şeker acıktırıyor mu? yoksa bende şeker var mı?

margariataflower

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
135
99
13
34
uzun zamandır şeker hastası olabileceğimi düşünüyorum
nedeniyse çok sık acıkmam açlığıma engel olamamam
yemediğimdede baş dönmesi halsizlik gibi bir durumum var heleki meyve yemekten nefret ediyorum yedikten yarım saat sonra karnım gorul gorul bir bayılıyoki sanki bütün gün yemek yememişim
ağrı eşiği yüksek bir insanım malesef yani ciddi bir sorunum dahi olsa belirtileri olmuyo bazen
bu şeker nasıl anlaşılıyo çünkü bir kaç defa parmaktan kan alıp baktılar belirtisi olupta kendisi yoktu
hormonlarlamı alakalı acaba onada baktırdım oda temiz
gizli şekerinde testi varmı acaba

glıkoz direncine baktr kesın o yukseltır.

Diyabetin tek belirtisi çok yemek değildir ki.
Çok yemek,çok su içmek,çok idrara çıkmak,iyileşmeyen yaralar vs.
Ama en güzeli doktora görünmek. Kan tahlilinde her sonuç çıkar.

Merhabalar;
Anlattığınıza göre insülin direnciniz yüksek gibi sanırım.Ayrıca 1-2 kez ölçümle doğru snuca ulaşamazsınız.
Sabah aç karnına , kahvaltıdan sonra,öğlen yemekten sonra,akşam yemekten sonra ölçümlerinizi yapmanız (yaklaşık 1 hafta -10 gün kadar) gerekir.Bende gebelik şekeri çıktığından hamileliğim boyunca sürekli bu ölçümleri yapıyordum.Endokrine yönlendirdi doktorum.Erken doğum olunca gitmeme gerek kalmadı
Endokrine gitmek içinde (devlet hastaneleri için konuşuyorum) Dahiliye doktorunuzun (tetkiklerden sonra) endokrine yönlendirmesi gerekiyor.

Geçmiş olsun.

Endokrin bolumune gidin.
Insulin direnciniz olabilir. Insulin reseptorleriniz az calistigi icin fazla insulin salgilanir ve bu da hipoglisemiye neden olur.
Gizli seker testi diye bahsettiginiz bir test var, uzamis aclik testi denir.
Belirtileri doktorunuza anlatirsaniz o sizi yonlendirir

Aynı belirtiler bende de vardı ilk sağlık ocağına gittim bende ilk kan testi yaptırdım hiçbirşey çıkmadı sonra endokrin doktoruna çıktım malesef tip 2 diyabet olduğum Anlaşıldı bence bir uzamana çıkın

Diyabetin tek belirtisi çok yemek değildir ki.
Çok yemek,çok su içmek,çok idrara çıkmak,iyileşmeyen yaralar vs.
Ama en güzeli doktora görünmek. Kan tahlilinde her sonuç çıkar.

wc gitmekten bıktığım için su içmiyorum fazla
içmediğim halde bütün gün wcdeyim onuda idrar yolu enfeksiyonuna bağlıyodum ama bu kadarıda fazla hepmi olur hep yani
çok uzun zamandır var bu durum önceden öyle açlık bastığında birşey yememem gerektiğini biliyodum ama artık engel olamıyorum
o aralarda deli gibi su içerdim sabah kalktığımda 6-7 büyük bardak içtiğim olurdu sonra baktım olmuyo vücuda bir su giriyo artık alıştı heralde susuzluğa bilmiyorum çok yemem yok ama çok acıkmam var sürekli bişey yiyip şişiyorum hemen zaten mesele yemek değilde şekerli bişey tükettiğimde çok açlık basıyor halsiz düşüyorum hemen
ben bi dr.a görüneyim sağolun

Zaten idrar yolları enfeksiyonu çok yaşıyorsanız bunun başlıca sebebi şeker hastalığı

o nasıl bişey şeker kesinlikle yemiyomusun şuan
Şeker yüklemesi yapıldı insülin direnci çıktı evet Karatay yapıyorum şuan 30 kg yakın verdim Zaten şeker yiyince midem bulanıyor açıkıyorum meyve yiyincede öyle oluyorum yada karbonhidrat tüketince midem bulanıyor başım ağrıyor birde idrar yolları enfeksiyonu geçiriyorum bence endokrin doktoruna çıkın

acil gitmem lazım o zaman çok sağolun nereye gideceğimi bile bilmiyodum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…