- 12 Temmuz 2006
- 55.591
- 213.357
- 52
Bir daha böyle bir muameleye maruz kalmamanızı temenni ederim zira sizinle aynı yaşlardayken bende İstanbul’un göbeğinde tam tersi bir tepkiyle irkilmiştim, yaz günü askılı giyiyorum diye bir adamın eliyle boğazımı tutup yanacaksın sözlerini 50 yaşıma gelmeme rağmen hala unutamadım, bu neden oluyor biliyor musunuz?Ortaöğretim ve liseyi Ayvalıkta okudum ne hayallerle gitmiştik bir doğu ilinden. Annem tesettürlü diye benimle dalga geçerlerdi benim ailem sağcıydı ama kimseyi dışlamazlardı oradaki insanların kaç kez psikolojik baskısına maruz kaldım düşününki 13-14 yaşında ergen bir kız annesiyle dışarı çıkmak istemeyecek kadar iğrenç bir düşünceye kapılacak kadar psikolojik zulüm gördü. Orda gördüğüm halkın büyük oranı solcuydu ve asla sağ görüşlü insanlara daygı duymadıkları. Antidepresanlarla hayatımı sürdürdüm ergrnliğimde! Taki taşınana kadar. Gördüğüm kadarıyla (çoğunluktan bahsediyorum) sağ görüşlü hiç bir tanıdığım sol görüşlü diye birine saygısızlık yapmadı ama aksine pek şahit olmadım. O dönem benim için travmaydı hatırlamak istemediğim günler. O yüzden koyun yakıştırması hep komik geliyor yaşadıklarımı düşünüce hangisi koyun kestirmek zor…
Siyasetçilerin halkı ötekileştirmesi, bazı kavramların içini boşaltmalarından oluyor, Atatürk’ün ölümünden sonra bizim özellikle kadınların dört elle sarılması gereken en önemli ilkemizi layıkıyla uygulayan siyasetçi olmadı.
Laiklik, laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır deyip laikliğin halkın din ve ibadet özgürlüğü, istediği dine inanma, inanca veya inançsızlığa saygı duyma, başkalarının düşünce ve dini inançlarını aşağılamama, baskı altına almama kısımlarını pas geçtiler, kaçımız biliyor laikliğin hukuken tam tanımını? Meclistekiler de bilmiyor ki halkın zaten kanunen Hakkı olan inancına göre yaşam hakkını tekrar meclise getiriyorlar tüm partiler, hepsi komikler:)
Bugüne kadar hepsi aynı şeyi yaptı, kimimiz şort giydi diye saldırıya uğradı kimimiz baş örtüsü taktı diye, kimimiz hiçbir dine inanmıyor diye aşağılandı, kimimiz mezhebi yüzünden kapısı işaretlenerek hedef gösterildi.
Bu sebeple diyorum din kutsaldır, siyaset söylemi olamaz, Demokrasi ve Laiklik ilkesi tam anlamıyla yerine getirilse, kimse kimseyi ne dini, ne düşüncesi, ne görüşü için ötekileştirip zulmedemez.