O zaman şöyle söyleyeyim annem 30lu yaşlarından beri ilaç kullanıyor şu an 47 yaşında. Düzenli olarak hormonlarına baktırır, kan tahlillerini yaptırır maşaallah diyeyim hiç bir şeyi yok. Dönem dönem terapi de aldı ancak ilacıyla kendini daha güvende hissediyor doktoru da ilacını güvenli bulduğu için devam etmesinde sıkıntı görmüyor.
Ben önce 4-5 yıl ilaç kullandım ara verdim son 1 yıldır tekrar ilaç kullanıyorum. Yine aynı şekilde ilacım gebelikte bile kullanılabilen bir ilaç. Düzenli tahlil istenmiyor ancak ilaçtan önce tansiyonum sürekli yüksekti, nabzım, kolestrolüm yüksekti. Midemde geçmeyen bir ağrı vardı. Bunların hepsinin kaynağı stres çıktı. Antidepresana başladığımdan beri ne tansiyonum yükseldi ne kolestrolüm ne mide ağrım kaldı. Burda ilacı güzellemiyorum. Kaygı seviyesini düşürdüğü için yaşadığım konforu anlatıyorum. Kaygı seviyesini düşürmek için psikoterapi yöntemlerinden birini de kullanabilirsiniz elbette. Ancak bahsettiğiniz kişinin yaptığı türde bir psikoterapi şekli yok. Bakın psikoterapi diyorum, psikolog seansı demiyorum. Ve tedavi edici olan da psikoterapi seansıdır. İlaç asla tedavi etmez ancak konfor sağlar. Tedavi olmak için yanında psikoterapi gereklidir. Maddi ve manevi olarak hazırsanız gerçekten bulunmaz bir nimettir. Ancak telkin dinleyerek sadece günü kurtarırsınız. Asıl amaç temelde ne olduğunu bilmektir. Lütfen önce kan ve hormon değerlerinize baktırın. Sonra duruma göre şekillendirin tedavinizi.