Sedef_79'un Kondisyon Bisikletiyle Zayıflama Günlüğü

aa ben de yol arkadaşım nereye kayboldu diyordum bu başlık senin miydi:)peki başlıyor muyuz?

tabikii canimm, hemen baslayalim.aslinda zaten ben basladim 8-9 gündür ama son birkac gündür daha istikrarli davraniyorum..
ama biz bugünden itibaren yol arkadasligina baslayacagimiz icin bugünü baz alalimm..durumumu özetlemem gerekirse
36 bedenden 42 bedene ciktim ve ne yaparsam yapayim birtürlü veremedim kilolari.. denemedigim hic bir diye türü kalmamistir ama sonucu hep ayni, önce verip sonra geri aliyorsun fazlasini ve metabolizmaninda icine ediyorsun diyetleri deneye deneye..
artik sadece bazi genel kurallara dikkat ederek ve düzenli spor yaparak zayiflamayi kafaya koydum,,varsin 3-5 haftada olmasinda 1 yilda basarayim sorun degil,ayda bir kilo zayiflamaya bile raziyimmm!!!!
8-9 gündür spor yapiyorum 74 le basladim ve adet dönemine girdigim icin vücudumda ödem olmasina ragmen ve bagirsaklarimda ne yazzikki son birkac gündür sorunlar yasamama ragmen tarti bugün 73 ü gösteriyordu ..
birbirimize günlük raporlarimizi verelim her iki sayfadadaa..
insallahh birgün buraya basari öykülerimizide yazabilmemiz dilegiyleee ))

Bir önceki cumartesi günü alisverise gittigimde aldigim pantolonu üzerime gecirdim ama fermuari kapanmiyordu kizlarr,bugün ise gelmeden önce bir deneyeyim dedim ve suanda üzerimde bile ve oldukcada rahat ediyorum icinde. bukadar kisa zamanda diyet yapmadan ( dikkat ediyorum tabiki biraz ama diyet degil ) azda olsa incelmeye basladim, bacaklarimin ve popomun seklinin azda olsa düzelmeye basladigini görmenin mutlulugu icerisindeyimm ))

tamamdır o zaman an itibariyle resmi olarak yol arkadaşıyız:)
öncelikle yaşını sorabilir miyim ona göre hitab edeyim ya da sen nasıl rahat ediceksen.
bence hergün kendi yaptıklarımızı yazmaya gelince birbirimizin sayfalarını kontrol edelim ben günlük yediğim herşeyi yazıcam.
bundan beş ay önce 75 kiloydum şimdi 65 kiloyum hedefim 55 ama 55 olduğumda hala bacaklarım istediğim gibi incelmediyse 50 de olabilir tamamen kendimi iyi hissetmemle ilgili.
ben de sana uyarak akşamları yediden sonra bişey yememeye karar verdim dün başladım hatta.
ben o gün ne kadar çok yersem yiyim ya da ertesi gün sınavım olsun hasta olayım yine de sporumu aksatmıyorum spor konusunda endişen olmasın tek sorunum arkadaşlarımla dışarıda çok fazla vakit geçiriyorum ve haliyle bazen çok yiyebiliyorum gerçi o günün akşamı evde bişey yemiyorum ama yine de ipin ucu kaçıyor.
bu arada ekmek olarak ne tüketiyorsun ben bazen tam buğday bazen de çavdar alıyorum.
diyet kola tüketiyor musun?çok sevdiğim için öğlenleri bir bardak içiyorum eğer sen komple karşıysan iki günde bire düşürebilirim çünkü nasıl etkisi var bilmiyorum üzerinde sıfır kalori yazıyor ama öneren diyetisyende duymadım hiç.
meyve çok seviyorum akşam yediden sonra meyve tüketiyor musun?

tebrikerler çok sevindim :)

bana direk Sedef diyebilirsin canim yada nasil hitap etmek istersen o sekilde, yasim 32, ben 74-75 arasi bir kiloda basladim zayiflamaya karar vermeye ve tam günün hatirlamiyorum ama 8-10 gün oldu spor yapmaya baslayali, diyet yapmadim sayilir ama son 2-3 gündür baya dikkat ediyorum, eve ekmek almiyoruz genelde ama dün pazar günüydü ve arkadasimda evdeydi diye tam tahilli ekmekten almisti kahvalti icin, iki dilim edecek kadar yemistim, kolaya cok düskün degilim ama eger bir yemegin yanina yakisiyorsa bende bir bardak diyet kola iciyorum..ama belki bir haftadir agzima bile sürmemisimdir.
canim aksam 7 den sonra genelde hicbirsey yememek lazim aslinda ama bazilarida metebolizma hizlansin diye ya bir kivi yada yarim elma felan yiyorlarmis..bir tane meyve ye cok acikirsan, okadarda kendini yipratma derim
Sana biraz igrenc gelebilir ama ben aksamlari aslinda bisey yiyorum ama yazmayi ihmal etmisim simdiye kadar, bir tane limonu birer lokmalik olacak sekilde kabuklariyla birlikte dogruyorum, keskin bir bicakla dograki suyu cikmasin ) üzerine cok cok az tuz serpiyorum, tuzsuz cok igrenc oluyor, meyve yerine onu yiyorum kabuklariyla birlikte, birde tatlandiricili cay felan iciyorum ( meyve cayi ) aksamlari

