Sebepsiz infertilite olup bir süre sonra kendiliğinden hamile kalan var mı?? Umut olun bize.

gozdesultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
203
140
merhaba hanımlar.
13 aydır çocuk istiyoruz herhangi bir sorun yok eşimde de bende de.
henüz hiç hamile kalamadım. Bebek istemeye başladığımız günden beri stres altındayım. acaba olacak mı olmayacak mı diye. bu durumda olup da hamile kalanlar var mı? umut olun :KK43:
minicik bir umuda ihtiyaç duyuyoruz şu dönemde...

merhaba hanımlar.
13 aydır çocuk istiyoruz herhangi bir sorun yok eşimde de bende de.
henüz hiç hamile kalamadım. Bebek istemeye başladığımız günden beri stres altındayım. acaba olacak mı olmayacak mı diye. bu durumda olup da hamile kalanlar var mı? umut olun :KK43:
minicik bir umuda ihtiyaç duyuyoruz şu dönemde...
Bende senle aynı durumdayım tam 13 ay oldu bana da sebepsiz infertilite denildi artık çok sıkıldı mm bebek bezi reklamlarina dahi tahammül edemiyorum rabbim tez vakitte hayırlı evlatlar nasip eder inşallah hepimize

Bende senle aynı durumdayım tam 13 ay oldu bana da sebepsiz infertilite denildi artık çok sıkıldı mm bebek bezi reklamlarina dahi tahammül edemiyorum rabbim tez vakitte hayırlı evlatlar nasip eder inşallah hepimize
Amiiin canım inşallah, ben de aynıyım. Her şeyin bir zamanı var, ben olacağına inanıyorum. Stres yapmadan, sakinlikle hamile kaldığımızı öğreneceğimiz gunu beklemek lazım. Allah'a şükür problemimiz yok. Bizim gibi olup hamile kalan, ilki geç olsa da diğer çocuklara hemen hamile kalan cok kadın var.
Kaç yaşındasın Can'ım?

Amiiin canım inşallah, ben de aynıyım. Her şeyin bir zamanı var, ben olacağına inanıyorum. Stres yapmadan, sakinlikle hamile kaldığımızı öğreneceğimiz gunu beklemek lazım. Allah'a şükür problemimiz yok. Bizim gibi olup hamile kalan, ilki geç olsa da diğer çocuklara hemen hamile kalan cok kadın var.
Kaç yaşındasın Can'ım?
Çevresel baskılar insanlarun soruları olmasa ben kendimi bi şekilde teskin ederim ama onlar izin vermiyor ki .kalabalık bi ortama giremiyorum artık.sorular, kocakarı tavsiyeleri vs vs..bunalttilar ama evet dediğin gibi sabretmek gerekiyor elden başka bisey gelmiyor.ben 26 yaşındayım canım senin yaşın kaç ?hangi tedavi yöntemlerini denedin şimdiye dek ?

arkadaşlar bizde 2 yıldır bebek istiyorduk hastaneye gittik testleri falan yaptırdık doktorlar hep normal dediler hsg çektirdim tüpler açıktı eşim spermiyogram yaptırdı onda da detaylı yapmamışlar testi çok sonradan farkettik aglütinasyon pozitif çıkmıştı ama doktorların hepsi normal deyip gönderdiler daha sonra detaylı bir test yaptırdık ondada sperm hızı çok düşük çıktı ileri hızlı sıfırdı. artık doktorlara sinir olmaya başlamıştım kestim doktora gitmeyi. eşim aktara sıkıntısını anlattı bi karışım yaptı kullanmaya başladığı ilk ay hamile kaldım. Afedersiniz sperm çok koyuydu karışımı içmeye başlayınca su gibi akışkan oldu bunlara da dikkat etmenizi öneririm.

