Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 804 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.347
Şimdiki durum nedir bilemem, insanlar bir ara inanmıyordu, bahsettiğim tarih yanlış hatırlamıyorsam 2016 civarıydı. Hastanede çalışan bir tanıdığımın yanında otururken Suriyeliler sürekli diş polk. Geliyordu. Dişlerini yaptırıyorlarmıs :işsiz: bunu birine desen inanmazdı belki de o sıralarda. Ama ben gözlermle gördüm.
Ve gözümün önünde yine bir Türk vatandaşı SGK sı olmadığı için vezneye gönderildi. Çok kanıma dokunmuştu.

Ümit Özdağ’a , Sinan Oğan’a ırkçı diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor.
Bu ırkçılık değil, bu ciddi ciddi ülkenin beka sorunu.
Eğer böyle giderse iş hiç tahmin etmediğimiz yerlere varacak, Allah korusun.

Geçen Lübnan’da silah zoruyla evlerinden çıkartılan Suriyelileri görmüşsünüzdür. Var bir hayalimiz dedim ben hatta, ama üzüldüm ne yalan söyleyeyim. Ama neye, oradaki çocukları düşündüm. Anne olduktan sonra insan daha başka bakıyor her seye, elimde değil.
Ne büyük travmalar yaşıyorlar. O çocuk büyüyünce nasıl hatırlayacak o yaşananları kim bilir.
Büyüklerin yanlışlarının bedelini o küçücük çocuklar ödüyor. Ne acı.
Velhasılı filler tepişti, çimenler ezildi.

Onların yaşadıklarını kendi çocuklarımın yaşamaması adına düşünmek, hareket etmek zorundayım. İsteyen ırkçı desin umrumda da değil.
Bu işe bir an önce bir çözüm getirilmeli.

Bu ülke Ümit Özdağ’ı anladığında umarım çok geç olmaz..

Ben özel hastanede çalışıyordum. Suriyeliler gelip muayene oluyordu 1 kuruş bile ödemiyordu. Devletin karşıladığını söylemişti. Reçete yazacaktı doktor yazma bir kağıda yaz her hafta gelip ihtiyacını karşılayanlar varmış. Onlara veririm onlar bana getirir demişti. Zaten onlara ayrı bir konteynerla oluşan küçük bir mahalle yapmışlardı. Arkadaşım oraya gidip öğretmenlik yapıyordu onlara. Adamların birde bir kaç tane karısı vardı hepsi ayrı konteyner da oturuyordu o kadar çok örnek var ki vereceğim uzar gider 🤦‍♀️

İnsan akrabalarını seçemiyor maalesef.
Kendi sulalesinde yamuk yoktur hanimefendinin, hepsi düzgun namuslu insanlardır.. ulan hepimizin akrabalarinda düzgun olmayan insanlar var ne yapabiliriz yani.. k.k ile ne alakasi var yegeni pislik ise. Adamın ne sucu var yani adam mi demiş git pislik yap.. beyin olmayinca burda karalama pesinde ama.. sorsan kendi sülalesinde yoktur abuk subuk tipler, o tipleri gorende desin madem oo cincap ın filanca tanıdıgi akrabası o zaman cincap da boyledir kesin.. hoş olur mu.. banane aq akrabamdaki bozuk kişiden

Bugün birkaç farklı ortamda bulundum.
Farklı dememin sebebi, alışkanlıkları, statüleri, yaşam biçimleri birbiri ile bambaşka türler.
Hepsinin ortak sözü şuydu şansı olduğunu bilsem, onaydı oyumuz keşke daha önce çıksaydı, tanısaydık ve varlığını hissetseydik ama şuan sadece oy bölmekten ibaret dendi.
Biz doğru düzgün üslupla, akılcı, birleştirici, güzel bir telaffuz ile konuşan, donanımlı insanlara hasret kalmışız, onu anladım.
Şansı olduğunu bilsem oyum onaydı diyenlerdenim🤷 Ben ne 6lı masa liderlerini severim ne de diğer parti liderlerini ama Oğan'ın şansı olsaydı oyumu ona vermeye tereddüt dahi etmezdim.

Ek olarak Sinan Oğan'ı seviyor muyum hayır sevmiyorum tanımıyorum da. Ama baştan beri diyoruz ya onun karşısında bidon olsa bidona oy veririz diye Oğan'ın birazcık dahi şansı olsaydı kesinlikle Oğan'a verirdim.

Son düzenleme:
Onu bilmiyorum da Burak Erdoğanın trafik kazası gerçek. O zamandan beri adını pek duymuyoruz farkındaysanız. Çevresi tarafından çok dengesiz olduğu söyleniyor sadece. O yüzden gözlerden uzak tutuluyor yurtdışında. En son Mısırdaydı diye biliyorum.
Aa vay be duyulmadıgi icin ben 1 tane oglu var zannediyorum 🤣

Ben özel hastanede çalışıyordum. Suriyeliler gelip muayene oluyordu 1 kuruş bile ödemiyordu. Devletin karşıladığını söylemişti. Reçete yazacaktı doktor yazma bir kağıda yaz her hafta gelip ihtiyacını karşılayanlar varmış. Onlara veririm onlar bana getirir demişti. Zaten onlara ayrı bir konteynerla oluşan küçük bir mahalle yapmışlardı. Arkadaşım oraya gidip öğretmenlik yapıyordu onlara. Adamların birde bir kaç tane karısı vardı hepsi ayrı konteyner da oturuyordu o kadar çok örnek var ki vereceğim uzar gider 🤦‍♀️
Belediyelerin topladığı giysi yardımı vb de Suriyelilere gidiyormuş. Bu nedenle giysi vermedim belediyeye. Onlara gideceğine sokağa koyarım üstünde kedi, köpek uyur daha iyi. Bir kez uçakta önümde Suriyeli gencecik bir çift vardı ya 2 ya da 3 çocuk vardı ama bunların yaşı 25 den küçük tiplerinden belli ufacıklardı daha bu ebeveynler. Çift maskeye rağmen kokudan duramadım, bizim bunlarla ortak hiçbir kültürümüz yok. Havalimanında yalın ayak gezenler çanta,kıyafet yerde berduş gibi yaşıyorlar. Tez vakitte topundan kurtuluruz inşallah

Bugun iktidar partisinin reklamlari kapima birakilmis ..

birinde muze degil cami yaptik #kim yapti yaziyor

diger bir brosurde ise yasadigim yerde yaptiklarini (daha dogrusu yapmaya baslayip bitirecekleri vaadlerini verdikleri) maden muzesi actik yaziyor :işsiz:

bu arada maden muzesini gercekten yaptilar millet bahcesine ama 2 kez ziyaret etme girisiminde bulundugumuzda kapidaki guvenlik ziyarete acik olmadigini soylemisti daha denemedim

Ya konudan çok çok alakasız bir şey sormak istiyorum. En son burayı okurken siteye giremedim. 404 Not Found hatası verdi. Bu sadece bende mi oldu yoksa sistemde mi sıkıntı vardı?

X