında taşımak ve dogurmak değil bence. sahip çıkmak, sevmek, olabildiğince yol göstermek, korumak gerektiğinde, her anında yanında olmak.

illa senın kanından canından olması şart mı?

benım tasıdığım bebeği de o doğurmamış olacak, evlatlık aldığını da. tek fark ortak genler fazla olcak. ama zaten biliniyor ki genler kadar yetiştirme yanı çevresel etkenler de onemli bireyi birey yapan değerlerde.

olmak isterdim ama olamam arkadaşlarında dediği gibi kendi karnımda eniştemin sperminden olmuş bir çocuğu taşıyamam..biliyorumki annelik en kutsal meslek.. ama taşıyıcı annelik çok farklı bir durum bırak onların psikolojisini böyle birşey yaparsam benim psikolojim altüst olur ve dağılırım..
Allah tüm isteyenlere versin işallah tabi banada bebişlerimizi bir an önce kucaklamak dileğiyle..
bu arada kardeşim ya da ablam yok..

olmam...

zaten dünya çok da iyi bir gidişata sahip değil. dünyaya gelmiş bir kenara atılmış yuvadaki çocuklardan sahiplenmesini sağlardım.

olmuyorsa olmuyor çocuğun illaki kanımdan canımdan deme derdim..

mühim olan sadece bedeninde doğurmak değil sen yeterki yüreğinde doğur der ve hemen bir çocuk esirgemeye koruyucu aile olmasını sağlardım.

sağlığım el verirse yapabilirim tabii...
teyze zaten anne yarısı derler...bizi de teyzelerim çocuğu gibi sever...
ben de taşıyıcı annesi olurum yeğenimin...

böyle bir şeyi hayatta yapamam.en başta günah ve zina olduğu için ikinci olarak ta benim olan çocuğumun bir başkasına anne demesi kız kardeşim dahi olsa beni zor durumda bırakır

evet olurum çünkü kız kardeşim için herşeyi yaparım
hayır olmam çünkü ileride bana yaşatacağı psikolojik sorumluluk ve sorun altından kalkamayacağım sorunlar yaşatabilir bana
sanırım çekimserim

Back