bu aksam ya tavuk ve salata yerim yada tahilla yapilmis yogurt corbasi, sporumun ve yedikleriminde özetini yine yazarim zaten sana )
diyorum yaa, ölüm orucuna girip pes etmek yerine , tok bir sekilde zevkle zayiflayalim bence.. hasta insan perhiz yapar, saglikli insan dikkatli ölcülerde dogru beslenip spor yapar ))

Son düzenleme:
Haaa bu arada haftada bir gün tarti günleri belirleyelim kendimize istersen, hergün tartilmayi cok saglikli bulmuyor uzmanlar, haftada bir tartilip kilomuzuda yazalim bakalim ne kadar basarili olabilmisiz diye )

Son düzenleme:
Bizim evde dün canak cömlekk patladi )
bakmayin güldügüme, bugün tamamen depresyonda ruh halim, zaten regl olmak üzereyim, vücudum ödem topladi,rahatsiz oluyorum, sanki heryerim kasiniyor sisliklten ödem oldugunda bende..
Dün erkek arkadasimla cok siddetli kavga ettik :-(( spor felan yattii, zaten ne istah kadi ne biseyy,dün kendime bugday ve yesil mercimekle yapilan yogurtlu corbadan yapmistim, onu bile yiyemedim,bugün ise gelirken getirdim, onu bile canim istemiyor suan önümde duruyor, o bana bakiyor ben onaa :-((
Belkide bu isin sonu hüsranla bitecek, eger öyle olursa ne yaparim bilmiyorum, suanda cok aci cekiyorum ama daha cok hirslandim simdi fazlaliklardan kurtulmak icinn,eve gidince aglaya sizlaya salya sümükte olsaa cikacam bisikletin üstüne yinee..
buarada regl dönemine girmek üzere oldugum icin vücudumun patlamak üzere olmasina ragmen ve dün sporu aksatmama ragmen pantolonum üzerimde cok bollastii,regl bittikten bir iki gün sonra ödemlerden kurtulunca belli olur asIL kilom ama cok farkettigini görebiliyorum kisa sürede bile..
Dua edinn :-(

meraba sedef dün gece biraz rahatsızlandım yazamadım kusura bakma ama sen de pek iyi bi gece geçirmemişsin anlaşılan olsun kötü bişey yazarken bile kasvet yok yazdıklarında bence sen çok pozitif bi insansın ki hep imrenmişimdir:) özel hayatınla ilgili konuşmam doğru olmaz ama kendini üzme demeden edemeyeceğim şimdi bütün hayatını etkileyecek bi yola çıktın ve unutma ne kadar geciktirirsen o kadar içinden çıkılmaz bir hal alır.keşke zorlayıp yeseydin bişeyler ben üzülünce daha çok yediğim için yani işin açıkçası bugüne kadar hayatımda yeme içme durumumu etkileyecek kadar kötü bir durum olmadığı için malesef şu an ruh halini tahmin edemiyorum ama bedenine ve ruhuna eziyet etmemen gerekir neyse büyüklerin işine karışılmaz:)umarım sıkıntılarını atlatırsın.spor bişey yemediğin için seni halsiz bırakabilir çok yorma istersen kendini zaten regl olmak üzeresin hasta olursun bu güzel havada.

haftada bir tartılma işi güzel hatta biz dün başladığımız için bu pazar tartılabiliriz ne dersin?

Umarim hicbir zamanda kötü seyler yasamazsin canim, bu arada sanada gecmis olsun..evet cok kötü bir geceydi ve bakalim bugün aksam neler bekliyor bizi henüz bilemiyorumm )
Ama biseyi biliyorumkii Sedef in fendiii herzaman herkesi gecte olsa yendiiii :-D

Dün kendime bir corba yapmisti bugday ve yesil mercimegi iyice yumusayana kadar pisirdim, soguduktan sonrada üzerine yogurt nane , cok az tuz ve birazda pul biber serptim, yaz günü icin tadi fena sayilmaz ve dinc tutuyor insani.. dün yemek nasip olmadi ama kavanoza koyup isyerime getirdim.. mesaim bitene kadar kasikladim arada.. aciktim ama kurt gibi degil, birde okadar acliga elim ayagimda titremiyor, tavsiye ederim bak bu corbayi.. aksamlari icebilirsin doyana kadar hafif ve kalorisi cok fazla degil..