Çevresel baskılar insanlarun soruları olmasa ben kendimi bi şekilde teskin ederim ama onlar izin vermiyor ki .kalabalık bi ortama giremiyorum artık.sorular, kocakarı tavsiyeleri vs vs..bunalttilar ama evet dediğin gibi sabretmek gerekiyor elden başka bisey gelmiyor.ben 26 yaşındayım canım senin yaşın kaç ?hangi tedavi yöntemlerini denedin şimdiye dek ?
Senle aynıyız ya, ben de 25 yasındayım. Bence bizim stresten olmuyo. Tüm çevremden, kendi ailemden bile soğudum bu Bebek mevzusu yüzünden. Ya kime ne. Neden boyle elimizde olmayan bir mesele yüzünden bizi mutsuz ediyorlar. Onların bizi üzmesine izin verdikçe onlar yüzünden gebe kalamıyoruz... ben eskisi kadar problem yapmıyorum galiba artık. Daha aklı selim düşünmeye başladım. Kime ne benim çocuğumdan. Emin ol çocuğumuz olduğunda da ya beğenmezler ya da bi kusur bulacak yer bulurlar. Çevreyi takmamayi öğrenmemiz lazım.

arkadaşlar bizde 2 yıldır bebek istiyorduk hastaneye gittik testleri falan yaptırdık doktorlar hep normal dediler hsg çektirdim tüpler açıktı eşim spermiyogram yaptırdı onda da detaylı yapmamışlar testi çok sonradan farkettik aglütinasyon pozitif çıkmıştı ama doktorların hepsi normal deyip gönderdiler daha sonra detaylı bir test yaptırdık ondada sperm hızı çok düşük çıktı ileri hızlı sıfırdı. artık doktorlara sinir olmaya başlamıştım kestim doktora gitmeyi. eşim aktara sıkıntısını anlattı bi karışım yaptı kullanmaya başladığı ilk ay hamile kaldım. Afedersiniz sperm çok koyuydu karışımı içmeye başlayınca su gibi akışkan oldu bunlara da dikkat etmenizi öneririm.
Ayyyy çok sevindim. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canimmm. Tez vakitte bize de hamileliğimizin müjdesini vermek nasip olsun insallah.
Bizim sperm testi beklediğimizden de iyi çıktı. Hız %92 sayı 351 milyon... Morfoloji falan filan da normal... Ama benim kafa bozuk, toparlamaya calisiyorum. Rahatlayınca olacağına inanıyorum artık.. Allah'ın izniyle. Ya ben rahim filminde sorun çıkacağını sanmıyorum ve henüz erken buluyorum çektirmeyi. Bi o kaldı.. Bu ay klomen kullanıyorum. Bakalım nasipte ne var...

Bir de arkadaşlar, ben şunu da denedim ama o da tam rahatlık sağlamıyor. Dedim tamam bu ay stresli değilim içimden de hep, tamam stresli değilim bu ay olur heralde diye yine Başka bi stres yaptım istemeden. Yine olmadı, tamamen takip etmeyi bırakmak, belirti aramamak, akısına birakmak, vakti gelince olacağına inanmak gerekiyo anladım. "İste ama takip etme" yöntemini uyguluyorum artık. Üstelik kendime Zaman tanıdım, ne Zaman nasipse o Zaman olacak Allah'ın izniyle :) pozitifim. Hayatımdaki samimiyetsiz insanlarla görüşmüyorum. Beni rencide etmeyen, beni ben diye seven uc beş insanla görüşüyorum :)
Mutluluğun formulü cok acık.
Yine de içimde bir yerlerde burukluk yok mu.... Var.... Ama bebeğimi kucağıma alınca unutacağım bir burukluk o Allah'ın izniyle... :)

