• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şeker yüklemesi testin sonuçlarını paylaşalım

kmr32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
226
10
38
35
İstanbul
Test sonucunu ve doktorlarımız neler dedi ?

Ogtt 50 gr
benim açlık : 92
1 saat sonra : 168
doktorum yüksek dedi. 100 gr ogtt istedi. Tatlı yeme dedi.

kaçıncı haftada yapılyor herkese mi yapılıyor yoksa şekerin belli bir sınırda mı olması gerekiyor

kaçıncı haftada yapılyor herkese mi yapılıyor yoksa şekerin belli bir sınırda mı olması gerekiyor

24-28 haftalar arasında yapılıyor ama bana doktorum 22. haftada yaptırdı. nette 25 yaşından büyüklere yapıldığını okumuştum benim 1. gebeliğim 24 yaşındaydı o zaman yapmamışlardı. doktorunuza danışın isterseniz.

panik değil.. ben şekerli su içemem şeker yüklemesi yapılan hamilelri gördüm pet şişelerin içine ellerindekini boşaltıytolar midem bulanır benm yaaa

benim bebeğim 10 gün önce gittiği için doktor hep şekerden süpheleniyordu açlık bakmadılar yüklemeden sonra 110 çıktı korkulan olmadı Allahtan bebeğim kendisi iri doğacak:nazar:

panik değil.. ben şekerli su içemem şeker yüklemesi yapılan hamilelri gördüm pet şişelerin içine ellerindekini boşaltıytolar midem bulanır benm yaaa

ne demek istediğini anlamadım ama
testi anlatayım; gece 23 den sabah teste gidene kadar yemek yok. gidiyorsun sabah parmagından (kan grubu testi gibi) açlık şekerine bakılıyor ondan sonra glikozu (tadı elma suyuna benziyor ) 2 dk içerisinde içiyorsun. sana söylenen süre kadar oturarak çok hareket etmeden bekliyorsun. zaman dolunca gidiyorsun. parmaktan gene 1 damla kan ile şekerine baklılıyor. bitti. işin içinde pet şişe falan yok.

ne demek istediğini anlamadım ama
testi anlatayım; gece 23 den sabah teste gidene kadar yemek yok. gidiyorsun sabah parmagından (kan grubu testi gibi) açlık şekerine bakılıyor ondan sonra glikozu (tadı elma suyuna benziyor ) 2 dk içerisinde içiyorsun. sana söylenen süre kadar oturarak çok hareket etmeden bekliyorsun. zaman dolunca gidiyorsun. parmaktan gene 1 damla kan ile şekerine baklılıyor. bitti. işin içinde pet şişe falan yok.

anladım ben suyun içine şekerş bşz koyuyuroz sandm hastanede bu tarz şeyler görmüştüm ayrıca şeker testi yapılan bi kızdan yaklaşık 5 6 tüp kan alınmıştı..

anladım ben suyun içine şekerş bşz koyuyuroz sandm hastanede bu tarz şeyler görmüştüm ayrıca şeker testi yapılan bi kızdan yaklaşık 5 6 tüp kan alınmıştı..

uygulama hastaneden hastaneye değişiyor sanırım, 24. haftamda yapıldı, açlık şekerim ve diğer tahliller için 2 tüp kan verdikten sonra, idrar tahlili içinde numune verdim ve enerji içeceğine çok benzer tatta bir kutu glükoz içeceği verdiler onu içtikten 1 saat sonra da 2 tüp kan verdim. içecek gayet lezzetliydi ama aç karna son yudumlarını içmekte zorlandım:) sonuç:
açlık: 85
Yüklemeden 1 saat sonra: 108

Gebeliği öğrendiğim ilk kan testimde 103 çıkmıştı şekerim, o yüzden sonucumun bu kadar düşük olmasına inanamadım :)

uygulama hastaneden hastaneye değişiyor sanırım, 24. haftamda yapıldı, açlık şekerim ve diğer tahliller için 2 tüp kan verdikten sonra, idrar tahlili içinde numune verdim ve enerji içeceğine çok benzer tatta bir kutu glükoz içeceği verdiler onu içtikten 1 saat sonra da 2 tüp kan verdim. içecek gayet lezzetliydi ama aç karna son yudumlarını içmekte zorlandım:) sonuç:

Gebeliği öğrendiğim ilk kan testimde 103 çıkmıştı şekerim, o yüzden sonucumun bu kadar düşük olmasına inanamadım :)

sanırım haklısın.ben dr.sadi konuk hastanesinde testlerimi yaptırıyorum. çünkü doktorum hastanede çalışmıyor, kendi muayenehanesi var.

Ben geçtiğimiz Çarşamba günü 26 haftamda yaptırdım 75 lik yükleme yapıldı önce aç karnına 75 çıktı yüklemeden yarım saat sonra 117 ondan yarım saat sonra 84 ondan 1 saat sonra 79 çıktı özet olarak Dr çok iyi dedi ben korkuyorum aslında çünkü çikolata tatlı hastasıyım içtiğimiz şey de bildiğin şekerli limonata :1:

merhaba kızlar ya bana da cumartesi 50 gr yükleme yaptılar bugün öğrendim sonucu 1 saat sonrası 170 çıktı çarşamba tekrar gidecğim 100 gr yüklenecek inş şeker çıkmaz:( aranızda var mı ilki yüksek çıkıp ikincisi düşük çıkanlar

Ben geçtiğimiz Çarşamba günü 26 haftamda yaptırdım 75 lik yükleme yapıldı önce aç karnına 75 çıktı yüklemeden yarım saat sonra 117 ondan yarım saat sonra 84 ondan 1 saat sonra 79 çıktı özet olarak Dr çok iyi dedi ben korkuyorum aslında çünkü çikolata tatlı hastasıyım içtiğimiz şey de bildiğin şekerli limonata :1:

nazar değmesin maşşallah

kızlar benim 75 gr da açlıık 95 1.saat 155 2.saat 115 çıktı. doktorum dikkat et yinede falan dedi ama pek anlamadım yüksek mi oluyo?

bende dün yaptırdım sonuçlar normal çıktı.birde beni korkuttular çok kötü şekerli su diye bi yudum aldım bildiğiniz meyve suyu çok abartıyolar bazen...

benim de : açlık 87
1.saat 195
2.saat 143
3.saat 56
sonuçlar böyle çıktı dr. gebelik şekerin var diyemem ama diyet yap dedi, önümüzdeki ay açlık tokluk şekerine bakalım dedi, benim durumumda olanlar varmı :26:

Back
X