İlacın prospektüsünü okursanız intihar eğilimi olan insanlarda kontrollü kullanılması gerek yazıyo, kimisinde benim konularımın içinde bile var hatta, benim başka bir markaydı ama aynı etkileri yaptı ,2 3 güne kadar geçiyo başlama süreci olarak daha sonra etkisi geçiyo şuanlık panik gerektiricek bir durum değil
anksiyete uzmanı bir hatun kişisi olarak ilaca devam etmenizi öneririm..ben ilk ilaca başladıgımda doktoru arayıp böhüü ben daha kötü oluyorum diye aglıyordum..15 gun sonra aldım meyvesini..biraz sabredin alışınca cok rahatlayacaksınız
Kızlar ama gerçekten çok rahatsız edici hisler uyandırdı bu ilaç bende...Acayip bir çarpıntı yapıyor...Bu çarpıntı da korkuma tuz biber oluyor haliyle...Eşim askerden izine geldi adama da zehir ettim hayatı...Özele gidecem şimdi çünkü gerçekten devlette fazla ilgilenmiyorlar.Yarın randevum var İnşallah düzelirim dualarınızı eksik etmeyinanksiyete bende de vardı.
15 günden sonra işe yarıyor gerçekten
İnşallah canım bakalım bu ilacın bende yarattığı etkiden de bahsedicem yine doktora.İnşallah geçer çünkü insan hayattan kopuyor resmenhiç uzun uzun uzun anlatmıyayım..profilime girersen panik atak forumundaki mesjlarıma ulaşabilirsin..neler neler yaşıyoruz..sakin ol..ama yarın gittiğin doktorun ilaç tavsiyesine harfiyyen uy..kötü oldum diye sakın bırakma..inan bana alışma sürecin geçtiğinde cok rahatlayacaksın..düzeleceksin tabiki..geciyor hiç sıkma canını..
doktora gideli yeni bir hafta olacak bu süreçte yeni bir doktor arayışına girdim tabiki.Bulduğum doktora ancak randevu alabildim.Bu arada da ilacı içmeye devam ettim belki faydası olur diye.İlacın bana yarattığı etkiden bahsetmek istedim psikolojik ya da değil ben bunları yaşıyorum ve gerçekten memnun değilim şu anki halimden.Yarın doktora gidecem zaten ama burada konuşup biraz da olsa rahatlamak arkadaşların fikirlerini almak istedim.Sonuçta bu ilaçları kullanan birsürü insan var.Herkes aynı şeyleri yaşıyor mu diye merak ettim sadece...Valla bana durumunuz psikolojik gibi geldi. Kendinizi antidepresan ilaclarina kadar nasil sartlandiriyorsaniz artik... Oyle 3 kere yarim hap icmeyle bu kadar olmasi inandirici degil. O haplar mucize degil, aglama krizlerinizi kesmez; hele de 3 gun aldiktan sonra hic kesmez.
Bir de market degistirir gibi surekli doktor degistirmeyi yanlis buluyorum. Doktorunuza guvenmediyseniz en basindan baskasina gidersiniz. Ona git x ilaci al, 3 gun onu ic, olmadi baska doktora git, 3 gun de onun ilacini ic... Bir tane doktor bulun ve onunla konusun derdiniz neyse. Ilaclarin yan etkisi tabii ki olabilir, bunu da doktorunuza soyleyin iste. Buralarda size bir dolu kulaktan dolma laf gelir, hic bir faydasi da olmaz.
ilacı kestim çünkü gerçekten çok kötü bir hale geldim...Yarın yeni doktorumla görüşecem İnşallah sonuç alırım
doktora gideli yeni bir hafta olacak bu süreçte yeni bir doktor arayışına girdim tabiki.Bulduğum doktora ancak randevu alabildim.Bu arada da ilacı içmeye devam ettim belki faydası olur diye.İlacın bana yarattığı etkiden bahsetmek istedim psikolojik ya da değil ben bunları yaşıyorum ve gerçekten memnun değilim şu anki halimden.Yarın doktora gidecem zaten ama burada konuşup biraz da olsa rahatlamak arkadaşların fikirlerini almak istedim.Sonuçta bu ilaçları kullanan birsürü insan var.Herkes aynı şeyleri yaşıyor mu diye merak ettim sadece...
kızlar sürekli rahatsız ediyorum sizi biliyorumruh halimden bahsetmiştim daha önceki konumda.Psikiyatriye gittim bana selectra verdi.3 gün yarım sonra tam içeceksin dedi.Başladım ama bu ilaç bende daha çok huzursuzluk yarattı.Daha çok korkmaya başladım.Kalbimde tuhaf bir çarpıntı meydana geldi ilaçtan sonra.Bir de ayağımda seyirmeye benzer bir his oluşuyor.Sanki parmaklarım kendi kendine hareket ediyor.Dışarıya çıkıp kafa dağıtmak istiyorum ama kendimi başka bir dünyada gibi hissediyorum.İlacı içmek istemiyorum dolayısıyla.Bu bahsettiğim şeyler bu ilacın yan etkileri mi?Bilen var mı ya da bu ilacı içen?Bir tek bana mı oluyor bunlar yoksa size de oldu mu?Yarın başka bir psikiyatriye gideceğim bu arada ama sabredemeyip size de sormak istedim.
çok sağolun evet ilaçtan olduğu gayet belli zaten kalbim sanki ağzımda atıyor gibi hissediyorum kulaklarım duymuyor ve birçok şey daha yarın görüşeceğim inşallah doktorla sonuçları aktarırım çok sağolunkonu sahibesi durumunuz psikolojik değil (ilaca verdiğiniz reaksiyon yani). zira tableti kırıp içince çıldıracağım sandığım ve nefes alamıyor hissi yaşatan bir ilaç kullandım ki minicik bir şeydi ve ben sadece 2 gün sabredebildim. doktoruma danıştım hemen kes dedi.
bu haplar bilindik hormon hapları gibidir (doğum kontrol hapları vs). salgılar üzerinde etkili olduklarından direkt beyninizin kimyasıyla oynar, düzeltir ya da bozarlar. o nedenle 3 gün kullanmakla bir şey olmaz düşüncesine kapılmayın sakın çünkü beyninizdeki seratonin salgısının düzeyi değiştiği an (yani ilaç kanınıza geçer geçmez) reaksiyon vermeye başlarsınız.
antidepresanlar yapıları gereği ilk kullanım aşamasında, yani vücudunuz bu kimyasalı kabul edene kadar yan etki gösterirler (beyinden bahsediyoruz nihayet uyarılmaya çok hassas bir organ ve uyarıya asla tepkisiz kalmaz). bu yan etki tolere edilebilir veya edilemez olarak ikiye ayrılır.
örneğin, uyuklama hali, baş dönmesi, iştah artması veya iştahsızlık daha gözardı edilebilir yan etkilerdir.
ancak sizin atağınızı tetikleyen, anksiyetik ya da depresif durumunuzu derinleştiren, intihar eğilimini artıran ve fiziksel olarak aşırı tepki verdiğiniz (nefessiz kalma, aşırı çarpıntı, el ayak titiremesi vs) durumlar (ilacı kullanana da bağlı olarak) genelde gözardı edilmez.
doktorunuzu iyice araştırın,
sizi dinlediğinden ve kendinizi tam olarak ifade edebildiğinizden emin olun,
şu an kullandığınız ilacı da yanınızda götürüp maruz kaldığınız etkiden bahsedin.
dilerim en kısa zamanda sıkıntınızı çözme yoluna girersiniz.