• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pilav Tarifleri Sebzeli pilav ve kizartma kofte resimli

Princess of Rain

♥ ♥ My Little Princess♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2008
3.749
3
156
İngiltere
misafirler icin cok guzel bir yemek cesidi olacaktir.
sebze yemeyen cocuklar icinde bir alternatif yanindaki koftelerde cabasi

2 su bardağı prinç
1 tane kabak (tavla zarından biraz daha küçük, küp doğrayın)
1 tane havuç (tavla zarından biraz daha küçük, küp doğrayın)
1 su bardağı bezelye (dondurulmuş yada konserve)
4 yemek kaşığı tel şehriye
3 su bardağı su yada et suyu tavuk susyuda olabilir.
Tuz, karabiber
6 yemek kaşığı zeytinyağı
kofteler icin:
yarım kg kıyma
2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
yarım demet maydanoz, doğranmış
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak, dövülmüş
yarım tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı kekik
1 yumurta

Prinçleri temizleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 1 yemek kaşığı tuz katarak karıştırın, en az yarım saat bekletin.
Yayvan bir tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, bir tutam tuzu ve iyice yıkadığınız pirinçleri 5 dakika kavurun.
Havuçları ekleyip 2-3 dakika çevirin, kabakları ekleyip çok az daha kavurun. Dondurulmuş kullanacaksanız bezelyeleri ekleyip çok az kavurun.
Sıcak su katıp suyunu çekene kadar pişirin. Konserve bezelye kullanıyorsanız suyunu çekmeye yakın ilave edin.
Pilav demlenmeye başlayınca şehriyeleri 3 kaşık yağda kavurun ve pilava ekleyip karabiber serpin, hafif karıştırın. Pilavı en az 15 dakika dinlendirip servis edin.
not:sehriyeleri ayri bir tavada kavurunki sehriyelerin kahve rengiligi pilava cikmasin)
köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. bu harcı bir gece buzdolabında bekletin. ve kizartin.
afiyet olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
spa03012gm3.jpg

resimler gece cekildigi icin flasta kullandim ama yinede iyi bir goruntu olmamis aceleyle cektim misafirim vardi cok hafif ve cok guzel bir yemek afiyet olsun hanimlarcokacimcoook

Ellerine sağlık arkadaşım çok güsel görünüyor..
bu pilavı yaparken önce sebzeleri kavuruyorum havuçtan başlayarak
en son pirinci ekliyorum
sen önce pilavı eklemişsin sebseler kavrulurken pirinç dagılmıyor dimi

yok hayatim bende dagilma olmadi hic princten prince fark olurmu bilemicem onuda zaten havuc ve kabak hemen pisiyor bezelyeyide ben konserve kullandim ve son anda suyunu cekerken ilave ettim pirincler normal pilavdaki gibi pisti.begenmene sevindim canim

canım çekti vallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa olsada yesem üşenmesem bu saatte yapacağım

ellerine saglik guzel cikmis resim......

afiyet olsun canimcim

köfteler burnumda koktu vallaaa...
ellerine sağlık

ah o kofteler ah vazgecemiyorum onlari yemekten sonrada kilo aliyorum neyse can bogazdan gelir ama sinirida bilmeliyiz deilmi canimcim afiyet olsun tatlim

Back