• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sekeri bıraktım🎈🎈

21 gün kuralı var şekeri bırakmak için.
21 günü tamamlarsanız büyük ihtimal geri gelmez

Merhaba arkadaşlar son zamanlarda paketlı urun ve sekerlı gıdaları cok fazla tukettıgım ıcın pişmanlık yasıyordum
11 gun önce tamamen sekerlı gıdaları hayatımdan cıkardım zaten cay ve kahveyı sekersız ıcıyordum
66 kiloydum suan bı anda 63.5 kg dustum
Ama basım donuyo arada ayrıca kaslarım agrıyor okudum normalmiş
Aranızda bırakıp devamlılıgı getıren oldu mu
Suan korkum saldırmak ama motıvem yuksek
Deneyımı olan arkadas varsa yazarsa cok sevınırım
Bende yaptim 20 kilo verdim
Ama şu an geri döndüm. Fakat beni motive etti yazın. Sabah itibariyle basliyorim

Bnm de hoşuma gitti bu fikir Bn de denicem bir ay kadar nasıl değişim olacak artıları ile eksiğiyle yazicam peki patates pirinç makarna bunları tüketiyor musunuz kendinize şeker dışında başka şeylerde yemedıgınızoluyor mu

Bende abur cubur kesmek istiyorum, kuru kayısı ve hurma aliyorum şekerimi dengede tutsun abur cubur yerine geçsin diye ama bağırsakları fazla çalışıyor bu sefer, sizin doğal şeker iceren şeyler dediginiz ne mesela canımız tatli cok istediğinde nelerle bastırabiliriz?
Marka vereyim mi emin olamadım ama çok nadir aldığım paketli gıdalar hurma barları. Ara öğün olarak tüketiyorum eğer normal yemeğe vaktim yoksa.
Bana çikolata, gofret yemekten farksız geliyor hatta daha güzeli çünkü içeriği temiz ve zararlı değil.
Bağırsaklar fazla çalışıyor derken ishal oluyorsanız lifli gıdalar tüketin.
Ben öyle bir yan etkisini görmedim ama kuru kayısı vs çok yemiyorum zaten. Daha çok hurmacıyım. Evdeyken canınız tatlı istiyorsa da yulaf ezmesi yapabilirsiniz. İçine 1 tane hurma (bal, keçiboynuzu özü vs koyanlar da var ama ben onların tadını sek seviyorum), kakao, süt, muz koyup pişirince puding gibi oluyor. Aynı zamanda doyurucu da. Yok ben daha tatlımsı bir şey istiyorum derseniz buzluğa dilimlenmiş muz atın. Sonrasında onu rondoda yine kakao, fıstık ezmesiyle çekerseniz dondurmadan daha güzel bir şey ortaya çıkıyor.
Bunların dışına da çıkıyorum arada. Geçen hafta 1 kilo ekler yedim 😃😬 çünkü arada olur böyle şeyler

Merhaba Canim bende biraktim 1 hafta oldu emziriyorum bebegimi birde leblebi yiyorum kuru incir yiyorum onlar bastırıyor tavsiye ederim

Hiç yemiyor musunuz artık şekerli ürün ?
Asla yemem diye kendimi şartlandırmadım. Yiyorum tabi mesela ikram edildiğinde lokuma hayır diyemem. O kadar da sıkmak istemedim kendimi. Nadir anlar ancak bunlar. Yüzde 99 bıraktım diyebilirim

tabi bu yazdıklarım bir buçuk ay öncesiydi. Eşimin babaannesi zorla yedirdiğini için başa sardım😭🤦🏻‍♀️😊 şimdi yeniden bırakıcam inşallah

böyle kesintilerin hayat uzun vadede hiç bir pozitif etkisi olduğuna inanmıyorum.negatif yanları ise yeme bozukluğuna yol açma olasılıkları var . çok güvendiğim yurtdısında yasayan bir diyetisteyn var isim vermem dogru olmaz sanırım , onu takip ediyorum beslenme konusunda sadece .

böyle kesintilerin hayat uzun vadede hiç bir pozitif etkisi olduğuna inanmıyorum.negatif yanları ise yeme bozukluğuna yol açma olasılıkları var . çok güvendiğim yurtdısında yasayan bir diyetisteyn var isim vermem dogru olmaz sanırım , onu takip ediyorum beslenme konusunda sadece .

