Mezeler - Ordövrler Sebze Bombası ( Tariş Zeytinyağı ile..)

glaze_butterfly

yenigelinmutfakta.blogspo
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
1.818
26
158
Kütahya
]4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 10 dk.
Pişme Süresi :35 dk.[/B]

Malzemeler:

1 adet Orta Boy Kereviz
1 adet Havuç
2 adet Pırasa
Yarım Limon
4 diş Sarımsak
1 kase doğranmış yeşil domates
Yarım Su Bardağı Tariş Zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı Bulgur
1 adet tavuk bulyon

Yapılışı

Kerevizin kabuklarını soyarak doğruyoruz içine yarım limon suyunu ve tuzu ekleyip tencereye alın.

Püf : Limon kerevizlerin kararmaması için gerekli

Havuçlarıda doğrayıp tencereye alıyoruz, zeytinyağını da ekleyerek orta ateşde pişirmeye başlıyoruz.

Kerevizlerin yumuşadığını kontrol ederek üzerine doğradığımız pırasaları ekleyelim.

5 dk.sonrada yeşil domatesleri üzerine dökelim.

Bulgur ,sarımsak ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırıyoruz .

Son olarakta üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz ve bu şekilde pişmeye bırakıyoruz.

Bulgurlar yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir...

Şimdiden deneyenlerin ellerine sağlık...

Afiyet olsun efendim :)

Son düzenleme:
elinize sağlık
ben kerevizi sevmem ama sebze severler için iyi bir seçim

diyet için ideal bir yemek gibi görünüyor, klasik pişirme yönteminden farklı. başarılar

Elinize sağlık, çok sağlıklı gözüküyor ve sebzelerin ahengi çok hoşuma gitti. Deneyeceğim tarifinizi

elinize sağlık başarılar dilerim

Teşekkür ederim...

elinize sağlık
ben kerevizi sevmem ama sebze severler için iyi bir seçim

İnan kerevizi sevmem diyenler bile afiyetle yedi bu yemeği denemeni tavsiye ederim...

diyet için ideal bir yemek gibi görünüyor, klasik pişirme yönteminden farklı. başarılar

Bulyon yerine eğer evde et suyu varsa oda olabilir gerçekten sağlıklı ve leziz yemek..

ellerine sağlık cnm..

teşekkürler...

ellerinize saglik

çok teşekkürler....

Elinize sağlık, çok sağlıklı gözüküyor ve sebzelerin ahengi çok hoşuma gitti. Deneyeceğim tarifinizi

Tavsiye ederim hem cok basit hemde yediremediğiniz sebzeleri cocuklarınıza ailenize afiyetle yedirebileceğiniz tarif bir sebze delisi olarak bayılıyorum...

ağzım sulandı valla hatta yapasım geldi o derece ama şimdilik evde malzeme yok başarılar canım:13::13:

ellerine sağlık şekerim başarılar ...

çok teşekkürler....

Canım ellerine sağlık, göze hoş görünüyor rengarenk, lezzette görüntüsü kadar güzeldir eminim, çocuklar için besleyici, annelere önerilir:))

Abartmıyorum gerçekten cok güzel benim iddiam yok yeni evliyim yemek yapmaya bayılan biriyim..Zeytinyağlı sunmak isteyenler için değişik tarif ben kendim keşfettim bu yemeyi beğenenler sadece dua etsinler yeter :)

Afiyet bal şekerle.....

Ellerinize saglık,siz eger buralara kadar yazdıysanız mutlaka lezzetli birşeydir Mutlaka deneyecegim,bu sayede Kerevizde yemiş olurum herhalde Başarılar diliyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…