• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şekeri olup dogum yapanlar yardım :((

gokyuzuu

DeLiLeRDe SeVeR....
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2009
2.320
6
156
bi türlü düşmedi 50 grmlık 142 cıkınca 100 grmlık yaptırdık oda ilk saate 204 cıkdı
aclık biraz normal ama oda 95 in üstünde aksamları 110 kadar cıkıyo
insüline basladım ... sekeri olup dogum yapanlar neler yasadınız :(

bi türlü düşmedi 50 grmlık 142 cıkınca 100 grmlık yaptırdık oda ilk saate 204 cıkdı
aclık biraz normal ama oda 95 in üstünde aksamları 110 kadar cıkıyo
insüline basladım ... sekeri olup dogum yapanlar neler yasadınız :(

öncelikle doktorunuz sizi diyetisyene yönlendirecek ve doğuma kadar tümüyle listeye sadık kalmanızı öneririm (zaten en fazla 9 haftanız kalmış tickerınıza göre) rapor vermeleri durumunda devlet şeker ölçüm cihazı veriyor onunla düzenli olarak kan şekerinizi ölçeceksiniz doktorunuz da sizi takip edecek
anlayacağınız üzere benim de çıkmıştı allaha çok şükür sağlıklı bir oğlum oldu benim de şekerim doğum sonrası normale döndü
sakin olun yani söylenenleri yaparsanız endişelenecek bir şey yok :34:

benimde gebelik şekerim vardı üstelik ilk yüklemede 205 çıkmıştı..dr ikinci yüklemeyi istemeden endokrinolojiye gönderdi ordan da diyetesyene gittim..doğuma kadar da diyet yaptım,sabah akşam şeker ölçümleri yapıyodum ve 15 günde bir endokrine kontrole gidiyodum..insuline başlamadım çok şükür bi ssatlik tokluk şekerim genelde 130 üzerine çıkmıyodu çok nadir 130-150 arasında oluyodu..açlık şekerini de genelde 80 altında olmaması gerekiyomuş dr öle demişti..çok şükür bebeğim sağlıklı ama doğumdan hemen sonra şekeri çok düşük olduğu için(36 kadar düşmüş)ben ameliyattan çıkmadan mama vermişlerdi..

merhaba,benimde gebelik şekerim vardı.dr.um diyetisyene yönlendirdi.diyet listeme uydum ve Allaha şükür bir sorun çıkmadı.ayrıca diyet uyguladığım için hem sağlıklı beslendim hemde kof kilo yapan şeyleden uzak durarak aşırı kilo almadım.bebeğimde normal kiloda doğdu.şekerimde normale döndü.dr.um zaten normale döner demişti.dr.unuzun önerilerini dinlerseniz korkcak birşey yok bence.bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle...

Son düzenleme:
benimde gebelik şekerim vardı üstelik ilk yüklemede 205 çıkmıştı..dr ikinci yüklemeyi istemeden endokrinolojiye gönderdi ordan da diyetesyene gittim..doğuma kadar da diyet yaptım,sabah akşam şeker ölçümleri yapıyodum ve 15 günde bir endokrine kontrole gidiyodum..insuline başlamadım çok şükür bi ssatlik tokluk şekerim genelde 130 üzerine çıkmıyodu çok nadir 130-150 arasında oluyodu..açlık şekerini de genelde 80 altında olmaması gerekiyomuş dr öle demişti..çok şükür bebeğim sağlıklı ama doğumdan hemen sonra şekeri çok düşük olduğu için(36 kadar düşmüş)ben ameliyattan çıkmadan mama vermişlerdi..

işde benım diyetle düsmedi 170 in ustunde aclıkda 95..100 arası 109 u gördük bi ara
neden bebegin sekeri düşdü ki off ya allahım baska dert vermesın

arkadaşlar bende yaptırdım bir hafta önce test sonuçlarını aldım ama kadın doğum uzmanı gelmeyince gösteremedim doktora benim açlık 77 şekerli olan ise 115 çıktı (50 mg olan)siz tecrübelisiniz herhalde normal mi bu değerler :1:

arkadaşlar bende yaptırdım bir hafta önce test sonuçlarını aldım ama kadın doğum uzmanı gelmeyince gösteremedim doktora benim açlık 77 şekerli olan ise 115 çıktı (50 mg olan)siz tecrübelisiniz herhalde normal mi bu değerler :1:

bence değerlerin iyi yani şeker gözükmüyor......:16:
bende de çıktı şuan diyet yapıyorum ama insülinde kullanıyorum
normal gidiyor ama bazen fazla kaçırdığım zaman yükseliyor
allahım bir an önce sağsağlim bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin:emir_bebek::emir_bebek::nazar:

işde benım diyetle düsmedi 170 in ustunde aclıkda 95..100 arası 109 u gördük bi ara
neden bebegin sekeri düşdü ki off ya allahım baska dert vermesın

canım drum demişti senin şekerin yükselince bebeğin şekeri düşer die..gerçi doğuma girerken ölçmemiştim bilmiyorum yüksekmiydi ama doğumdan çıktıktan sonra drlar bebeğin şekeri çok düşük olduğu için mama verdik dediler..48 saatte normale dönmesi gerek demişlerdi öyle de oldu..yani bende bilmiyorum neden düştüğünü o anda sormayı unuttum aklıma sonra doktorumun söylediği geldi ondan heralde die düşündüm..

Şeker çıkınca Çapa'da diyabet bölümüne gittim.Diyetisyenin verdiği diyete harfiyen uydum.Çok yükselmedi şekerim.Bebeğim diyet yaptığım halde 3470g doğdu.Gayet sağlı bir bebekti.Şu an 14 aylık.

Ben normal doğum yaptım.39.haftada doğdu.Şeker olduğu için 32.haftadan itibaren nst ye girdim.son dönemlerde her hafta doktora gittim.Bebeğin suyu normal,kafasının çevresi normalölçülerde olduğu için bir sorun olmadı

hem oğlumda hem de kızımda şekerim çıktı
herikisinde de diyet yaptım
öyle kaskatı değildi diyetim tabii
zaten hamilelerin diyeti farklı oluyor normal diyetlere göre
harfiyen uyduğumu da söyleyemem
ama öyle çok çok da dışına çıkmadım diyetin
merak etmeyin diyetinize uyun yediklerinize dikkat ederek bu işin üstesinden gelirsiniz
her iki doğumum da sezaryen oldu benim
çok şükür herhangi bi terslik de çıkmadı
hayırlı doğumlar

Back