Azar azar her şeyden tüketmek gerektiğini savunan yaklaşıma mi sahip? Bazı doktorlarda mesela şeker ve ekmeği tamamen kesmeyi doğru bulmaz.

Mesela bir yedim gitti artık en başa sardı diye birsey yok. Benim doktorum beni bu konuda uyardı. Diyelim ki gittin ve glutenli birsey yedin herşey başa dönmez dedi. Haftada 1 sigara içenle 10 içen bir mi dedi. Adana da yemişsiniz ya dönünce kendinizi motive edip eskiye dönebilirsiniz orda yenilen için de pişmanlık duymayın. :)
Aslında haklısınız ama tekrar aynı şekilde kendimi ikna edemedim ama en kosa sürede tekrar başlayacağım .Yoksa kilolar geri geliyor.

Nasıl bırakıyorsunuz arkadaş ya.. Ben bu gün sadece ekmegi bıraktım şu an midem gurulduyor açlıktan mutfağa dadanmamak için uyumaya çalışıyorum. Of.

Benimde şekeri bırakmaya ihtiyacım var 🥺 hatta tamamen tatlıyı çünkü aç kalırım ama tatlısız kalamam malesef bu yüzden de biraz fazlam var daha önce bi kendimce diyet yapmıştım o zamanlar nescafe 3ü1 aradaya bile 3 tatlı kaşığı şeker atıp içerdim diyetteyken (1aylık bir süreçti) bıraktım 2si1 arada içtim hiç bu tür sorunları yaşamadım ama diyet bitince kahve konusunda alıştım şimdi 3ü1 arada kahve içsem midem bulanıyor iğreniyorum ama çayda şekersizliğe asla alışamadım seneler geçti hala deniyorum olmuyor 😓

Normal zamanda çok tatlı tüketen biri değilim. Ben sadece çaya, kahveye şeker atmayı ve kola içmeyi bırakarak 3-4 kilo vermiştim. Çayı vs çok şekerli de içmezdim üstelik.
Sadece regl zamanı çok fazla çikolata tüketiyorum, yoksa kendime gelemiyorum.
Ama normal zamanlarda yokluğunu aramıyorum. Alışkanlıkla ilgili sanırım.

Bence devam edin. Ama çok da acımasız davranmayın kendinize. Çünkü her mahrumiyetin geri dönüşü patlama yaratıyor. Giden kilolar da geri geliyor böylece.
O yüzden yaptığınız şeyi benimsemeye çalışın. Mahrumiyet olarak değil yaşam şekli olarak görün. Arada kaçamak yaptığınızda da kendinizi suçlamayın.

Aynılarını yazmaya gelmiştim, size tamamen katılıyorum :KK52:
Yiyecekleri kötü ve zararlı olarak sınıflandırmak, sevdiğimiz ve bedenimiz istediği halde kendimizi bundan alıkoymak, ya hep ya hiç mantığı hem kilo hem de psikolojik sıkıntılar olarak geri dönecektir. Lütfen kendinize takıntılı şekilde sağlıklı olmaya zorlayıp kendinize eziyet etmeyin.

Ağrılarımi tetiklediğini farkettim. Üstelik içinde bulunan kazein maddesinin vücuda iyi gelmediğini biliyorum. Dilerseniz özelden bir kaç okuyacağız şeyler önerebilirim biraz detaylı :)
Merhaba, ben de bu konuda okumalar yapmak istiyorum bana da önerebilir misiniz acaba :KK5:

Asla yemem diye kendimi şartlandırmadım. Yiyorum tabi mesela ikram edildiğinde lokuma hayır diyemem. O kadar da sıkmak istemedim kendimi. Nadir anlar ancak bunlar. Yüzde 99 bıraktım diyebilirim

tabi bu yazdıklarım bir buçuk ay öncesiydi. Eşimin babaannesi zorla yedirdiğini için başa sardım😭🤦🏻‍♀️😊 şimdi yeniden bırakıcam inşallah
Tebrik ederim zoru basarmissiniz :nazar:umarım bende azaltirim en azından ama abur cubura asiri duskunum:KK12:

Back
X