Şeker yüklemesi yaptırdığına pişman olanlar

TanGO

Bşlngç:72 Hdf:58 Gncl:57.5 oğulcuğum 13 aylık
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
1.387
1.389
Şeker yüklemesi sonucu kendinde ya da bebeğinde sorun yaşayıp keşke yaptirmasaydim diyenler varmı. Sorunu olmayıp yaptırmayı onerenlerin yorumlarını istemiyorum sadece sorun yaşayıp yaptırdığına pişman olanlar paylaşsın lütfen.
Fenalaştım erken doğum yaptım gibi kötü tecrübesi olanlar yada yakınlarında görenler yazsın lütfen diğer yorumları istemiyorum

Son düzenleme:
canım, benim görümcem Canan Karatay'ı okuduktan sonra kesinlikle yaptırmayacağım diyor, insan çok kararsız kalıyor ya, bir sürü laf var kimileri yaptırın diyor, kimileri eskiden şeker yüklemesi mi varmış diyor, kafalar karışık ...

Benim de test zamanım geldi ve kafam karışık o yüzden bu konuyu açtım test sırasında yada sonrasında sorun yaşayanlar var mı merak ediyorum

Benim ablam yaptirdi. Sekeri cikti. Dusmuyor simdi. Kontrollu dogum yaptiracaklar. Şeker yuklemesi gizli olan sekeri cikariyormus ortaya.
Eger gizli kalsa dogum sirasinda ciksa daha kotuymus. Demelerine gore... bilemiyoruz tabi. Her kafadan bir ses...

Benim ablam yaptirdi. Sekeri cikti. Dusmuyor simdi. Kontrollu dogum yaptiracaklar. Şeker yuklemesi gizli olan sekeri cikariyormus ortaya.
Eger gizli kalsa dogum sirasinda ciksa daha kotuymus. Demelerine gore... bilemiyoruz tabi. Her kafadan bir ses...
Kontrollü doğum tam olarak nasıl biraz açar mısın

Kontrollü doğum tam olarak nasıl biraz açar mısın
Yani örneğin dogumu 17 eylul hesaplandi ise. 1 hafta onceden suni sanci ile dogum yaptiracaklar.
Neden bilmiyorum. 2. Ge 3. Cocugunda hastaneye yetisemedi evde dogurdu. Belki seker var boyle bir ihtimal tehlikeli olabilir diye erken doguma alacaklar.

Canan hoca bu konuşması sebebiyle 10-15 gün meslekten uzaklaştırılmıştı
Birçok Prof tezini desteklemesini istediyse de Canan hoca yapmadı yada yapamadı

Ben şeker yüklemesinin yapılmamasını daha tehlikeli buluyorum

yani şöyle ki eğer zaten makarnadan,beyaz ekmekten,simitten,börekten-çörekten,şekerden,pirinçten vs uzak durup insan ve nefs üstü sağlıklı beslenebiliyorsanız
Ailenizde diyabetli yoksa
Yaşınız gençse
Obezite gibi bi sorunuz yoksa vs yaptırmamayı tercih edebilirsiniz

Lakin birçoğumuz bunu başaramıyor ben hergün bi avuç badem bile yiyemiyorum yeri geliyor dışarda geçiştiriyorum bişeylerle

Kusura bakmayın özellikle belirtmişsiniz sorun yaşayanlardan yorum almak istiyorum diye pek arzulanan bi yanıt değildi.

yani şöyle ki eğer zaten makarnadan,beyaz ekmekten,simitten,börekten-çörekten,şekerden,pirinçten vs uzak durup insan ve nefs üstü sağlıklı beslenebiliyorsanız
Yaşınız gençse

Lakin birçoğumuz bunu başaramıyor ben hergün bi avuç badem bile yiyemiyorum yeri geliyor dışarda geçiştiriyorum bişeylerle

Kusura bakmayın özellikle belirtmişsiniz sorun yaşayanlardan yorum almak istiyorum diye pek arzulanan bi yanıt değildi.
Evet bu tarz yazılar çok var ben bunları istemiyorum birebir sorun yaşayanların yaşadıklarını istiyorum

arkadaşlar, benim arkadaşım diyabet hemşiresi, eğitimler veriyor hastalara. eğer aile de şeker rahatsızlığı varsa kesinlikle yaptır diyor. Canan karatay'a falan kulak asma dedi. Ben o yüzden yaptıracağım

Ben defalarca doktora gittim, zaman zaman düşüyodu ama doktora gidince normal çıkıyodu. İlk bebeğime hamile kaldığımda bebeğim düştü ki muhtemelen ondan düştü. Düşükten sonra doktora gittiğimde hipoglisemi çıktı canım, hamile kaldığımda ilacı bıraktım ama çok dikkat ediyorum. Kısaca hastalığın yoksa gereksiz olabilir ama bi hastalığın varsa hem senin hem de bebeğin için çok çok önemli. Hem bi şey yok o testte şekerli su içiyosun belli aralıklarla kanını alıyolar.

