- 9 Nisan 2016
- 3.948
- 3.612
Neden iki kapi da yuzunuze kapanmis gibi hissediyorsunuz ki? Kendinize guvenin alaninizda iyi oldugunuzu söylemişsiniz kendinizi biraz daha geliştirerek digerlerinin onune gecebilirsiniz.Sağolun gerçekten.Dediklerinize de katılıyorum ancak yapmam ziyade yapamam ben.Beyinlerimiz sağ ve sol taraf olarak ikiye ayrılmış derler ve benimki tamamıyla sol tarafa yönelik çalışıyor.Sayısal sıfır anlayacağınız.Bütün garanti mesleklerde sayısaldan geçiyor.Bize gelince işimiz sadece şansa kalıyor.İş imkanı yok lafını bölüm hocalarından her zaman duydum.Bu diğer alanları düşünmeme yol açtı.Fakat meslek lisesi çıkışlı olmam ve sözelci olmamdan dolayı önümde pek de bir seçim hakkı doğmadı.İngiliz edebiyatını kitap okumayı çok sevdiğimden ve hep İngilizceyle uğraşmak istediğimden düşündüm, Rtv'yi ise kendi bölümümde ve gayet yetenekli bi alanda olduğum için düşündüm.Bu ikisi arasında bir çizgide ilerliyorum.Her ne seçersem seçeyim pişman olmak istemiyorum.Burada bu bölümleri okuyan kişilere de saygım sonsuz, yaşanmışlıklarını bana paylaşıyorlar ancak iki kapı birden yüzüme kapanmış gibi hissediyorum.
Öncelikle herkese merhaba...
Ben lise son sınıf radyo ve televizyon bölümü öğrencisiyim yani meslek lisesinde okuyorum.Ve herkes gibi üniversite sınavı kapıma dayanmış durumda.Fakat beni ikilemde bırakan bir durumum var.Alan seçimi.
Çoğu öğrencide olduğu gibi benimde alan seçimi konusunda endişelerim var.
Dediğim gibi radyo ve televizyon öğrencisiyim ve bölümümde gayet başarılıyım, yeteneğim olduğu herkesçe çok bellidir. Ancak bu bölümde iletişim her şeyden çok önemlidir ve benim iletişim konusunda pek de iyi olduğum söylenemez.
Beni ikilemde bırakan bir diğer bölüm ise İngiliz dili ve edebiyatı.Ne yazık ki mükemmel bir ingilizcem yok fakat berbat durumda da değilim.Geçen yıl katıldığım mülakat sonucunda Erasmus programıyla 2-3 ülke görmüş bulundum ve bu beni ingilizceye daha da bir hevesli duruma getirdi.Ve karşıma iki yol sundu.İngiliz dili edebiyatı mı yoksa Radyo ve televizyon'dan devam mı?
Her iki alanı da çok seviyorum ve şimdiye dek karar vermiş olmam gerektiğini de çok iyi biliyorum.Ama ne kadar gecikirsem gecikeyim doğru olanı yapmak istiyorum.
İngilizcem orta seviyede, Radyo ve tv bilgim İngilizceden çok daha iyi durumda ancak ikisini de kendime çok uygun buluyorum.Meslek liseli çıkışlı olduğumdan İngiliz dili edebiyatını kazanmam belki bir seneme daha mal olacak ancak her ne kadar zaman geçerse geçsin istediğim alanda ilerlemem gerekiyor.İleride kendimi iki alanda da hayal edebiliyorum ve seçim konusunda ciddi sıkıntıdayım buraya yazarak değişik görüşlerinizi dinlemek istedim.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Öncelikle çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz için.Bir bakıma İngiliz dili ve edebiyatını bu getiriler için de istiyordum, ancak yapamayacağımı anlamış durumdayım.Yeterli değilim, yeterli olmak için kırk fırın ekmek yemeliyim sanırım.Sinema Televizyon'dan devam edip İngilizceyi hobi olarak devam ettireceğim.
Neden iki kapi da yuzunuze kapanmis gibi hissediyorsunuz ki? Kendinize guvenin alaninizda iyi oldugunuzu söylemişsiniz kendinizi biraz daha geliştirerek digerlerinin onune gecebilirsiniz.
Dünyada, yaparken çok keyif alacağın mesleğinin eğitimini almak, 2-3 yıl zorlanıp kafa patlatmaya değer bence.
lisede sayısal olmama ve sayısal zekaya sahip olmama rağmen sözel bir bölüm okumak zorunda kaldım katsayı vb eğitim sisteminden dolayı.çok da zorlandım ama bitirdim . rts yada iletişim değil bölümüm ama ona yakın bişi. gazetelerde staj yaptım falan ama ne para ne dişe dokunur bir iş olmayacağını anladım bu alandan. ailemin maddi durumu iyi olmadığı için onlara yük olamazdım. ücretli öğretmenlik yapıp 2. üni olarak akşamları 2. öğretimde ing. bitirdim. geçimimi bu alanda sağladım diyebilirim. ilk bölümümle ilgili bişiler yapmak istiyorum bir kaç yıla maddi olarak durumumu oturtunca.
o yüzden kesinlikle rts yı seçme derim.
