istanbul'dan izmir'e gittim meme ameliyatım için. bir günü hastanede olmak üzere 3 gün kaldım. tek başıma hallettim. ağrı eşiğim yüksek ve daha önce de (maalesef) ameliyat deneyimim olduğu için çok zor atlatmadım. psikolojik destek konusunda eksik kalsam da ameliyat sonrasındaki mutluluğum her şeyi unutturdu. doktorum zaten anlayışlı ve ilgiliydi. ailem ise beni meme ameliyatımda asla anlayamayacak bir yapıdalar. meme ameliyatını annesiyle, kız kardeşiyle paylaşabilenlere imreniyorum.
önce doktorunuzu tanıyın. deneyimi, ilgisi önemli. sonra kendinizi tanıyın. neyin ne kadar üstesinden gelebilirsiniz diye. ağrı eşiğiniz yüksek mi, bu ameliyattan beklentiniz tam olarak ne?
protez biçimi, bedeninizle uyumu, istediğiniz yumuşaklık... her şeyi sorun doktorunuza. ameliyat kararını belki 2 sene sonra alabilecekseniz, sorun etmeyin. tek ameliyatla mutlu olmaya bakın. önemli olan bu!
şimdi de bana yardım edin. :) burun ameliyatım yaklaşıyor. çok heyecanlıyım. istediğim burun biçimini doktoruma iyice anlatabildiğimden nasıl emin olacağım? estetik algısına güveniyorum. yüne de korkuyorum.
bir de 2 kilo alabilir miyim 40 güne kadar? bana ne önerirsiniz bu konuda?