• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçil'in Karışık Diyetinin Günlüğü -14 gün diyeti,İsveç diyeti ve diğerleri-

sa1525

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2012
636
23
98
Ankara
Selam millet. Bugün yeni bir sayfa açtım. Yaklaşık 15 gündür bir diyet çabası içindeydim. Malesef ki bu çabamı dün gece yediğim 'adana' ile çöpe attım ama kendime söz verdim yeni ve daha ağır diyetlerle karşınızdayım. Kilom 78 ve boyum 159 cm. Hedefim 21 Haziran tarihine kadar 55 kilo olmak. Bunun için yaklaşık 5-6 ay gibi bir sürem var. Eğer planladığım gibi her ay 4-5 kilo verirsem hedefime çok rahat ulaşacağımdan eminim. İlk hedefim ilk diyetimin ardından 75 kiloyu görmek. İlk diyetim 14 gün diyeti. Bu diyeti kendim araştırmalarım sonucunda oluşturdum. 14 gün sürecek bir diyet. Diyetin sonunda eğer 75 kilonun altına düşmüşsem kendime yeni bir diyet uygulayacağım, hangi diyeti uygulayacağıma henüz karar vermedim ancak eğer düşemezsem 14 günün sonunda İsveç diyetine başlıyorum. İkinci hedefim 18 Şubat sabahı 70 kiloyu görmek. Şimdilik 70 kiloya kadar olan diyetimden bahsedeceğim size. Ondan sonra duruma göre değişiklikler yaparım. Şimdi size ilk diyetim olan 14 gün diyetimden bahsedeceğim...

14 Gün diyeti
Bu diyette amaç 14 gün içinde 3-4 kilo vermek. Klasik diyet formatında uygulayacağım bu diyeti. 3 ara 3 ana öğün şeklinde yapacağım.
-Her gün mutlaka yoğurt ya da ayran olacak
-Kahvaltıda 1 gün yumurta 1 gün süt olacak
-2 günde 1 et-balık ya da tavuk yiyeceğim
-Her gün 1 tane mevsim meyvesi yiyeceğim
-Bir ara öğünümde ceviz, fındık, badem, incir, kuru üzüm gibi çerezlerden ikisinden yiyeceğim
-Sabah 2 tane kuru kayısı yiyeceğim
-Her gün 2,5-3 litre su içeceğim
-Her gün en az 2 kere yeşil çay 1 kerede sütsüz sade türk kahvesi içeceğim
-Ekmeği gün aşırı yiyeceğim. Eğer menüde ola ki makarna, pilav patates olursa o gün ekmek kesinlikle yok.

Spor olarakta:
Leslie ile yürüyüş programı var benim çok hoşuma gitti soğukta dışarıda yürümektense evde çok rahat yapılabiliyor. Bu sporlar ilk 7 gün boyunca her gün yapılacaktır.
-Leslie 2 mil
-100 tane ip atlama
-100 tane sopalı bel hareketi
-20 tane mekik

14 gün boyunca önceden planlanmamış hiç bir kaçamak yapılmayacak. Kaçamakların büyük yaptırımları olacak. (Siz cezayı kendinize göre verin )
-İlk yaptığım kaçamakta 50 tl mi birisine vereceğim
-İkinci yaptığım kaçamakta yeni aldığım ve içine tam giremediğim elbiseyi sebepsizce arkadaşıma hediye edeceğim
-üçüncü yaptığım kaçamakta mp3 çalarımı arkdaşıma hediye edeceğim
Evett eğer kaçamak yaparsam bunları yapacağım kızlar. İşte böyle bir diyet menüsü hazırladım kendime. Sizce nasıl? son 5 gündür saçma sapan kaçamaklar yaptım ve kendime çok kızdım, biraz sert olmaya karar verdim. Menüm nasıl sizce? Eklemem ya da çıkarmam gereken bir şeyler var mı? Bana destek olursanız çok sevineceğim :31::31:

Gelelim bugün ki menümüze...
Sabah: 2 bardak ılık su, 2 gün kurusu kayısı
kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, 3 zeytin, 1 dilim peynir, maydanoz, marul-15 dk sonra yeşil çay-
ara:4 tane badem, 1 tane ceviz
öğle: Mercimek çorbası, yoğurt
ara: 1 kivi, limonlu maydanoz
akşam: haşlanmış derisiz tavuk, salata (15 dk sonra yeşil çay-

3 litre ılık su
Leslie ile 2 mil
100 ip atlama
100 bel hareketi
20 mekik:47:

Haa bu arada dün yediğim adana hala midemde olduğu için kahvaltı etmedim. Hangi akla yedim ben o adanayı yaa :43::14::14::14::14::14::14:. O yüzden bugün kahvaltısız başladım ki zaten yiyememde.