Tartilmaya gelince, pazar günü banada uyar, sabah uyaninca lavaboya gittikten sonra ac karnina ve üzerinde hicbirsey olmadan tartildigin kilon dogru olan kilonmus.. öyle diyor uzmanlar, bunada dikkat etmeni önerrim canim..

hadi bakalım önce hayatımızdaki fazlalıkları atalımda gerisi zamanın akışına kalmış teşekkür ederim sana da geçmiş olsun:)
buğday ve yeşil mercimeği seviyorum yarın akşam yemeğinde denicem bunu
bu arada senin bisiklet incediğini hissetiriyor anlaşılan ama ben hala bi fark göremedim aceba bacaklarımın kalınlığını ölçüp bir hafta sonra baksam mı koşu bandını alalı bir hafta oldu hiç aksatmadan hergün bi saat bazen daha fazla hızlı tempoda yürüdüm

canim sabret, yürümek ve bisiklet sürmek kesinlikle popo kaldiriyor ve bacaklari inceltiyor..sadece üc bes günde olacak seyler degil bunlar.. bende kisa sürede nasil bukadar fark ettiginin de bana göre bir aciklamasi var, onuda $öyle aciklayabilirim..
ben yillardir asiri tembel bir hayat yasadim, heryere arabayla gittim, hicbir sorumlulugum yoktu birilerine karsi, yani kalkiyordum kendi bakimimi yapip ise gidiyordum ve gelip yine bibasina bir hayat..spor desen arada bir yapmayi denedim ama istikrarli degildim, bikac haftada yine bahaneler bularak biraktim.. o yüzden vücudumda gevsedi tabiki, selülitlerimde vardi dogal olarak, ama tuhaf olan orta boylu bir insan olmama ragmen benimle ayni kiloda olan insanlar benden bir beden büyük giyiniyorlar,ince kemikli oldugum icin olabilir belki bilemiyorum..ben biraz hareketli oldugum dönemde hemen vücudum cabuk tepki veriyor yag orani yüksek oldugu icin saniyorum.. dogru olmayada bilir ama öyle tahm,in ediyorum kendi vücudumu tanidigim icin.
üc bes günde yada birkac haftada mucizeler beklersek hevesimiz yarida kalir basaramayiz, lütfen sabret ve sonuca bak.. sen devam et, bence dogru besleniyorsun ve en saglikli olan sporu yapiyorsun, yürüyorsunn )
Ablami örnek vermistim hatirlarsan,sadece yarim saat yürüyerek ilk 6 ayda 10 kilo verdi yeni dogum yaptigi halde ve üzerine 4 kilo daha vermis buara.. kii ablamda kilo verebilen biri degildir aslinda.. yarim saat yapilan spora ben spor bile demezdim halbuki önceden ama o bile zamanla ise yariyormus..birde bisey daha varr, spora baslanilan ilk birkac hafta vücut siser, daha sonra etkisini göstermeye baslar.. bukadar biliyorsan neden fazla kilolarindan kurtulamadin diye düsünebilir okuyanlar hakli olarak,, evet kurtulamadim ama tembelligimden ve baslayip sabirsiz davranarak hemen pes edip birakmamdan ötürü basaramadim.. binlerce euro para döktüm ben bu zayiflama isine ameliyatlar, haplar, koca koca spor aletlerii,kremler ve daha inaninki hatirlamadigim neler nelerrrrrr.. hepsiii bo$$$.. dikkatli beslenip sporumuzu suyumuzu ihmal etmeyip sabirla devam edecezz..
ayyy neyseee yine cenem acildiiii ))
bacak kalinligini ölcmekte iyi fikir ama bir hafta sonra sonuc beklemede, bir ay sonra tekrar ölc bence..

gelelim bugünki menüme )
Dün aksam yemek yemedim, isteyerek degil ama migdem almadi, bahsettigim tatlandiricili ve light sütle yapilan diyet sütlactan yedim sadece orto boy bir kase, hepsi bu..
bugün henüz hicbirsey yemedim ama sabah bir bardak su ictim ac karnina ve yine her sabah oldugu gibi hazirlanirken tatlandiricili kahvemi yapip ictim..
patates hasladim cok minikler, kücük bir yumurta büyüklügünde bile yoklar, 3 tane ve yaninda bir tanede yumurta hasladim.. her 1,5 saatte bir birini yicem ve dün bugday ve mercimekle yapilan yogurtlu corbadan yanimda getirdim yine, arada iki üc kasik alip birakiyorum ve cok dinc tutuyor, herkese tavsiye ederim...
kocaman bir bardak sicak meyve cayimi aldim yanima ( kalorisiz ) önce onu icip bi bagirsaklarimi temizledikten sonra sIk sIk araliklarla atistiracam yanimda getirdiklerimi )

