- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.360
-
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
VAlla benim gunlerdir anlata anlata dilimde tuy bitti. Mune bile gelip sordu, ona da dilim dondugunce anlattim, o kadar yani.. Senin agzin daha iyi laf yapiyor, belki sen soyleyince anlarlar, ben anlatamiyorum herhalde.. Gorunen koy niye kilavuz istiyor, onu da anlamis degilim ya neyse..Saraylim ben neyi anlamıyorum, biliyor musun?
3. seçenek ne?
HDP'ye oy vermeyin, barajı aşmasın
Ama Başkanlık sistemi de gelmesin.
Türkiye'nin mevcut şartlarında şu, döner istiyorum ama dönmesin istiyorum demekle aynı mantık.
bakın güzeller
ya HDP barajı aşacak, ya AKP tek başına iktidar olacak.
3. bir seçenek yok! yok, vallahi yok.
şapkadan tavşan çıkarabiliyorsanız, buyurun çıkarın.
yoksa Atam, Atam sen kalk da ben yatam demekle olmuyor o işler.
Aaahhhhh ne basit cümleler bunlar böyle. Iki cümle yanyana okuyamadim hic senden. Yasin 18 i gecmismi cocugum ? Bosuna yazmayayim burada ?Sen kendinle karıştırmışsın baby
vallaha 7 Hazirandan önce de çok yazıldı çizildi. hani AKP'lileri anlıyorum, onların işine gelmiyor, HDP'nin barajı aşması, onlar ondan kızıyor.VAlla benim gunlerdir anlata anlata dilimde tuy bitti. Mune bile gelip sordu, ona da dilim dondugunce anlattim, o kadar yani.. Senin agzin daha iyi laf yapiyor, belki sen soyleyince anlarlar, ben anlatamiyorum herhalde.. Gorunen koy niye kilavuz istiyor, onu da anlamis degilim ya neyse..
Kirdiysam uzgunum, ama AKP ile ilgili, Ataturku de katarak imada bile bulunsa biri, ozellikle benimsedigim biri ise ben cok kiziyorum. Sen son gunlerde bunu bir kac topik altinda diline pelesenk ettin, onun da farkindayim, birsey demedim gectim, kismet buguneymis. AKPli degilim diyorsan degilsindir, sana inaniyorum. Biraz daha ince dusun diyorum, baska birsey demiyorum. Bizim bugun duygusalliktan ziyade mantikli hareket etmeye ihtiyacimiz var.evet akp giderse ne olur dedim diye mi benle olan bütün fikrini degiştirdin ben sana bu soruyu burda sorabileceğim bir kaç kişiden bir olduğun için aklı başında biri olduğun için sordum sen daha bilinçli ve daha deneyimlisin kelimelerin daha tecrubeli..
yorumların daha akıllıca olduğu için sordum akp öncesini de sonrasınıda gayet iyi biliyorum saraylım akp giderse ne olur sorumu belki endişelerim oldugu için belki senden mantıklı bir şey duyarım diye sordum.senin söyleycklerin benim için önemli ondan sordum
bana haksızlık yaptın ben gerçekten ve bütün samimiyetimle hatta yemin ederim ki ne akp yi desteklediğim içi nede altında başk bir şey oldugu için değil sadece sen daha fikrin ve kelimelerin mantıklı diye gelecek endişesi için sordum akp kalırsa ne olur yada giderse diye b sorudan dolayı bana önyargılı yaklaşıp oldıgım şekle soktum
vallahi billahi yemin ederim ki sadece fikir alışverişi idi hani dosttan bilen bir kişiden akıl almak gibi sordum ama neye uğradım suç işlemiş muhaelesi gördüm
gerekten çok kırdın kırıldım...umrunda olaya bilir
siyasetin canı cehenneme
M matmazeldepresif eger bir mahsuru yoksa hangi partiyi bir ögrenebilirmiyim ? Yoksa özeldende yazisabiliriz. Seni yakinen tanimak istiyorum, yoksa yazdiklarini hic anlayamayacagim.
Yazma ozaman evladımAaahhhhh ne basit cümleler bunlar böyle. Iki cümle yanyana okuyamadim hic senden. Yasin 18 i gecmismi cocugum ? Bosuna yazmayayim burada ?
AKP giderse ne olacak dedin? AKP gelmeden once nasil idiyse bu ulke en azindan oyle olacak, begenmiyor musun? AKP bu ulkeyi 2002 yilinda sadece yillik 7 sehit sayisi ile devraldi diye kac defa yazdim. Aylik 100 daha iyi mi gorunuyor oradan?
HDPnin PKK ile bir gobek bagi oldugunu herkes biliyor. Saklamiyorlar ki.. HDP secimlerden once de mecliste idi, simdi de mecliste. HDP halihazirda tuzugu olan, legal bir parti. O yuzden HDP=PKK degildir. HDP Guneydogu illerinin tamaminin, ilaveten bir kac dogu Anadolu ilinin de oyunu alarak gelmis bir parti. Oradaki insan 10 yil once de ayni insan.. 13 yildir AKPye oy veren insan. Bu yil HDPye oy verince mi PKK li oldular? HDP bugun mecliste o insanlari temsil etmiyor mu? Guneydogu ve Dogu Anadoluyu yok mu sayacagiz? Dun AKPye oy verirlerken iyiydi, vatanseverlerdi, temsil ediliyorlardi, bugun HDPye oy verdikleri icin hepsi de terorist mi oldu?
