Premature Bebekler selam kizlar moraliim cok bozuk

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

berentos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2011
261
8
46
İstanbul
Kizim cok istahsiz yAaaa herseyi agzinda bir saat tutuyo kizima annem bakio kadin aglio tel kafayi yedi .. 1.5 yasinda duzeltikmis 12 aylik siz ne tawsiye edersiniz vitaminde veriyom yok yemioooooo

önce aç bırakmalısınız onu sonra çok acıktığında yemek yediği zaman alkış tutun gülümseyin yada çocuklar abur bucur sever verin yani bir şekilde ödüllendirin. ilk başta bunu her yemek yedikten sonra yapın peşinden çok fazla koşturmayın bu çocuğu stresli yapar ve yemek yemeğe karşı olumsuz tavır oluşturur hatta hiç birşey yapmayın ve bunda kararlı olun.ilk başlar sizin için manevi yönden zor olacak ama uzun vadeli düşünmek gerekir. bir de tatsız tuzsuz yemekler yapmayın. yada gaz yapıcı yiyecekler vermeyin zamanla alışacak yemek yemeğe. bir de kendini midenizin alacağı gibi düşünmeyin onun midesini ve uzun süre tok tutucu yiyecekler yedirmeyiniz.

Herseyi yediriyorum benim yediklerimi yiyo oda ne eti ne tavugu ne baligi herseyi aliorum yapioruz ama.cok inat direnio zayif azicik kilo alsin dioruz bizde o yemedii zaman moralim sifir oluo

slm benim oğlumda aynıydı ablamın kızıda aynı çocuklar bunu huy ediniyo ve kolay kolayda unutmuyo benim oğlum pepe manyağı onu izlerken unutturdum kısa kısa şarkıları var onu izleterek yedirmeyi başardım ama ablam hala direniyo kızı ağzında tutuyo ama onun iştahı erinde tabağı uzun sürsede bitiriyo sana tavsiyem benim yaptığım gibi bi dene eğer yemeği verirken başka bişeye daldırabilirsen yer diye düşünüyorum umarım işe yarar.

Kizim cok istahsiz yAaaa herseyi agzinda bir saat tutuyo kizima annem bakio kadin aglio tel kafayi yedi .. 1.5 yasinda duzeltikmis 12 aylik siz ne tawsiye edersiniz vitaminde veriyom yok yemioooooo

tatlım tek derdin bu olsun bak ben sana anlatayım annem derki okula başlayana kadar ağzına koyduğum şeyi akşama kadar emerdin ne yutardın ne çıkarırdın acıkınca yemek isterdin yoksa da sana kimse zorla bişi yediremezdi ne çektim senden diye anlatır ama şimdi bak ben koca kadın oldum da çocuk sahibi olacağım allahın izniyle bakalım benim oğlan bana neler edecek :) hiç endişelenmeyin

benim ikizlerim 28 haftalık doğdular bir yaşında hala biberon maması içiyorlardı kaşığı gören basıyordu çığlığı şimdi 2 yaşındalar ve püre olarak herşeyi azar azar yiyorlar katı yemeye daha tam alışamadılar her öğün benim için kabus ve sinir harbi hırpaladığım bile oluyor bazen:(meğerse erken doğan bebeklerin özellikle hastanede mideye hortumla beslenenlerin yutma ve çiğneme reflekleri yaşıtlarına göre çok geç gelişiyormuş acele etmeden korkutmadan sevdikleri şeyleri azar azar ve sık sık vererek alıştırmak lazımmış sabırlı ol herşey zamanla düzelecektir stres bebeğede geçtiği için yemeğe inatla hayır demesin ben o hatayı yaptım zamanında ama yine onlar kazandı

Back