Ayyyy çok sevindim. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canimmm. Tez vakitte bize de hamileliğimizin müjdesini vermek nasip olsun insallah.
Bizim sperm testi beklediğimizden de iyi çıktı. Hız %92 sayı 351 milyon... Morfoloji falan filan da normal... Ama benim kafa bozuk, toparlamaya calisiyorum. Rahatlayınca olacağına inanıyorum artık.. Allah'ın izniyle. Ya ben rahim filminde sorun çıkacağını sanmıyorum ve henüz erken buluyorum çektirmeyi. Bi o kaldı.. Bu ay klomen kullanıyorum. Bakalım nasipte ne var...
inşallah canım hayırlısıyla Rabbim kucaklarınızı boş bırakmasın o çileyi bende çektiğim için anlıyorum bir ay hiç geçmiyor sanki ister istemez ne yaparsan yap atamıyorsun kafandan. Zamana bırak olacaksa hayırlısıyla olsun canım

Senle aynıyız ya, ben de 25 yasındayım. Bence bizim stresten olmuyo. Tüm çevremden, kendi ailemden bile soğudum bu Bebek mevzusu yüzünden. Ya kime ne. Neden boyle elimizde olmayan bir mesele yüzünden bizi mutsuz ediyorlar. Onların bizi üzmesine izin verdikçe onlar yüzünden gebe kalamıyoruz... ben eskisi kadar problem yapmıyorum galiba artık. Daha aklı selim düşünmeye başladım. Kime ne benim çocuğumdan. Emin ol çocuğumuz olduğunda da ya beğenmezler ya da bi kusur bulacak yer bulurlar. Çevreyi takmamayi öğrenmemiz lazım.
Ama benim rahat olduğum aylarda da olmadı maalesef . Vakti var demek ki başka bi açıklama bulamıyorum.dedigin gibi kucağımiza aldığımızda hepsini unutacagiz galiba :) çevreyi takmamayi beceremiyorum bir türlü. öğretmenim okuldaki bütün arkadaslar ya hamile ya yeni doğum yapmış sürekli bi doğum bebek muhabbeti..sırf bu yüzden okul acilsn istemiyorum hepsi sıraya girip soracak bebek var mı diye sanki onlara neyse..ama ben inanıyorum birgün bizde yazacağız buraya hamileyim diye :)

arkadaşlar bizde 2 yıldır bebek istiyorduk hastaneye gittik testleri falan yaptırdık doktorlar hep normal dediler hsg çektirdim tüpler açıktı eşim spermiyogram yaptırdı onda da detaylı yapmamışlar testi çok sonradan farkettik aglütinasyon pozitif çıkmıştı ama doktorların hepsi normal deyip gönderdiler daha sonra detaylı bir test yaptırdık ondada sperm hızı çok düşük çıktı ileri hızlı sıfırdı. artık doktorlara sinir olmaya başlamıştım kestim doktora gitmeyi. eşim aktara sıkıntısını anlattı bi karışım yaptı kullanmaya başladığı ilk ay hamile kaldım. Afedersiniz sperm çok koyuydu karışımı içmeye başlayınca su gibi akışkan oldu bunlara da dikkat etmenizi öneririm.[/QUO
Canım karışımda ne vardı az çok bilirsin belki?

merhaba hanımlar yeni katıldım ben de aynı durumdayım. sebepsiz infertilite :KK43: geçtiğimiz çarşamba hsg filmi çektirdim tüplerim de açıkmış. 13 aydır hiç hamile kalamadım. benden sonra çocuk sahibi olmaya karar veren 3 tanıdığımdan biri doğurdu diğer ikisi de doğurmak üzere. üstelik biri astım hastası ilaç kullanıyo diğer ikisinin de eşi püfür püfür sigara içiyo :))

bizde sigara vs. yok eşimin tahlilleri iyi, bende hormonlar, yumurtlama, çatlama normal, tüpler açık fakat gebelik gerçekleşmiyor :KK43: herkesin imtihanı farklı işte. bakalım bu önümüzdeki 2-3 ay içinde gebelik ihtimali yüksek dedi doktor. hepimize hayırlısıyla tez vakitte nasip etsin rabbim. daha fazla yorulmadan yıpranmadan insallah..

