Seçeceğim alan konusunda ikilemdeyim,yardım!

Neden iki kapi da yuzunuze kapanmis gibi hissediyorsunuz ki? Kendinize guvenin alaninizda iyi oldugunuzu söylemişsiniz kendinizi biraz daha geliştirerek digerlerinin onune gecebilirsiniz.

Dünyada, yaparken çok keyif alacağın mesleğinin eğitimini almak, 2-3 yıl zorlanıp kafa patlatmaya değer bence.

ingilizce bence. iletişim sektöründe diplomaya çok da bakmıyorlar bence. ingiliz dilini bitirip yine iletişim alanınca çalışabilirsin . olaki iş bulamadın o zaman ing. üzerinden bişiler yapar açıkta kalmazsın.

neden yapamayacağını düşündün. bence yaparsın. söylenenler yıldırmasın seni.

lisede sayısal olmama ve sayısal zekaya sahip olmama rağmen sözel bir bölüm okumak zorunda kaldım katsayı vb eğitim sisteminden dolayı.çok da zorlandım ama bitirdim . rts yada iletişim değil bölümüm ama ona yakın bişi. gazetelerde staj yaptım falan ama ne para ne dişe dokunur bir iş olmayacağını anladım bu alandan. ailemin maddi durumu iyi olmadığı için onlara yük olamazdım. ücretli öğretmenlik yapıp 2. üni olarak akşamları 2. öğretimde ing. bitirdim. geçimimi bu alanda sağladım diyebilirim. ilk bölümümle ilgili bişiler yapmak istiyorum bir kaç yıla maddi olarak durumumu oturtunca.

o yüzden kesinlikle rts yı seçme derim.

Neden iki kapi da yuzunuze kapanmis gibi hissediyorsunuz ki? Kendinize guvenin alaninizda iyi oldugunuzu söylemişsiniz kendinizi biraz daha geliştirerek digerlerinin onune gecebilirsiniz.

Çoğu kişi yaşanmışlıklarını anlatınca buradan bana ekmek çıkmaz dedim aslında, o kadar yetenekli kişiler mezun olup işsiz gezmek için okumadı sonuçta rts'yi.

Anladım,teşekkürler.2.üni olayını sorabilir miyim acaba? Nasıl 2.üniversiteye girebiliyorsunuz?

Anladım,teşekkürler.2.üni olayını sorabilir miyim acaba? Nasıl 2.üniversiteye girebiliyorsunuz?

ben tekrar sınava girip okudum örgün eğitimdi benimki. ama açıköğretim okuyacaksan bir üniversite kazandığın zaman direkt kayıt yaptırabiliyorsun. tarihlerini takip etmen lazım. kasım gibi sanırım kayıtları.

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla şu anda televizyonlarda ve radyolarda çalışan spiker ve sunucuların birçoğu Hakan Öztürk'ten eğitim aldıktan sonra buralarda çalışmaya başlamışlar.

Mrb. Hangi alanda rahatça iş imkanı bulabilirsen o bölümü tercih etmeni öneriyorum. Örneğin ben kamu yönetimi okudum devlet ünv. Sinde ve şuan işsizim. Özel sektörde torpil önümü kapattı, devlette de kpss ile çok yüksek puan almam gerekiyor. İkisi de olmayınca çünkü KPSS den yüksek almak kolay olmuyor ; ünv mezunu işsiz oldum. Bir yönlendiren olsaydı iki yıllık bile olsa sağlık sektörü ile ilgili bir branş okurdum ve omların en azından iş bulma imkanları daha fazla. Ne demek istediğimi anlamıldındır umarım. Sende her iki branş ı da iyi araştır ve ileride hangisinin iş imkanı daha iyiyse ona yönel. Başarılar dilerim

İngiliz dili ve edebiyatı bence. İş alanı çok fazla. Radyo televizyon oldukca zor iş alanı olarak. Kuzenimden biliyorum oldukça sosyal ve yabancı dili olan biri ama yine de zorlanıyor

Bir rehber ogretmen olarak sorununa biraz da olsa yardimci olmak istiyorum
Oncelikle 2 alandan hangisini yaparken daha mutlu olacaksan o meslegi secmen seni hayatin boyunca daha mutlu bir insan yapacaktir
2. Olarak bu istedigin ve ilgi duydugun meslege karsi gercekten yetenegin var mi bunu sorgula
3. Olarak bu meslegin sana getirdigi olumlu olumsuz yonleri iyice arastir
yani maasi nasil olacak, uyum saglayabileck misin,calisma kosullari nasil gibi...
ve ona gore kendi kararini kendin ver
Kisacasi SECIM SENIN SONUCLARDA !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…