Sedef hastalığına bir çözümüm var !

environmentalist

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
8
0
16
İstanbul
slm arkadaşlar, 24 yaşındayım çocukluğumdan beri sedef hastasıyım bende. yara ilk başta sağ bacağımda ve çok küçüktü ozamanlar önemsemezdim sonradan öğrendim sedef hastası olduğumu. kaşıdıkça yara büyüdü ve o küçücük yara sağ bacağımın arka tarafında bilekten kalçama kadar uzun bir çizgi şeklinde yayıldı. size önerim kaşımamanız ve yara kabuğunu soymamanız olacaktır. çünkü siz soydukça daha da azıyor ve büyüyebiliyor. çözüme gelirsek, bir karışım var benim kullandığım oldukça iyi geliyor ama yavaş iyleştiriyor ve içinde kortizon yok. kortizonlu kremleri bir ara kullanmıştım doktor yazmıştı ama bu kremler deri incelmesi yapıyor ve geri dönüşü yok bence kullanmayın. bu arada ağızdan alınan ilaçlara da çok sıcak bakmıyorum ve hiç denemedim de ciddi yan etkileri olabilir, şu otu bu otu kaynatıp için falan diyorlar kalkışmayın bence böyle şeylere sonuçta bu otları verenler doktor değil ve sorumlulukta kabul etmezler. şimdi karışımı söylüyorum, herhangi bir vazelinin içerisine susam yağı, ardıç katranı yağı, badem yağını katıp karıştırıyorsunuz iyice. ardıç katranı sedefe asıl iyi gelen yağdır ve çok fazla damlatmayın zaten simsiyah birşey birkaç damlası vazelinin rengini siyah yapacaktır. bu karışımı sedefli bölgeye sürüyorsunuz. ben krem uzun süre cilde temas etsin diye karışımı sürüp streç filmle bacağımı sarıyorum. dedeğim gibi öyle kortizonlu kremler gibi hızlı iyleştirmiyor düzenli sürün hergün göreceksiniz. tabi iyleştikten sonra kaşırsanız yarayı yine geri geliyor. ben iyleştirmiştim yarayı fark bile edilmiyordu ama salak gibi kaşıdım tekrar yayıldı şimdi tekrar kremlemeye devam:) bu arada tırnaklarında sedef olanlar içinde bir çözümüm var. ayak baş parmaklarımda sedef vardı benimde oldukça kalın ve sarı görünümlü doktora gittiğimde yapacak birşey yok demişti bana. tırnak çok yavaş uzuyordu ve bazende iltihaplanıp yerinden ayrılıyordu. çözüme gelince, ben doktor değilim mühendisim ama şöyle düşündüm ki tırnak hep kalınlaşıyor bu yüzdende hiç uzayamıyor hastalık yüzünden. düşündüm ki tırnağın uzamasını hızlandırmak lazım. o nedenle kendi kendime bir deney yaptım adeta kaybedecek birşeyim yoktu sonuçta. tırnak uzatıcı ojeler var ya mesela flormar max growth ojesi ondan tırnaklarıma hergün sürdüm, hergün asetonla eskisini çıkarıp yeniden sürdüm. yakşaık 1 sene sonra tırnaklarım normal haline döndü şu an bende inanamıyorum düzeldiğine. bu arada düzeldi diye bırakmayacaksınız hala sürüyorum hergün. sabırsız olmayın çok yavaş işleyen bir durum malesef ama 3 ay sonra falan tırnak diplerinizin normal renk ve kalınlıkta olduğunu fark edersiniz. malesef sedef hastalığının kalıcı bir tedavisi yok ve benim anlattıklarım da sürekli yapmanız gerken şeyler bırakısanız eski haline geri döner. umarım birilerinin derdine derman olmuşumdur. şu aralar başka hastalıklarım var ve sizden ricam bana dua etmeniz dua edin ki derdime çare bulabileyim. sağlıcakla kalın inşallah :)

Ben de sedef hastasıyım. Kendi hazırladığım sabunları ve vazelin, alkol ve katrandan yaptığım kremi kullanıyorum. Bunlar baya iyi geldi. Yalnız hakiki Katranı bulmak zor oldu. İnternette satılan "ardıç Katranı yağı" değil, gerçek ardıç katranı kullanmak lazım.
Kaliteli zeytinyağından, hiç bir kimyasal içermeyen, damıtma su ile yapıyorum sabunları. Saçımda sedef kalmadı, vücudumdakiler de bayağı bi rahatladı. İsteyen olursa sabun, merhem veya direk sadece katran yollayabilirim. Katranı sade bir şampuana katarak da kullanabilirsiniz.
Ayrıca killi, biberiyeli, yosunu, ebegümeçli v.b. Sabunlar da üretiyorum.
Herkese geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum...

ARKADASIM SEDEF İÇİN EV YAPIMI KREM GETIRTMISTI.TAM ORGANIK DIYE BENDE EGZEMALI YERLERIME SURDUM.INANIN HEM BEN HEMDE ARKADASIM COK MEMNUN KALDIK.TAMAMEN BITIRDI.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…