Anladım,teşekkürler.2.üni olayını sorabilir miyim acaba? Nasıl 2.üniversiteye girebiliyorsunuz?
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla şu anda televizyonlarda ve radyolarda çalışan spiker ve sunucuların birçoğu Hakan Öztürk'ten eğitim aldıktan sonra buralarda çalışmaya başlamışlar.Iletisim meslek lisesinde staj yaptim ben, inan lisede verilen egitim universitedekinden daha geride degil, yani lisede rts mezunu olduktan sonra universite sana ekstra bisey katmayacak, eger gercekten sektore girmek istersen baska bölüm okurken de girersin, zaten bizim meslekler sektorun icinde ogreniliyor bu bir gercek.
Az once demistim ya bikac kisi var bizden sinema-tv sektorunde calisan, biri yonetmen oldu ama ciddi destegi vardi, biri dublaj sanatcisi ve oyuncu oldu, biri sanat yonetmeni ama o da rts degil gazetecilik mezunu. Ayni sekilde halkla iliskiler bitirip spikerlik/muhabirlik yapan da var rts bitirip halkla iliskiler yapan da. Turizm mezunu 1. Reji de taniyorum. Dolayisiyla 12 yil once mezun olmus biri olarak nacizane tavsiyem kesinlikle hayallerinin pesinden git, ama giderken bir b planin da olsun, o yuzden dil olur baska bolum olur mutlaka kendine bir alternatif yaratacak yonde egitim al.
Mrb. Hangi alanda rahatça iş imkanı bulabilirsen o bölümü tercih etmeni öneriyorum. Örneğin ben kamu yönetimi okudum devlet ünv. Sinde ve şuan işsizim. Özel sektörde torpil önümü kapattı, devlette de kpss ile çok yüksek puan almam gerekiyor. İkisi de olmayınca çünkü KPSS den yüksek almak kolay olmuyor ; ünv mezunu işsiz oldum. Bir yönlendiren olsaydı iki yıllık bile olsa sağlık sektörü ile ilgili bir branş okurdum ve omların en azından iş bulma imkanları daha fazla. Ne demek istediğimi anlamıldındır umarım. Sende her iki branş ı da iyi araştır ve ileride hangisinin iş imkanı daha iyiyse ona yönel. Başarılar dilerimÖncelikle herkese merhaba...
Ben lise son sınıf radyo ve televizyon bölümü öğrencisiyim yani meslek lisesinde okuyorum.Ve herkes gibi üniversite sınavı kapıma dayanmış durumda.Fakat beni ikilemde bırakan bir durumum var.Alan seçimi.
Çoğu öğrencide olduğu gibi benimde alan seçimi konusunda endişelerim var.
Dediğim gibi radyo ve televizyon öğrencisiyim ve bölümümde gayet başarılıyım, yeteneğim olduğu herkesçe çok bellidir. Ancak bu bölümde iletişim her şeyden çok önemlidir ve benim iletişim konusunda pek de iyi olduğum söylenemez.
Beni ikilemde bırakan bir diğer bölüm ise İngiliz dili ve edebiyatı.Ne yazık ki mükemmel bir ingilizcem yok fakat berbat durumda da değilim.Geçen yıl katıldığım mülakat sonucunda Erasmus programıyla 2-3 ülke görmüş bulundum ve bu beni ingilizceye daha da bir hevesli duruma getirdi.Ve karşıma iki yol sundu.İngiliz dili edebiyatı mı yoksa Radyo ve televizyon'dan devam mı?
Her iki alanı da çok seviyorum ve şimdiye dek karar vermiş olmam gerektiğini de çok iyi biliyorum.Ama ne kadar gecikirsem gecikeyim doğru olanı yapmak istiyorum.
İngilizcem orta seviyede, Radyo ve tv bilgim İngilizceden çok daha iyi durumda ancak ikisini de kendime çok uygun buluyorum.Meslek liseli çıkışlı olduğumdan İngiliz dili edebiyatını kazanmam belki bir seneme daha mal olacak ancak her ne kadar zaman geçerse geçsin istediğim alanda ilerlemem gerekiyor.İleride kendimi iki alanda da hayal edebiliyorum ve seçim konusunda ciddi sıkıntıdayım buraya yazarak değişik görüşlerinizi dinlemek istedim.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.