Sedimantasyon

benim kayınvalidemin sedimentasyonu 96 çıkmış.hepatit c hastalığı var.bundan dolayı yüksek çıkmış olabilir mi ,bana birşey anlatmıyor da kendisi.

benım degerımde 1 cıktı arkadaslar sedımantasyon kılo ıle de alakalı bırseymıs sanırım ve ben hıc kılo alamıyorum bunla alakalı olabılırmı cook dusuk degıl mı doktor bısey demedı ama:KK43:

sedimantasyonu kiloyla hiç ilgisi yok....
bazen enfeksiyonlarda bazen kanserde ve bazı hastalıklarda ve bazende hiç bir sebep olmaan yükselebiliyormuş..
dişteki iltahap bile yükseltebilirmiş.benim drum sedimantasyon teşhis için kullanılmaz dedi.sanırım teşis koyarken bi adım...iyce sormak lazım..

benim kayınvalidemin sedimentasyonu 96 çıkmış.hepatit c hastalığı var.bundan dolayı yüksek çıkmış olabilir mi ,bana birşey anlatmıyor da kendisi.

olabilir...yani dr değiliz ama bu tür hastalıklarda çıktığını biliyoruz...yinede dr olan bilir:)))

korkmayın bu kadar ya crp sebepsiz yere de yüksek çıkabilir. crp akut iltihabi durumlarda arta karaciğer tarafından üretilen bir akut faz protein. her türlü viral enfeksiyonda yükselebilir yani. bakın bi yerde şöyle yazıyo:Kanda CRP seviyesi pek çok durumda yükselebildiğinden, tek hastalığa özgül bir laboratuar bulgusu değildir ve tanı koyma amaçlı kullanılmaz. Bu tahlilin sonuçları klinik şüpheleri destekleyici olarak veya tanısı konulmuş çeşitli hastalıkların seyrini takipte kullanılır.
Çok basitleştirirsek, yüksek CRP seviyelerinin vücutta akut iltihabi bir reaksiyon veya bir enfeksiyon olduğuna, CRP seviyelerinin azalmasının da iltihabi reaksiyonun veya enfeksiyonun azalmaya başladığına işaret ettiğini söylemek mümkündür.
tabi neden yükseldiğini araştrmak lazım ama kanser miyim falan diye de korkmayın bu kadar

Konuyu açanlar sonradan yazmamışlar keşke yazsalardı bizde fikir sahibi olurduk acaba sizin sonuçlarını da nasıl bir gelişme var benimde sedimantasyon yüksek konuşabilirmiyiz

Konuyu açanlar sonradan yazmamışlar keşke yazsalardı bizde fikir sahibi olurduk acaba sizin sonuçlarını da nasıl bir gelişme var benimde sedimantasyon yüksek konuşabilirmiyiz

Benimde sürekli sedim plt crp yuksekti çok korktum dogal olarak hematoloji bölümune gönderdiler üstelik antibiyotiklerlerle falan da düşmüyor du gen testi yapıldı en son birsürü arastırmadan sonra gen testi de normal geldi en sonunda dr bana kilom var biraz kilodandır dedi alıstım artık ama sizi cok iyi anlıyorum çok korkmustum bende

Benim crp 12 sedimentasyon 40 cikti kan ure 13 kreatinin 40 cikti bilgisi olan var mi

Arkadaşlar crp yüksekliğine ne söylediler doktorlar benim de yüksek

X