arkadaşlar bana dün şeker yüklemesi, yapıldı..2. saatte 216 çıktı...doktor normal dedi.... ama bana yüksek gibi geldi sizce yüksekmi...başka doktora gideyimmi
Merhabalar,
12 yaşımdan beri tip 1 diyabetliyim. Eğer bu konuyla ilgili bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım.
Herkese geçmişler olsun.
Merhaba, bu tip 1 dediğiniz ne oluyor acaba? Farklı türleri oluyor sanırım diyabetin?
Benim de açlık şekerim 111 çıktı.
Dedem şeker hastası yıllardır.Genetik olarak bende de olma ihtimali çok fazla.
Sizce doktora gidip bu işin peşine düşmeli miyim bir an önce?:26:
tip 1 genelde çocukluktan başlayan, ve vücudun insülin üretmediği dışarıdan insülin alanlar. tip 2 ise insülin var ama doğru zamanda çalışmıyor ve genellkikle ila, egzersiz,diyetle kontrol altına alınabiliyor diye biliyorum.
zaman kaybetmeden dr.a gidin ve önleminizi alın derim. bende de gizli şeker var, aynen dedemde vardı benim de. açlık şekeri normalken bile 2. saat tokluk şekeri yüksek çıkabiliyormuş çoğu hastada. 105-110 üzeri gizli şeker ya da adayı olarak adlandırıyorlar genelde. zamanında önlem alınca önlemek ya da geciktirmek elinde oluyor insanın lütfen ihmal etmeyin.
Çok teşekkür ederim.Bir an önce gidicem içime kurt düştü:26:
benim babam 20 yıldır diabet hastası ve insülin iğnesi kullanıyor günde iki defa.gece yatmadan şekeri normal olduğu halde sabah bazen şekeri çok düşmüş olabiliyor mesela bu sabah 55e kadar düşmüş.bu hipoglisemik atakları nasıl önleyebiliriz.ben tıp 3.sınıfa geçmiş olmama rağmen çaresiz kaldım
merhabalar benim babam şeker hastası 58 yaşında 3gün önce düşmüş avcunun içine 8dikiş atmışlar topraga düştügü için iltihaplanmış birde kolu şişmiş morarmış şeker hastalıgından dolayımı acaba bilgisi olan varmı cok üzüldüm
hepinize geçmiş olsun diyorum
bilgisi olan varmı en azından tecrübelilerden. dün akşam eşimin şekerini ölçerken bir de kendiminkini ölçeyim dedim. yemeği 8.30 da yemiştim ölçümde 10.30 da idi yani tokluk şekeri sayılabilir. şekerim 32 çıktı :S çok şaşırdım. takip etmelimiyim sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?