• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şeker yüklemesi

Lovelymom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2016
72
55
3
36
  1. Arkadaslar seker yuklemesiyle ilgili bi bilgisi olan var mi. Benim doktorum bi sonraki kontrolde seker yuklemesi yapilacagini soyledi. Ama malum medya da falan gereksiz hatta zararlı oldugu yonunde haberler cikti. Cok tereddut edioyorum sizler ne düsunuyosunuz acaba?

Avrupa'da yasak. Ben kesinlikle düşünmüyorum yaptırmayı. İyi araştırın , iyi karar verin derim.

• Beğen
Reactions: mik
  1. Arkadaslar seker yuklemesiyle ilgili bi bilgisi olan var mi. Benim doktorum bi sonraki kontrolde seker yuklemesi yapilacagini soyledi. Ama malum medya da falan gereksiz hatta zararlı oldugu yonunde haberler cikti. Cok tereddut edioyorum sizler ne düsunuyosunuz acaba?

o gereksiz saçmalıkları dinlemiyorum 29unda yaptıracağım. varsa bir sorun bilmek isterim sonra başa bela olur. bebek şeker hastası olarak bile doğabilir. gerekliyse yapılacak.. canan Karatay çok abartıyor.

Benim doktorum o kadar kesin konustuki sanki yaptirmazsak basimiza bisey gelecekmiscesine. Eltim ve en yakin arkadasimin doktoru hic istememis dahi anlayamiorum neye gore kime gore. Demkki bi ikili 3lu test gibi mutlaka gereklilik arz eden bisey diil.

Şekerinin yükseldiğini tahmin ediyorsa doktor ya da bazı belirtiler gördüyse (bebek kilosunun önde gitmesi, suyun fazla olması vs.) yaptırmakta fayda var. Ama herhangi bir belirti yoksa, aşırı kilo alımı olmamışsa, tatlıya, ekmeğe vs fazla düşülmemişse açlık ve tokluk şekerleri ölçülerek yaptırılmayabilir. Ama evde de kendi şekerini ölçüp artıp artmadığını kontrol sürekli kontrol etmek gerekir.
Ben yaptırdım, bebekte veya suyunda herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen biranda aşırı kilo alımı yaşamam, suya doymamam, tatlı krizlerim beni şüpheye düşürdü. Sonuç olarak şekerim yüksek. Diyetle dahi düşüremediğimizden insüline başladık. Hala daha istenilen seviyelere inmedi, yüksek devam ediyor.
Karar sizin kısacası :)

Ben yaptırmak istemedğmi söyledim dr tamm dedi. Ama başka bi arkadaşa benm drum baya zorlamış. Yani onların tecrübeleri az çok önmli tabi. Neye göre belirlenir bilmiyrm ama arkdş çok kilolu bebekte öyleydi belki böyle insanlarda daha yüksek ihtimal bide ailede şeker olmasıda tabi. Ama mesela benm teyzem zayıf ve ailede olmamasına ragmen gebelik şekeri çıkmıştı. Bu tarz şeylerde doktoruna güveniyorsan inatlaşmamak gerektiğini düşünüyorum:) ama güveniyorsan. Benm dr bişeyler sunarak beni iknaya çalışsaydı belki olablrdm bilmiyrm. Ama bende çok yaptırmk taraftarı degilim açıkcası

Simdi yuklemede kullanilan seker miktari 90grlik bir cikolataya esitti galiba oda bir paket cikolata dusunun. Butun hamilelik boyunca hic oturup bir seferde yemediniz mi. Avrupada yasak mi bilmiyorum ama Amerika da yapiliyor.

Simdi yuklemede kullanilan seker miktari 90grlik bir cikolataya esitti galiba oda bir paket cikolata dusunun. Butun hamilelik boyunca hic oturup bir seferde yemediniz mi. Avrupada yasak mi bilmiyorum ama Amerika da yapiliyor.
Evet benim dr da tam olarak boyle acikladi ben tepki gosterince bi dilim yas pasta ya da 2 dilim baklava hic mi yemiyosunuz gun icinde yapacagimiz sey buna esit dedi ama bilemiyorum...

Evet benim dr da tam olarak boyle acikladi ben tepki gosterince bi dilim yas pasta ya da 2 dilim baklava hic mi yemiyosunuz gun icinde yapacagimiz sey buna esit dedi ama bilemiyorum...
Bence yapalim diyorsa yaptirt ya insulin kullanman gerekirse?

Yaptirma zorunlulugu yok bana doktor ben yapilmasini tavsiye ediyorum dedi yaptirdim üc hamileligimdede yaptirdim bir sorun yasamadim bendede cocuklarimdada sorun olmadi cok sukur

ben ilk gebeliğimde yaptırdığımda bayılcak gibi olmuştum çok kötüydü bünyem kaldırmadı tansiyonum falan düştü. sonrasında kızımda alerji çıktı ve hamilelikte şeker yüklemesi yapıldı mı diye sormuşlardı alakası varmıydı bilmiyorum o zaman üzüntüden çok irdelememiştim. şimdi yaptırırmıyım bilmiyorum acaba ihtimaller arasında mı değerlendiriliyor kafam karışık açıkçası hatta aşılar konusunda da öyle 2 ay aşıları çok olduğu için en basiti alerji en ciddi otizme kadar giden hikayeler dinledim :/

ben ilk gebeliğimde yaptırdığımda bayılcak gibi olmuştum çok kötüydü bünyem kaldırmadı tansiyonum falan düştü. sonrasında kızımda alerji çıktı ve hamilelikte şeker yüklemesi yapıldı mı diye sormuşlardı alakası varmıydı bilmiyorum o zaman üzüntüden çok irdelememiştim. şimdi yaptırırmıyım bilmiyorum acaba ihtimaller arasında mı değerlendiriliyor kafam karışık açıkçası hatta aşılar konusunda da öyle 2 ay aşıları çok olduğu için en basiti alerji en ciddi otizme kadar giden hikayeler dinledim :/
Ay hersey ned3n bu kadar karisik.neden her kagadan bi ses cikiyor neden diger ulkelerde oldugu gibi hersey acik ve net degil. Okumus profesör u bile biseyler den rant saglamaya calisiyor. Olan bizim gibi halka oluyor

Ay hersey ned3n bu kadar karisik.neden her kagadan bi ses cikiyor neden diger ulkelerde oldugu gibi hersey acik ve net degil. Okumus profesör u bile biseyler den rant saglamaya calisiyor. Olan bizim gibi halka oluyor

malesef bizim ülkemizde durum bu. sırf üzerimizden para kazanmak amaçlı 6 aylık kızıma 7 yasşından önce doğru sonuç vermeyen deri testini bile yapmışlardı. sonrasında bu sıkıntılar yüzünden amerikaya yerleşmiş bir doktoru önerdi arkadaşım. şimdi ne olsa onun maillerinden araştırıyorum bulamazssam yazıyorum cevap veriyor sağolsun. ve o gün bugündür kızımı doktora ne zaman götürsem antibiyotik veriyorlar eve gelip hocaya soruyorum tahlil sonuçlarını gönderiyorum ve antibiyotiklik bir durum yok sakın verme diyor. kızım 3.5 yaşında ve çok şükür hiç antibiyotik kullanmadık ve alerjimizide onun sayesinde çok çabuk atlattık yoksa burdaki doktorlara kalsa kızım hala o çarkın içinde olacaktı ve astıma çevirir demişlerdi o da bekledikleri şey olduğu için heralde astım tedavisi görüyor olurduk

Back
X