Merhaba, yaşınız 36 olduğu için belki de direkt aşılama ile tedaviye başlamak istemiş olabilir doktorunuz. Sizin yumurta durumunuz ,ultrason muayeneniz nasıl bilmiyorum ama hsg çekilmeden aşılama yapılmasının bir anlamı yok. Çünkü tüpler tıkalıysa zaten gebelik oluşmayacaktır. Ben de tam tamına 4 yıl boyunca uğraştım sebepsiz infertilite ile. Üni Hastanesi'nde ilk aşılama denedik ama maalesef olumsuz sonuçlandı. Bu sene başında tüp bebeğe karar verdik ve özel bir merkeze gittik. Elle tutulur bir sebep olmadığı için doktorum benden katil hücre paneli testi istedi,eşimden de sperm DNA hasarı testi istedi. Aslında spermiyogramın düzgün çıkması çok bişey ifade etmiyor DNA sında hasar olduktan sonra. Eşimin sonucu temiz gelmişti ama bende maalesef katil hücreler çıkmıştı. Yani elle tutulabilir tek sebep buydu. Yani bağışıklık sistemim embriyo ya da spermi tehdit olarak algılayıp yok ediyordu. Gerekli tedaviler sonucu çok şükür mutlu haberi aldık,şuan 37+3 üm gün sayıyorum. Umarım sizin de dileğiniz en kısa sürede gerçekleşir. Ama size tavsiyem bu konuda işin uzmanına danışmak. Çünkü üni ya da devlet hastanelerinde herkese aynı tedavi rutin olarak uygulanıyor,detaylı araştırmaya girilmiyor.