Son düzenleme:
merhaba arkadaslarrr,,,bende katildim aranizaaa 80.4 kiloyla basladigim diyetle suan 76.5 kiloyum,,,hedefim öncelikle 70 olmak dann 70 in altina düsmekkk,,,,,,bende aksamlari 1 saat bisiklet sürüyorumm,,,kosu bandimda süs olarak bi kösede duruo,,,bisiklettle spor yapmak daha keyifli geliyor bana,,,,,,

ayy canim cok sevindim yaaa, sporla zayiflamak diyincee herkes okuyor ve cikiyor, cünkü insanlara ac kalmak daha kolay geliyor, spor yapmaya pek sicak bakilmadigindan kimse istirak etmiyordu bizee.. o yüzden kocamannn HOSGELDIN ARAMIZAAA

bende kondisyon bisikletiyle calisiyorum ama kosu bandinida kullansan cok iyi olur, yani yarim saat yürüyüp sonra kalaninda bisiklet sürsen meselaa..
bende 74 ün üzerindeydim basladigimda ve suanki kilomu bilmiyorum ama saniyorum iki kilo felan gittim regl döneminde oldugum halde,
aslinda biz sporla zayiflayacaktik sözde ama spor yaptikca motive olup yediklerimize dahada dikkat etmeye basladik, iyi gidiyor simdilik.. benimde ilk hedefim 70.. sonrasinda 55 kiloya düsene kadar ufak ufak hedefler koyacam önüme.. yolumuz uzun ama asla vazgecmek yok degilmi hanimlar )

tabikide tek sporlada olmaz ydiklerimizde dikkkat etmemiz gerekir kilo wermk icin,,, bir arkadas 5 6 ay gibi kisa sürede 86 kilodan 56 kiloya düsmus sabah aksam yarim saat bisiklet sürerekk,,,,umarimm bizde weririz tez zamanda,,,

tabikide tek sporlada olmaz ydiklerimizde dikkkat etmemiz gerekir kilo wermk icin,,, bir arkadas 5 6 ay gibi kisa sürede 86 kilodan 56 kiloya düsmus sabah aksam yarim saat bisiklet sürerekk,,,,umarimm bizde weririz tez zamanda,,,

ablamda sadece günde yarim saat yürüyerek 10 kilo verdi.. birbirimize destek olup gaza getirerek insallah bizde basaracaz canim.. eski günlerimi öyle özledimkii, carsiya gidiyorum alisveris icin bakiyorum insanlar dal gibi ama ben 42 beden,almak istediklerim hep kücük bedende, büyük beden olanlarda hep koca kadinlarin giyim tarzindaa.. Allah im bi mutsuz dönüyorum eve anlatamam sanaaa..cok kesin kafaya koydummmm bu i$ bu sefer olacakkk Allah in izniylee ve basari hikayelerimizide yazacazz bu siteye insallahhh...

ben emin olamadığım için kendi sayfamda sormuş tum ama sen yazmışsın bile ben yediklerime diyet yaparcasına dikkat edip bir saat da yürüdüğüme göre ablandan daha hızlı sonuç alıcam demek ki:)çok sevindim buna:)

o alışveriş kısmına hiç girme ya her alışverişten dönüşte resmen bunalıma giriyorum bacaklarım kalın olduğu için en son ne zaman etek giydiğimi hatırlamıyorum pantolon alırkende hep bir sürü deniyorum ama bu yaz hepsi biticek inşallah başarı hikayeleri kısmına biz de başlık açıcaz:)

beniaffet123

hoşgeldinnn:)
bence elinde böyle bir imkanın varken değerlendirmen lazım önce 15-20 dakikayla başla istersen ama kesinlikle koşu bandından faydalanman lazım inşallah üçümüzde çabucak kurtulucaz bu fazlalıklardan:)
ben de 65 kiloyum önce 55 daha sonra da belki 50 olmayı planlıyorum sanki 1-2 kilo oynamış gibi hissediyorum ben de sedef gibi bakalım bu pazar ilk kez tartıya çıkıcaz ben çok heycanlıyım aynı kilodaysam kendimi çok kötü hissederim

Ben kendimize güveniyorummm, cünkü bir hevesle $ok diyetler yapmiyoruz.. dogru ilerliyoruz, daha yavas gidecez belki varacagimiz yolu ama spor yaptigimiz icin dahada güzel olacak sadece diyet yapanlara göre vücudumuz dimi kizlarrrr )

canim az önce senin sayfandada yazdim.. patlamak üzereyim, regl döneminde oldugum icin ödem oldu ama cok fenaa, sislikten kasindigimi hissediyorum artik :-(

yesill cayimi aldim ve bisikleetime bindimmm,,,1 saat surüp yaticammm,,,bakalimyarinn kilom kac olucakk insallahhhh wermisimdirrrr:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…