Arkadaslar benim bir sorum olcak ,lütfen bu konuda bilgisi olanlar bana yardimci olabilirmi.
Ben almanyadan yaziyorum sizlere , benim erkek kardesim almanyada yilllarca calisti ve suana kadar 60bin euro sgorta parasi olmus. Burda herseyi cok normalken bir dönem bunalima girdi ve türkiyeye gitti üc yil giris yapmadi almanyaya,, haliyle giris iznide kaybolmus oldu . Ve simdi almanyaya yeniden geldi yeniden calismaya basladi gecen gün oturum izni olmaya gitti ve bir yillik vermisler. Kardesimde sormus ben burda yillardir calistim ve süresiz oturuma sahiptim neden simdi bir yillik veriliyor diye. Yabancilar daireside artik burda herseyin yeniden basladi o yüzden bir yillik veriyoruz daha sonralar süresiz alacaksin demis. Benim ögrenmek istedigim su, kardesim burda yeniden basladigina göre 60 bin euro sgorta parasi ne oluyor.? Yoksa suanda o paraya basvursa alabilirmi alamazmi ? Alirsa yine burda normal calismaya devam edebilirmi.? Yani bu konuda bir bilgimiz yok oda merak ediyor lütfen arkadaslar bilir kisiler bizi bilgilendirin yol gösterin.
Hepinize tesekkür ederim ..