Şeker Yüklemesi Yaptırmayanlar ?

ayayyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
1.114
1.144
Merhaba hanımlar, şu şeker yüklemesi çok kafamı karıştırıyor. Açıkçası o kdar şekerin bir anda verilmesi beni tedirgin ediyor, aç karnına direkt bebeğe ulaşacak çok kararsızım, araştırma aşamasındayım. Doktorum risk grubunda olmadığımı söyledi ve yaptırmamayı tamamen bana bıraktı.
Şeker yüklemesini hep yaptıran annelerden dinledik ama benim merak ettiğim şu ki; şeker yüklemesi yaptırmayan anne yada anne adayları herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?

ben yaptirmadim ,oncedende yoktu seker vs.simdi bebegimde masalah cok saglikli.bende canan karatay gibi taraftari degilim eskiden yapiliyomuydu sanki ne gerek var diye bakiyorum sahsen

benim doktorum açlık kan şekerine ve tokluk kan şekerine baktı. yükleme yapmayacak mısınız dedim ben böyle bakıyorum sonuçlar normal dedi. yükleme yapmadı.

ben yaptirmadim ,oncedende yoktu seker vs.simdi bebegimde masalah cok saglikli.bende canan karatay gibi taraftari degilim eskiden yapiliyomuydu sanki ne gerek var diye bakiyorum sahsen

Maşallah bebeğine Allah bağışlasın :) evet yeni çıkan bir testmiş. Yaptıranlara soruyorum sakın yaptırma diyolar ama yaptırmayıncada sonuc kötü olursa diye tedirginim. Cevap için teşekkür ederim karar verme aşamasında bir nebze yol gösterici oluyor yaptırmayanları bilmek.

benim doktorum açlık kan şekerine ve tokluk kan şekerine baktı. yükleme yapmayacak mısınız dedim ben böyle bakıyorum sonuçlar normal dedi. yükleme yapmadı.

Benim doktorumda eski sonuclarıma dayanarak risk yok dedi. Biraz da dikkat edersem şeker tüketimime problem yaşamam diye düşünüyorum.

şeker yüklemesi yaptırmadım. .. çok şükür şimdiye kadar bi problem çıkmadı. açlık ve tokluk testini yaptırdım sanada tavsiye ederim kolundan sadece kan alınıyo. .. doktorum tamamen bana bıraktı. . burda seni etkilemek istemem . yararlarını ve zararlarını ölç , biç , tart ona göre karar ver. .

bende yaptırmadım. prof. canan karatay okadar anlatınca yaptırmamayı tercih ettim. inş. bi problem çıkmaz. ilk gebeliğimde yaptırmıştım normal çıkmıştı. dr.umada söyledim tercihi bana bıraktı. canan karataya göre şeker yüklemesi ileride çocuklara solunum hastalıklarına neden oluyormuş. bütün çocuklarda var gerçektende hep hava veriliyor. bizdede var hasta olunca hava veriyoruz. gittiğim birçok evde hava makinası görüyorum.

Aslında yaptırmamak için sebepler arıyorum. Yaptırmak istemediğimi söylediğimde kan şekeri değerlerime baktı doktorum canım çok şükür sınırın altında öıkmıs hep bu güne kadar, bende yaptırmayan annelerden olacağım sanırım

karar senin canım. . hayırlısı olsun

Evet ileride yaratacağı sıkıntılar beni korkutan. Ve birden okadar şeker yüklenince bebeğe ciğeri nasıl kaldırır hep aklımda bu var. Somutlaştırmak açısından doktora neye denk geldiğini sormustum iki bardak milkshake demişti. yazık günah bebeklerimize

Tesekkur ederim amin :))sizde kolay ve sagliklica kucaginiza alisalirsiniz insallah

Bende yaptirmamyi dusunuyorum canim ac karnina sekerli su icmek kararimi degistirdi ve canan karatay asla diyor.
Bisi olacagini sanmam eskilerde varmiymis boyle bisi