14 Gün diyeti
Bu diyette amaç 14 gün içinde 3-4 kilo vermek. Klasik diyet formatında uygulayacağım bu diyeti. 3 ara 3 ana öğün şeklinde yapacağım.
-Her gün mutlaka yoğurt ya da ayran olacak
-Kahvaltıda 1 gün yumurta 1 gün süt olacak
-2 günde 1 et-balık ya da tavuk yiyeceğim
-Her gün 1 tane mevsim meyvesi yiyeceğim
-Bir ara öğünümde ceviz, fındık, badem, incir, kuru üzüm gibi çerezlerden ikisinden yiyeceğim
-Sabah 2 tane kuru kayısı yiyeceğim
-Her gün 2,5-3 litre su içeceğim
-Her gün en az 2 kere yeşil çay 1 kerede sütsüz sade türk kahvesi içeceğim
-Ekmeği gün aşırı yiyeceğim. Eğer menüde ola ki makarna, pilav patates olursa o gün ekmek kesinlikle yok.

Canım bu 14 gün diyet programın çok güzel. Bu diyette başarılı olamazsan isveç diyetini uygulayacağını söylemişsin. İsveç diyetini de araştırdım katı kuralları olan bir diyet. Aslında benim gözümde baştan kaybetti bu isveç diyeti programı...

İsveç Diyeti'nin uygulanışı sırasında, belirtilenin dışında çay, kahve ve meşrubat içilmemesi ve kahveye hiç bir şekilde belirtilenin dışında ek katkı yapılmaması gerekir. Ayrıca, Tuz ve belirtilenin dışında şeker kullanılmaması, yeşil salatanın hep limonlu ve zeytinyağlı yenilmesi, ölçüsü belirtilmeyen yiyeceklerin (salata, haşlanmış ıspanak ve meyve gibi) genellikle bir porsiyon olarak hesaplanması gerekir.

Kurallar
1. Ayrıca çay, kahve ve meşrubat içilmemeli.

1. gün
Sabah: 1 Fincan kahve, 1 Kesme şeker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata

2. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

Gibi devam ediyor... İyide mesela ben sabah 1 fincan kahve 1 kesme şeker ile nasıl öğlene kadar idare ederim diye düşündüm. Ayrıca ara öğünler yok metabolizmanın hızlı çalışması için, kaçamak yapmamızı engellemek için ara öğünlerde şart. Meyve yok, mesela ben çikolata yerine tatlı ihtiyacımı ya nesfit fruit ten yada meyvelerden karşılıyorum.
Bizim gibi kiloluları yeme diyerek engelleyebilecek hiçbir diyet programı olamaz diye düşünüyorum.Çünkü hepimiz ağzımızın tadını bilen kişileriz. Ben diyet yaparken kalorisi az olanlardan fazla yiyorum,sık yiyorum, canımın istediği yemektenn mahrum kalmıyorum tatlı da (meyve) dahil ama çok az yiyorum... çünkü kendimi biliyorum benim ağzım boş durmaz, ve yine kendimi biliyorum sık sık tatlı krizleri yaşarım kesme şekerde beni kesmez... İsveç diyetinin sonuçları olumlu olurmu bilmiyorum ama katı kuralları olan bir diyet programı olduğu kesin... Eğer uygularsan da inşallah başarabilirsin ;)

Haa bu arada dün yediğim adana hala midemde olduğu için kahvaltı etmedim. Hangi akla yedim ben o adanayı yaa :43::14::14::14::14::14::14:. O yüzden bugün kahvaltısız başladım ki zaten yiyememde.

Üzülme tatlım ya 14 gün başarılı bir diyet uygulamışsın, e bu da ödülün olsun olsun o kadar :) adana çöp yediğin öğünün dışındaki diğer öğünleri hafif atlattıysan birazda spor yaparsan telafi edilir. Adana çöp yediğin gün yediklerinin hepsinin kalorisini araştır hesapla canını sıkma... 2000 kaloriyi aşmadıysan bu adananın sana kilo olarak dönüşümünün çokta etkisi olmaz diye düşünüyorum. Çünkü harcadığın kalori de var... Diyet yaparken arada kendimizi ödüllendirmemiz de gerekli iyi gidiyorsun bence aynen devam :)