Begensen de, begenmesen de bugun Tayyip ulkenin rejimini degistirip tek adamligini ilan edemediyse biz bunu HDPye ve sozunun arkasinda duran Selo'ya borcluyuz. Bu yuzden, her ne kadar CHPye oy atmis olsam da benim ona bir minnet borcum var. Bana gore PKKyi bile karsisina alarak takindigi bu kararli tutumuyla ulkeyi karanligin esiginden dondurmustur. Yoksa biz, Ataturk Cumhuriyetine rahmet okuyor olacaktik bugun.. Abesle istigal dedigin iste budur.
Valla anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az Birsen.. Daha kac defa anlatmam gerekiyor? Simdiye kadar, hatta uc senedir yaziyorum burada, hic birine de mi denk gelmedin? Hic birini de mi okumadin? Simdi cikmis soruyorsun karanligin esiginden donmek midir bu hal diye? Doguda sinir kapilarinda denetimin kalmadigini, elini kolunu sallaya sallaya herturlu pisligin iceri alindigini gecen yildan beri yaziyorum. Her taraf terorist doldu diyorum, sadece PKK degil, envai cesit Islami teror orgutune goz yumuluyor diyorum, ic savasa gidiyoruz diyorum, okumadin mi hic? Bunlara goz yuman bir hukumetten, bir liderden sen butun yetkiyi tek basina eline alip baskanligini ilan etse Turkiyeyi nereye goturmesini bekliyorsun? Bu yolun nereye gittigi hala belli degil mi? Kac kisinin daha olmesi gerekiyor? 500? 1000? 1 000 000?Şu hal karanlığın eşiğinden dönmek midir ?
Cumhuriyetle ne ilgisi var ?
Son paragrafın dehşete düşürdü beni.
Hem yukarıda pkk yla göbek bağı var, hemde pkk yı karşısına aldı sözünde durdu mert ! cici selo diyorsun.
Atatürk deyip deyip hdp nasıl diyorsun anlayamıyorum ?
Valla anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az Birsen.. Daha kac defa anlatmam gerekiyor? Simdiye kadar, hatta uc senedir yaziyorum burada, hic birine de mi denk gelmedin? Hic birini de mi okumadin? Simdi cikmis soruyorsun karanligin esiginden donmek midir bu hal diye? Doguda sinir kapilarinda denetimin kalmadigini, elini kolunu sallaya sallaya herturlu pisligin iceri alindigini gecen yildan beri yaziyorum. Her taraf terorist doldu diyorum, sadece PKK degil, envai cesit Islami teror orgutune goz yumuluyor diyorum, ic savasa gidiyoruz diyorum, okumadin mi hic? Bunlara goz yuman bir hukumetten, bir liderden sen butun yetkiyi tek basina eline alip baskanligini ilan etse Turkiyeyi nereye goturmesini bekliyorsun? Bu yolun nereye gittigi hala belli degil mi? Kac kisinin daha olmesi gerekiyor? 500? 1000? 1 000 000?
Dehsete keske dussen, dusseniz, aylardir, yillardir ben ve arkadaslar burada yazip duruyor sizler gulup geciyorsunuz, ceremesini de bu halk cekiyor, hergun onlarca sehit vererek..
Tek cozum HDPnin tekrar baraji asmasi diyorum. Yoksa bu gidisle boyle bir liderin baskanligi bizi felakete goturecek.Seninkini okumazsam bir diğerinkini illaki okumuşumdur. Mantık aynı zihniyet aynı.
Tek çözüm hdp diyorsun da başka birşey demiyorsun , anladım anladım da sözde dert yandığın konuların tam ortasına düşeceksin haberi yok.
Tek cozum HDPnin tekrar baraji asmasi diyorum. Yoksa bu gidisle boyle bir liderin baskanligi bizi felakete goturecek.
Bu inandığını , savunduğunu bile yok saymaktır.
Cumhuriyet için hdp demek akıl durdurur. Ne kan donduran hesaplar bu böyle?
Siyaseti siyasetçiden iyi yapıyorsunuz.
O kadar vatan bölünmez diyenlerin dediğine bakın . ; " hdp , pkk ile ilişkiler içinde. Amaçları belli. Ekmekleri, silahları onlardan. Ama akp geleceğine hdp gelsin.
Çünkü akp vatan böler. Ben akp ye düşmanlığından pkk yi affediyorum.
Ata'mı çok seviyorum. Sevmeyen akp , ben çok seviyorum.
Ee şehitlere de çok üzülüyorum. Boğazım düğüm düğün hdp yi destekliyorum."
Böyle 50 tane karışık cümle toplanır buradan , birbiriyle alakasız cümleler topluluğu.
Harika ozetlemissin :)
Sacmalamaya baslamissin.. Gercekler karsimda gozume batarken senin varsayimlarinla gecirecek zamanim yok. Bu ulkenin hic yok.Bu inandığını , savunduğunu bile yok saymaktır.
Cumhuriyet için hdp demek akıl durdurur. Ne kan donduran hesaplar bu böyle?
Siyaseti siyasetçiden iyi yapıyorsunuz.
O kadar vatan bölünmez diyenlerin dediğine bakın . ; " hdp , pkk ile ilişkiler içinde. Amaçları belli. Ekmekleri, silahları onlardan. Ama akp geleceğine hdp gelsin.
Çünkü akp vatan böler. Ben akp ye düşmanlığından pkk yi affediyorum.
Ata'mı çok seviyorum. Sevmeyen akp , ben çok seviyorum.
Ee şehitlere de çok üzülüyorum. Boğazım düğüm düğün hdp yi destekliyorum."
Böyle 50 tane karışık cümle toplanır buradan , birbiriyle alakasız cümleler topluluğu.