Bisküvi - Kurabiye Tarifi Şeftali Kurabiye- Dr. Oetker Vanilya Sponsorluğunda

xnobodyx

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2019
8.397
32.204

Merhaba KK ben geldiiimmmm uzun bir aradan sonra rengarenk bir tarifle karşınızdayım
Biliyorum çok özlediniz sunumlarımı ve uzatmadan tarife geçiyorum

Malzemeler

125 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı nişasta
1 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 su bardağı un
25 adet ceviz kabuğu
Kırmızı ve sarı gıda boyası

İç dolgusu için

2 su bardağı süt
3 kaşık toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mascarpone(labnede olur)

Yapılışı
Öncelikle kurabiyemizin kremasını yapalım.
Süt şeker un ve nişasta tencereye alınıp pişirilir..
Kıvama gelince vanilya tereyağı eklenip karıştırır.
Ocağı kapatıp 1 yemek kaşığı maskarpone eklenip güzelce karıştırılıp soğumaya bırakılır. Buzdolabına koyabilirsiniz.

Geniş bir kaba bir adet yumurta kırılır ve tereyağı,pudra şekeri yogurt eklenip ister elle yogurup ister çırpıcı ile karıştırılıp daha sonra nişasta, un kabartma tozu eklenip yoğurulur. Unu kontrollü eklemeyi unutmayın.

Hamurdan parçalar alınıp elimizle yuvarlarldıktan sonra bicak ile ikiye ayırıp ceviz kabuğunun dış kısmını aldığımız hamurla kapılıyoruz.
Öncedenısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Süre veremiyorum çünkü her fırında aynı sürede pişmiyor siz kontrol edersiniz.
Fırından çıkan hamurları kabuktan ayırıyoruz.
İki hamurun arasına muhallebi dolduruyoruz.
İki parçayı birleştiriyoruz.
Daha sonra gıda boyasına batırıp şeftali tonlarına yakın bir görünüm elde edip toz şekere buluyoruz.
En son yapraklarla süslüyoruz.
Afiyet olsun.

Son düzenleme:
Yurtdışında ucuz mu hala marketler 2019 da çok ucuzdu avrupa da yurtdışında farklı tarifler yapmayı seviyordum elinize sağlık bu arada güzel gözüküyor ama fazla malzemeli gibi

Harika olmuş Ellerine sağlık canım yarışmada başarılar diliyorum

Yurtdışında ucuz mu hala marketler 2019 da çok ucuzdu avrupa da yurtdışında farklı tarifler yapmayı seviyordum elinize sağlık bu arada güzel gözüküyor ama fazla malzemeli gibi
Bazı ürünlerin fiyati ayni bazılarının fiyati artti enflasyon burayi da etkiledi belli basli urunlerin raf fiyatları artmaya devam ediyo ama alim gücü var zorlamiyo pek şimdilik.
Teşekkür ederim aslinda cogu evde bulunan malzemeler. Ben ekstra olarak gida boyasi aldim.

Son düzenleme:
Waaooww süper olmuş beybi ceviz kabuğu koymak çok zekice canım şeftali istedi çok tatlı olmuş canısi ellerine sağlık başarılar dilerim can
Teşekkür ederim canım sosyalim evde ceviz vardi onunla yapiyim dedim olmayan alüminyum folyo ile de yapabilir
Ilk defa yaptim bende güzel oldu misafir icin sunumda harika durur sofralarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…