Üzülme tatlım ya 14 gün başarılı bir diyet uygulamışsın, e bu da ödülün olsun olsun o kadar :) adana çöp yediğin öğünün dışındaki diğer öğünleri hafif atlattıysan birazda spor yaparsan telafi edilir. Adana çöp yediğin gün yediklerinin hepsinin kalorisini araştır hesapla canını sıkma... 2000 kaloriyi aşmadıysan bu adananın sana kilo olarak dönüşümünün çokta etkisi olmaz diye düşünüyorum. Çünkü harcadığın kalori de var... Diyet yaparken arada kendimizi ödüllendirmemiz de gerekli iyi gidiyorsun bence aynen devam :)
Adanayı gece 23.00 da yedim ama :14: hep arkadaşım yüzünden:14: neyse bugün devam ediyorum hiç bir şey olmamış gibi. Çorbamı içtim şimdi ohhh güzel güzel yeşil çayımıda içeyimm. Bir daha kaçamak falan yok :41::41:

Günaydınnnn :52: Hemen menümü yazıyorum ve çıkıyorum..
Sabah: 2 bardak su 1 kuru kayısı
kahvaltı:200 ml süt, 1 yaprak marul, 1 demet maydanoz, 1 kk beyaz peynir, 1 zeytin, 1 dilim etimek
ara:4 badem 1 ceviz
öğle: mercimek çorbası, salata
ara: 1 yeşil elma
akşam: karnıbahar haşlaması, yoğurt

Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden 20 dk sonra yeşil çay
1 fincan sade türk kahvesi
3 lt su
Leslie ile 2 mil
100 ip atlama
100 sopalı bel hareketi
20 mekik

Ayyy uyuya kalmışım ara öğün kaynadı tabiii. Neyse akşam yemeğine kadar ağzıma 2 kuru kayısı 2 tanede badem atayım barii:34:

Bugün menülerde biraz karışıklık oldu. Arkadaşım öğle için tarhana çorbası yaptım ille gel ye deyince kıramadım ve 1 porsiyon ondan içtim 2 kaşık yoğurtla. Akşam içinde bol yeşillikli bir salata yaptım yanınada karnıbahar haşladım, bu gece bol bol sebze yiyeceğim sizin anlayacağınız. 1 tanede yeşil elma yemek istiyorum 1 saat sonra fln. aaa ya da yeşil çayla yiyeyim evet evet süper fikir :52:

Selam günlükcümmm, inanabiliyor musun Kıbrısa kar yağdı :52: Ve bugün diyetimin 3. günü. 3 gündür liste dışı hiç bir şey yemedim. Hele kaçamak hiç yapmadım. Umarım 21 ocak sabahı tartıldığımda 74.999 kiloyu görebilirim. Bugün benim için yoğun bir gün. Gerçi şu 10 gün çok yoğun çünkü sınav haftamdayım. Bir yandan diyet bir yandan sınavlar ee bir de iş iyice feleğim şaştı ama yılmak yok. Bu gece nöbetim var ve utanmasam yanımda sefer tası ile yemek götüreceğim :21::37: Sana bugün ki menümden bahsedeyim öyleysee hemen..
Sabah: 2 bardak ılık su, 2 kuru kayısı
kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, 1 yaprak marul, 1 demet maydanoz, 2 zeytin, 1 kk kadar beyaz peynir yarım saat sonra yeşil çay
öğle: 1 porsiyon mercimek çorbası, salata
akşam: derisiz haşlanmış tavuk, 1 kutu ayran, maydanoz, 2 tane etimek yarım saat sonra yeşil çay

3 lt su
2 bardak yeşil çay
1-2 bardak kahve (sade)
leslie ile 2 mil
100 ip atlama
25 mekik
100 sopalı bel hareketi

Selam günlükcümmm, inanabiliyor musun Kıbrısa kar yağdı :52: Ve bugün diyetimin 3. günü. 3 gündür liste dışı hiç bir şey yemedim. Hele kaçamak hiç yapmadım. Umarım 21 ocak sabahı tartıldığımda 74.999 kiloyu görebilirim. Bugün benim için yoğun bir gün. Gerçi şu 10 gün çok yoğun çünkü sınav haftamdayım. Bir yandan diyet bir yandan sınavlar ee bir de iş iyice feleğim şaştı ama yılmak yok. Bu gece nöbetim var ve utanmasam yanımda sefer tası ile yemek götüreceğim :21::37: Sana bugün ki menümden bahsedeyim öyleysee hemen..
Sabah: 2 bardak ılık su, 2 kuru kayısı
kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, 1 yaprak marul, 1 demet maydanoz, 2 zeytin, 1 kk kadar beyaz peynir yarım saat sonra yeşil çay
öğle: 1 porsiyon mercimek çorbası, salata
akşam: derisiz haşlanmış tavuk, 1 kutu ayran, maydanoz, 2 tane etimek yarım saat sonra yeşil çay

