• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezeler - Ordövrler Sebze Bombası ( Tariş Zeytinyağı ile..)

:46: görüntü çok güzel. elinize sağlık.
sebze aşığı biri olarak tarifinizi denemeliyim. değişik malzemeler bir araya gelmiş, nefis olmalı...:56:
yeşil domatesi nerden bulabiliriz acaba? (ist'dayım)

Son düzenleme:
Elinize sağlık.

Zeytinyağı ve bu sebzelerin bir arada kullanılması müthiş bir tat oluyordur gerçekten.

Hemen denemeyi planladığım bir çeşit. Ben yeşil domates ve bulgurdan oluşan farklı bir yemeği çok seviyorum ve yapıyorum.

Yeşil domatesler, verdiğiniz sürede çok diri kalıyor mu?
Ben tarifinizi yaparken, pırasadan sonra değil de birlikte eklesem olur mu acaba?
Sizce, tarifinizin tadında veya kıvamında olumsuz bir değişiklik yaratır mı bu durum? Görüşünüze göre yapmak en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum. :26:

Bu arada, hemen nasıl yapmalıyım diye düşünürken, asıl burada bulunuş amacımı unutmuş olduğumu henüz farkedebildim.

Tekrar emeğinize sağlık ve yarışmada başarılar diliyorum ayrıca.

Nefis görünüyor, sebzelerin rengi zaten ayrı bir güzel. Elinize sağlık. :39:

Ellerinize saglık,siz eger buralara kadar yazdıysanız mutlaka lezzetli birşeydir :56: Mutlaka deneyecegim,bu sayede Kerevizde yemiş olurum herhalde :34: Başarılar diliyorum canım :16:

Kerevizi mutlaka yemelisin herşeyden önemlisi sağlık için :) umarım yedirebilirim teşekkürler....

sebzeler müthiş görünüyor ellerine sağlık:16:

teşekkür ederim....

:46: görüntü çok güzel. elinize sağlık.
sebze aşığı biri olarak tarifinizi denemeliyim. değişik malzemeler bir araya gelmiş, nefis olmalı...:56:
yeşil domatesi nerden bulabiliriz acaba? (ist'dayım)

Canım ben mevsiminde turşu yapılacağı zaman aldım pazardan doğrayıp dondurucuya atmıştım...İstanbulda belki büyük marketlerde bulabilirsin ama katmasanda olur diğer üçününde verdiği tat harika....Nohut katabilirsin

Ellerinize sağlık sebze yemeği deyip geçmemeli mutlaka denerim değişik bir tarif bulgur ve yeşil domates de var içinde.

Çok teşekkürler...

Elinize sağlık.

Zeytinyağı ve bu sebzelerin bir arada kullanılması müthiş bir tat oluyordur gerçekten.

Hemen denemeyi planladığım bir çeşit. Ben yeşil domates ve bulgurdan oluşan farklı bir yemeği çok seviyorum ve yapıyorum.

Yeşil domatesler, verdiğiniz sürede çok diri kalıyor mu?
Ben tarifinizi yaparken, pırasadan sonra değil de birlikte eklesem olur mu acaba?
Sizce, tarifinizin tadında veya kıvamında olumsuz bir değişiklik yaratır mı bu durum? Görüşünüze göre yapmak en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum. :26:

Yok canım buzluktan cıkarıyorsan eriyor ya suyu katmadan biraz kavurma işlemini uzun tut yani bir 5 dk daha eğer erimeyeceğini düşünüyorsan...Zaten pişirirken anlarsın ama kalmıyor...Pırasanın çiğ kokusunun kalmaması için öncelik onun :)

Bu arada, hemen nasıl yapmalıyım diye düşünürken, asıl burada bulunuş amacımı unutmuş olduğumu henüz farkedebildim.

Tekrar emeğinize sağlık ve yarışmada başarılar diliyorum ayrıca.

Teşekkür ederim....

Nefis görünüyor, sebzelerin rengi zaten ayrı bir güzel. Elinize sağlık. :39:

Çok teşekkürler...

bu mevsimde tüketebilecegimiz saglikli sebzeler iste..

ellerine saglik basarilar

Çok teşekkürler....:3:

Ellerinize , emeğinize sağlık sizinde...

Cidden sebze bombası olmuş :34:

Bende bu tarz zeytinyağlı sebze tariflerinde ( pırasa gibi ) pirinç yerine bulgur tercih edenlerdeniz her zaman . Yemeğin piriçten kaynaklanan nişastalı halini engelliyor ve ertesi güne kaldığında dolaptan bir lapa çıkmamış oluyor:52:

sebzeyi çok seven birisi değilim ama pişmiş halinin son tabaktaki görüntüsü çok güzel görünüyor :56:.Eline sağlık canım.

]4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 10 dk.
Pişme Süresi :35 dk.[/B]

Malzemeler:

1 adet Orta Boy Kereviz
1 adet Havuç
2 adet Pırasa
Yarım Limon
4 diş Sarımsak
1 kase doğranmış yeşil domates
Yarım Su Bardağı Tariş Zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı Bulgur
1 adet tavuk bulyon

Yapılışı

Kerevizin kabuklarını soyarak doğruyoruz içine yarım limon suyunu ve tuzu ekleyip tencereye alın.

Püf : Limon kerevizlerin kararmaması için gerekli

Havuçlarıda doğrayıp tencereye alıyoruz, zeytinyağını da ekleyerek orta ateşde pişirmeye başlıyoruz.

Kerevizlerin yumuşadığını kontrol ederek üzerine doğradığımız pırasaları ekleyelim.

5 dk.sonrada yeşil domatesleri üzerine dökelim.

Bulgur ,sarımsak ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırıyoruz .

Son olarakta üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz ve bu şekilde pişmeye bırakıyoruz.

Bulgurlar yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir...

Şimdiden deneyenlerin ellerine sağlık...

Afiyet olsun efendim :)

Eki Görüntüle 618790 Eki Görüntüle 618791 Eki Görüntüle 618792 Eki Görüntüle 618793 Eki Görüntüle 618794 Eki Görüntüle 618795 Eki Görüntüle 618796

Süper gözüküyo ve tam bir sağlık deposu elinize sağlık:))

Back