• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sebze püresini nasıl hazırlayayım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esrs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Esrs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
430
6
96
İstanbul
patates havuç ve kapaktan olan sebze püresini nasıl hazırlamalıyım doktorumuz içine 1 tatlı kaşığı pirinç ve irmik koy dedi bana bir tarif verebilirmisiniz birde ben düdüklü tencerede buharla pişirmek istiyorum sonrasında pirinci ve irmiği nasıl eklemeliyim kafam karıştı

birde doktorumuz yaptıktan sonra cam kapta 3 gün saklayabileceğimi söyledi sonra onu nasıl ısıtmalıyım benmari usulu mü?

Son düzenleme:
bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama birincisi 3günlük yemeği verme,mümkün olduğu kadar taze taze azar azar yap ver,ikinci gün veriliyor ama o bile çok içime sinmiyor hele 3 günlük yemeği ben bile yemem
püreye gelince,buharda pişirmeyi bilmiyorum bildiğim normal tarifi yazayım,orta boy bir havuç,yarım kabak ve yarımdan az patatesi bir tencereye koy,üzerine irmik veya pirinç ekle,üstüne çıkacak kadar içme suyu ekle haşla.ilk seferlerde pirinç irmik katma bence birkaç gün sonra koyarsın.iyice haşlanınca blendırdan geçir.ilk seferlerde blendırdan geçir,sonraları tel süzgeç veya çatalla ezersin.bak eğer kabız oluyorsa 1çay kaşığı zeytinyağı ekle.hatta olmuyorsa da ekle.
ilk seferden bayıla bayıla yemesini bekleme,sabırlı ol zamanla alışır,ayrıca kaşıkla yemiyorsa parmağının ucuyla ver

illa buharda pişmiş sebze vericem diyorsan sebzeyi bildiğin gibi buharda pişir,bir cezveyle de pirinci haşlar içine ekleyip ezersin

illa buharda pişmiş sebze vericem diyorsan sebzeyi bildiğin gibi buharda pişir,bir cezveyle de pirinci haşlar içine ekleyip ezersin

Teşekkür ederim bilgilerin için bebeğim 5 aylık işe başlıycam o yüzden kendim yapmak istiyorum günaşırı yaparım bari

bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama birincisi 3günlük yemeği verme,mümkün olduğu kadar taze taze azar azar yap ver,ikinci gün veriliyor ama o bile çok içime sinmiyor hele 3 günlük yemeği ben bile yemem
püreye gelince,buharda pişirmeyi bilmiyorum bildiğim normal tarifi yazayım,orta boy bir havuç,yarım kabak ve yarımdan az patatesi bir tencereye koy,üzerine irmik veya pirinç ekle,üstüne çıkacak kadar içme suyu ekle haşla.ilk seferlerde pirinç irmik katma bence birkaç gün sonra koyarsın.iyice haşlanınca blendırdan geçir.ilk seferlerde blendırdan geçir,sonraları tel süzgeç veya çatalla ezersin.bak eğer kabız oluyorsa 1çay kaşığı zeytinyağı ekle.hatta olmuyorsa da ekle.
ilk seferden bayıla bayıla yemesini bekleme,sabırlı ol zamanla alışır,ayrıca kaşıkla yemiyorsa parmağının ucuyla ver

bu tarifi begendim kizim 5 ayini doldursun insallah deneyecegim.

Ben de oğluma hiç 3 gün bekletilmiş çorba vermedim genelde günlük yapmaya çalışırım ama en fazla 2 gün bekletilmeli bence.Önce yarımşar ölçüden yapabilirsin yalnız irmik koyacaksan sebzeler piştikten sonra ekle 5 dk da öyle pişir irmiği;ama dikkat et irmik dibine tuttabiliyo sürekli karıştırmalısın.İlk haftalar alışması baya zor oluyor ama zamanla alışıyorlar tatlara.Sabılı olmak gerekiyor sadece.

Back