Selam millet. Bugün yeni bir sayfa açtım. Yaklaşık 15 gündür bir diyet çabası içindeydim. Malesef ki bu çabamı dün gece yediğim 'adana' ile çöpe attım ama kendime söz verdim yeni ve daha ağır diyetlerle karşınızdayım. Kilom 78 ve boyum 159 cm. Hedefim 21 Haziran tarihine kadar 55 kilo olmak. Bunun için yaklaşık 5-6 ay gibi bir sürem var. Eğer planladığım gibi her ay 4-5 kilo verirsem hedefime çok rahat ulaşacağımdan eminim. İlk hedefim ilk diyetimin ardından 75 kiloyu görmek. İlk diyetim 14 gün diyeti. Bu diyeti kendim araştırmalarım sonucunda oluşturdum. 14 gün sürecek bir diyet. Diyetin sonunda eğer 75 kilonun altına düşmüşsem kendime yeni bir diyet uygulayacağım, hangi diyeti uygulayacağıma henüz karar vermedim ancak eğer düşemezsem 14 günün sonunda İsveç diyetine başlıyorum. İkinci hedefim 18 Şubat sabahı 70 kiloyu görmek. Şimdilik 70 kiloya kadar olan diyetimden bahsedeceğim size. Ondan sonra duruma göre değişiklikler yaparım. Şimdi size ilk diyetim olan 14 gün diyetimden bahsedeceğim...
14 Gün diyeti
Bu diyette amaç 14 gün içinde 3-4 kilo vermek. Klasik diyet formatında uygulayacağım bu diyeti. 3 ara 3 ana öğün şeklinde yapacağım.
-Her gün mutlaka yoğurt ya da ayran olacak
-Kahvaltıda 1 gün yumurta 1 gün süt olacak
-2 günde 1 et-balık ya da tavuk yiyeceğim
-Her gün 1 tane mevsim meyvesi yiyeceğim
-Bir ara öğünümde ceviz, fındık, badem, incir, kuru üzüm gibi çerezlerden ikisinden yiyeceğim
-Sabah 2 tane kuru kayısı yiyeceğim
-Her gün 2,5-3 litre su içeceğim
-Her gün en az 2 kere yeşil çay 1 kerede sütsüz sade türk kahvesi içeceğim
-Ekmeği gün aşırı yiyeceğim. Eğer menüde ola ki makarna, pilav patates olursa o gün ekmek kesinlikle yok.
Spor olarakta:
Leslie ile yürüyüş programı var benim çok hoşuma gitti soğukta dışarıda yürümektense evde çok rahat yapılabiliyor. Bu sporlar ilk 7 gün boyunca her gün yapılacaktır.
-Leslie 2 mil
-100 tane ip atlama
-100 tane sopalı bel hareketi
-20 tane mekik
14 gün boyunca önceden planlanmamış hiç bir kaçamak yapılmayacak. Kaçamakların büyük yaptırımları olacak. (Siz cezayı kendinize göre verin )
-İlk yaptığım kaçamakta 50 tl mi birisine vereceğim
-İkinci yaptığım kaçamakta yeni aldığım ve içine tam giremediğim elbiseyi sebepsizce arkadaşıma hediye edeceğim
-üçüncü yaptığım kaçamakta mp3 çalarımı arkdaşıma hediye edeceğim
Evett eğer kaçamak yaparsam bunları yapacağım kızlar. İşte böyle bir diyet menüsü hazırladım kendime. Sizce nasıl? son 5 gündür saçma sapan kaçamaklar yaptım ve kendime çok kızdım, biraz sert olmaya karar verdim. Menüm nasıl sizce? Eklemem ya da çıkarmam gereken bir şeyler var mı? Bana destek olursanız çok sevineceğim
14 Gün diyeti
Bu diyette amaç 14 gün içinde 3-4 kilo vermek. Klasik diyet formatında uygulayacağım bu diyeti. 3 ara 3 ana öğün şeklinde yapacağım.
-Her gün mutlaka yoğurt ya da ayran olacak
-Kahvaltıda 1 gün yumurta 1 gün süt olacak
-2 günde 1 et-balık ya da tavuk yiyeceğim
-Her gün 1 tane mevsim meyvesi yiyeceğim
-Bir ara öğünümde ceviz, fındık, badem, incir, kuru üzüm gibi çerezlerden ikisinden yiyeceğim
-Sabah 2 tane kuru kayısı yiyeceğim
-Her gün 2,5-3 litre su içeceğim
-Her gün en az 2 kere yeşil çay 1 kerede sütsüz sade türk kahvesi içeceğim
-Ekmeği gün aşırı yiyeceğim. Eğer menüde ola ki makarna, pilav patates olursa o gün ekmek kesinlikle yok.
Spor olarakta:
Leslie ile yürüyüş programı var benim çok hoşuma gitti soğukta dışarıda yürümektense evde çok rahat yapılabiliyor. Bu sporlar ilk 7 gün boyunca her gün yapılacaktır.
-Leslie 2 mil
-100 tane ip atlama
-100 tane sopalı bel hareketi
-20 tane mekik
14 gün boyunca önceden planlanmamış hiç bir kaçamak yapılmayacak. Kaçamakların büyük yaptırımları olacak. (Siz cezayı kendinize göre verin )
-İlk yaptığım kaçamakta 50 tl mi birisine vereceğim
-İkinci yaptığım kaçamakta yeni aldığım ve içine tam giremediğim elbiseyi sebepsizce arkadaşıma hediye edeceğim
-üçüncü yaptığım kaçamakta mp3 çalarımı arkdaşıma hediye edeceğim
Evett eğer kaçamak yaparsam bunları yapacağım kızlar. İşte böyle bir diyet menüsü hazırladım kendime. Sizce nasıl? son 5 gündür saçma sapan kaçamaklar yaptım ve kendime çok kızdım, biraz sert olmaya karar verdim. Menüm nasıl sizce? Eklemem ya da çıkarmam gereken bir şeyler var mı? Bana destek olursanız çok sevineceğim