Benimde bi kac haftaya yaptirmam gerekecek ama kendi doktorumla bu konuyu gorusmedim daha hamilelik once hatta bi kac sene once yani seker dusuklugu vardi bende sekerim dusuyo ve bazen bayginlik olabiliyodu simdi ise sorunum yok hatta sabahlari uyandigimda agzim kurumus halde uyaniyorum hani seker hastalarinin olur ya oyle boyle susuzluk cekiyorum resmen cok cikolata tatli yiyen biri degilim ama nedense oyle oluyo sabahlari bilemedim yani ama bende dusunmuyorum yaptirmayi ac karnina sekerin direkt bebege gecmesi ne kadat dogru olur acaba ayrica onu da sorucam doktoruma bakalm artik

ben de aynı konuyu düşünüyorum sanırım yaptırmayacağım yükleme yerine kan şekerine bakılması yeterli oluyor mu acaba?

Bende çok kararsız ım haftalardır düşünüyorum napıcam diye ......şekerli gıdalar tüketmeden ve ekmek yemeden her ihtimale karşı diyet yapmaya karar verdim sonuçta Dr ların yaptıkları da bu değilmi...! Açlık tokluk şekerim iyiydi her hafta olçtürmeye de devam edicem...ŞŞekerin belirtileride yok bende suyu falan zorla içiyorum... şekeri yüksek olan suya doyamazmış ..yinede bilemiyorum 2. Çocuğumda yaptırmamıştım bu kadar sık Dr ta gitmemiştim kafam çok rahattı..

Aclik tokluk sekrrime bende baktirayim. Eczanede yapiliyomu? Her hafta ysptirmakmi lazim? Birde diyet yspmiyorum ben. Biraz dikkat edeyim yediklerime. Seker hastasi gibi sıkı bi diyete gerej varmi? Ekmek, sejer, hamurisiyemem ama meyve yiyorum. Siz nasil yspiyosunuz?

B
benim ailemde de var şeker risk grubunda yim yani ama benim elimde diye düşünüyorum korkmuyorum çok sıkı diyet yapmıyorum sadece ekmek ve şekerli hamur işleri yemiyor um ...şekerimi sağlık ocağında ölçtürdüm eczaneler ölçüyor diye duymuştum meyve günde 1 yada iki tane yiyorum çok su içmenin faydası varmış ben zorla 1 ..1 buçuk ancak içiyorum.. ayrıca bana tokluk şekerindende belli olacağını sağlık ocagindan ebe hanim söyledi haftada 10 günde yaptiririm diye düşünüyorum sağlıklı sıhhatli günler dilerim canım ....

Bugun devlet hastanesine gittim orda bahsettim siz oneriyo musunuz falan diye doktor kesinlikle hatta yaptirmak istemeyen hastalari sisteme kendi istegiyle yaptirmadi diye not dusuyoruz falan dedi cunku bu ciddi bi durum anne de seker olur ve bebgini bu yuzden kaybederse hukuki sorumluluk almamak icin dedi ben bu kadar etkili oldugunu bilmiyodum ozelde ki doktorum Bana birakmisti hani istersen yaptir ama yaptirmazsan da sorun degil diye aklim iyice karisti

Biz eşimle kağıt imzaladık yaptırmayacağız diye. Doktorumuz size yaptırmayın demem ama bu kararınızdan dolayı takdir ediyorum sizi dedi. Prosedürü gerçekleştirdik sadece. Doktorlar sorumluluk almak istemiyolar oyüzden her testi yapıyolar. Sonrasında dava açanlar falan oluyormus çünkü. Birde türk jinekologlar derneği karataya dava açmış şeker yüklemesi için söylediklerinden dolayı. Davayı karatay kazanırsa türkiyede artık şeker yüklemesi yapılamayacakmış. Bu da bir enteresanlık her kafadan bir ses çıkıyor Allaha emanetiz

Karatay iddialarının boş olmadığını bilimsel kanıtlarının olduğunu her seferinde söylüyor o bir Prof bu kadar kişiyi boş kanıtlarla karşısına alamaz heralde diye düşünüyorum..ssonuçta Karatay da test yaptırmayın derken de herşeyi yiyin için demiyor kadın ekmekten şekerden uzak durun diyor....öÖncelikle açlık ve tokluk şekerinize bi baktırın derim ...bBu uygulama 10 yıldır varmış ondan öncesi yokmuydu bu şeker acaba...bbende ne düşüneceğimi bilemiyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…