Arkadaşlar düşünüp yazdığınız için teşekkür ederim ama ben sadece şeker yüklemesi yaptırdım fenalaştım erken doğum yaptım gibi gibi kötü tecrübesi olanların yazmasını istiyorum

Arkadaşlar düşünüp yazdığınız için teşekkür ederim ama ben sadece şeker yüklemesi yaptırdım fenalaştım erken doğum yaptım gibi gibi kötü tecrübesi olanların yazmasını istiyorum
yaptırırım bende sorun olabilir, erken doğum yapabilirim ama sen yaptırırsın sende olmaz. Bu kişiye göre değişir ki. Herkeste herşey aynı olmaz

Ben şeker yüklemesi yaptırdım hem de 4 kez... ciddi boyutlarda şeker problemimin olduğu ortaya çıktı ve 3 ay boyunca çok sıkı bir diyet yaptım.. kandaki yüksek şekerin bebeğe zarar vermemesi için çektiğim diyet çilesinin haddi hesabı yok 3 ay boyunca 1 kilo aldim bebek hep norm seviyede kilo aldı... kısacası iyi ki yaptırmışim diyorum..

Yaşınız gençse

Valla tüm bu saydiklariniz ben de mevcut ama yine de ciddi bir şeker problemim olduğu ortaya çıktı şeker yüklemesi ile

Valla tüm bu saydiklariniz ben de mevcut ama yine de ciddi bir şeker problemim olduğu ortaya çıktı şeker yüklemesi ile
Mevcutsa çıkması normal değil mi?
Yanlış mı anladım yoksa? :)

Bize içirilen şekerli su bi adet kazan simidiyle eş değer..
Birçok Profun,op'un YouTube'da şeker yüklemesiyle ilgili videoları mevcut açın açın izleyin derim,tek bir görüşe bağlı kalmayın.

Mevcutsa çıkması normal değil mi?
Yanlış mı anladım yoksa? :)

Bize içirilen şekerli su bi adet kazan simidiyle eş değer..
Birçok Profun,op'un YouTube'da şeker yüklemesiyle ilgili videoları mevcut açın açın izleyin derim,tek bir görüşe bağlı kalmayın.
Demek istwdigim ben de mevcut olan zayif bir kadınım 45 kilo gibi yaşım da genç ailemde de şeker hastası olan kimse yok vs hiçbir risk grubunda değilim ama yine de çıktı... doktorum da çok şaşırdı.. biz de...

Öyleyse en azından şu kadarını söyliyim benim çevremde hiçkimse şeker yüklemesinden erken doğum yapmadı herhangi bir sorunda yaşamadı

Çünkü konuya sıkıntı yaşamış bi insanın gelip ben yaşadım demesi biraz daha az olası..siz soruyu şöyle sorun 'çevrenizde yükleme yaptırıp sorun yaşayan var mı?'

Demek istwdigim ben de mevcut olan zayif bir kadınım 45 kilo gibi yaşım da genç ailemde de şeker hastası olan kimse yok vs hiçbir risk grubunda değilim ama yine de çıktı... doktorum da çok şaşırdı.. biz de...
Hadi ya o_O
Benimde kilo ve yaş problemim yok ama genetik yatkınlık var bende bundan endişelenmiyorum

Kullandığımız vitaminlerin içeriğinde bile nişasta var hayatımızın her alanında şeker olduğundan,beslenme alışkanlıklarımızda ortada malum..şekersiz gebelik biraz zor bi ihtimal 4/4lük beslenme gerektiriyor yoksa zor iş bunu anladım

Düzenleme:endişeleniyorum* olacaktı

Ayni durum bende de var.2 hamileligimde cikmadi ama suan gebelik sekerim var.ailemde yok suana kadar 5 kilo aldim.diyetteyim simdi.diyetle sinirda suan sekerim yuksedigi an insuline basliycam evde insulinim var dr verdi.
2 cocugumuda erken dogurdum zaten riskli gruptayim birde seker yuzunden daha da erken dogmasindan korkarim.

X