3 lt su
2 bardak yeşil çay
1-2 bardak kahve (sade)
leslie ile 2 mil
100 ip atlama
25 mekik
100 sopalı bel hareketi

Senin gibi çalışan hanımların diyet listelerine tam uymaları çok güzel. Hayran kalıyorum bu azminize canım ya :) Birde sınav stresi demişsin... Ben ders çalışırken biton neskafe içiyordum
yanında birde abur cubur yanımdan bisküvilerim falan hiç eksik olmazdı. KPSS ye hazırlanıyordum sözde, şimdi diyet yapıyorum diye yine ders çalışırken tutamam kendimi abur cubur yerim diye ders çalışmaya da ara verdim. Kendime sağlıklı bir beslenme yaşam tarzı oluşturana kadar da ders çalışmıycam sanırım. İnşallah dediğin gibi istediğin kiloya istediğin zamanda ulaşırsın :)

Günaydın günaydın günaydınnn günlükcüm. Sınava yetişmem gerekiyor ama aklıma takıldı menümü yazmadan gidersem sınavda menümü yazcam vala cevaplara:37: hemen menüme geçiyoruuummm

Sabah: 2 bardak ılık su (kayısı kalmamış bugünlük kayısı yok)
kahvaltı: 200 ml süt, 1 yaprak marull, 1 demet maydanoz, 1 kk beyaz peynir, 2 zeytin
ara: 4 tane badem 1 tane ceviz
öğle: Karnıbahar haşlaması, yoğurt
ara: 1 kivi
akşam: yoğurt çorbası, salata....

3 lt su
2 fincan yeşil çay
leslie ile 2 mil
100 ip atlama
100 sopalı hareket
25 mekik

Günaydın günaydın günaydınnn günlükcüm. Sınava yetişmem gerekiyor ama aklıma takıldı menümü yazmadan gidersem sınavda menümü yazcam vala cevaplara:37: hemen menüme geçiyoruuummm

Sabah: 2 bardak ılık su (kayısı kalmamış bugünlük kayısı yok)
kahvaltı: 200 ml süt, 1 yaprak marull, 1 demet maydanoz, 1 kk beyaz peynir, 2 zeytin
ara: 4 tane badem 1 tane ceviz
öğle: Karnıbahar haşlaması, yoğurt
akşam: yoğurt çorbası, salata....

3 lt su
2 fincan yeşil çay
leslie ile 2 mil
100 ip atlama
100 sopalı hareket
25 mekik

Menüyü yine beğendim ben... Sınavında başarılar canım. Allah yardımcın olsun :)

oo benim çıtırım yeni topik yapmış kendine :46:
tatlım tatlım tatlım daha bi azimli gördüm seni aşırı sevinçlendim :27:
haydi bakalım tam gaz yola devam :54::16:

oo benim çıtırım yeni topik yapmış kendine :46:
tatlım tatlım tatlım daha bi azimli gördüm seni aşırı sevinçlendim :27:
haydi bakalım tam gaz yola devam :54::16:

Kızzzz sen nerelerdeydin bakimm? Bozmadın demi diyeti??:18:

Offf offf acayip krizlerdeyim şu andaaa :18: Allahım sen yardım ettt:14:

Kızzzz sen nerelerdeydin bakimm? Bozmadın demi diyeti??:18:
bozmak diye adlandırıp moralimi bozmak istemiyorum esnettim desem daha olur bence sanki. hastaydım azcık da annem ne yaptıysa yemek durumunda kaldım içim sızlayarak, ama şimdi tam gaz full motivasyon devam, yıkılmadım ayaktayım :27:

bozmak diye adlandırıp moralimi bozmak istemiyorum esnettim desem daha olur bence sanki. hastaydım azcık da annem ne yaptıysa yemek durumunda kaldım içim sızlayarak, ama şimdi tam gaz full motivasyon devam, yıkılmadım ayaktayım :27:

oowww süper öyleysee

Selam günlükcüm. Bugün biraz geç yazacağım malum sınavlar falan:5:
sabah:2 bardak ılık su, 2 kuru kayısı
kahvaltı: 1 yumurta, 1 kk kadar peynir, 2 zeytin, 1 demet maydanoz, 1 yaprak marul
öğle: yeşil salata 75 gram dana biftek
akşam: karnıbahar haşlaması yoğurt

3 litre su
2 fincan yeşil çay
1-2 tane sade kahve
leslie ile 2 mil
100 bel hareketi
100 ip atlama
25 mekik

muaaşallah muaaşallah bu azim bu egzersiz bi menüler ooff dağ olsa erir karşında :27:
ne zaman tartılcaksın acaba çok merak ediyorum tatlım merak etmek ne demek çatlayacağım adeta:18:

Back