merhaba hanımlar yeni katıldım ben de aynı durumdayım. sebepsiz infertilite :KK43: geçtiğimiz çarşamba hsg filmi çektirdim tüplerim de açıkmış. 13 aydır hiç hamile kalamadım. benden sonra çocuk sahibi olmaya karar veren 3 tanıdığımdan biri doğurdu diğer ikisi de doğurmak üzere. üstelik biri astım hastası ilaç kullanıyo diğer ikisinin de eşi püfür püfür sigara içiyo :))

bizde sigara vs. yok eşimin tahlilleri iyi, bende hormonlar, yumurtlama, çatlama normal, tüpler açık fakat gebelik gerçekleşmiyor :KK43: herkesin imtihanı farklı işte. bakalım bu önümüzdeki 2-3 ay içinde gebelik ihtimali yüksek dedi doktor. hepimize hayırlısıyla tez vakitte nasip etsin rabbim. daha fazla yorulmadan yıpranmadan insallah..

elhamdülillah halimize, kendiliğinden olmasına hiçbir engelimiz yok. Doktorlar 1 yıl olmazsa falan diye insanları korkutuyorlar ama o 1 yıl meselesi bizim için geçerli değil. İlla da robot gibi 12 ay sonra mı olacak....! herhangi bir problem yok, 20.ayda 25.ayda gebe kalanların da hiçbir problemi yok. ve öyle olan da çok insan var tatlım. çok araştırdım çok okudum.
belki biz stresle beraber yumurta kalitemizi düşürüyoruz. Kalite yükseldiğinde olacak belki :)
Rabbim tüüüüüm isteyenlere hayırlı evlatlar versin, içinde de bizlere....

Arkadaşlar sizleri cok iyi anlıyorum ben 5 yıl boyunca uğraştım psikolojim bozuldu insanlardan uzaklaştım dışarı çıktığım da komşu gormeyeyim diye sabah erken saatlerde evden çıktım tup bebek aşılama yumurta takibi vs vs sebepsiz infertilite dedi gereksiz doktorlar harcadıgımız paralar emekler umutsuzluklar yıkılmalar sonra bi doktor tavsiye edildi ona gittim tum testlerimi inceledi şüphelendi ve Kardiyovasküler risk paneli testi istedi testin sonucu 1 ay icinde cıkiyordu bu sırada corasprin icmemi söyledi testin sonucunu almadan 1 hafta once hamile olduğumu ögrendim kanda pıhtılaşma varmış bu testi yaptırıp yaptirmadıgınıza bakın bu arada bol duayı eksik etmeyin insallah en kısa zamanda Allah yüzünüzü güldürür

Arkadaşlar sizleri cok iyi anlıyorum ben 5 yıl boyunca uğraştım psikolojim bozuldu insanlardan uzaklaştım dışarı çıktığım da komşu gormeyeyim diye sabah erken saatlerde evden çıktım tup bebek aşılama yumurta takibi vs vs sebepsiz infertilite dedi gereksiz doktorlar harcadıgımız paralar emekler umutsuzluklar yıkılmalar sonra bi doktor tavsiye edildi ona gittim tum testlerimi inceledi şüphelendi ve Kardiyovasküler risk paneli testi istedi testin sonucu 1 ay icinde cıkiyordu bu sırada corasprin icmemi söyledi testin sonucunu almadan 1 hafta once hamile olduğumu ögrendim kanda pıhtılaşma varmış bu testi yaptırıp yaptirmadıgınıza bakın bu arada bol duayı eksik etmeyin insallah en kısa zamanda Allah yüzünüzü güldürür

Amiiin böyle mutlu sonla biten hikayeleri okuduğumda öyle Mutlu oluyorum ki elhamdulillah Rabb'im sana nasip etmiş, kucağına almayı da nasip etsin insallah. Bize de nasip olur insallah tez vakitte, o testi daha önce hiç duymamıştım. Hangi Bölümün doktoru istedi bu testi dahiliye falan mı? Ve daha test sonucunu bile öğrenmeden neden aspirin verdi?

benımde 23 ay oluyor yasım 26 ve sebebsiz infertilite malesef.... sorunu olan arkadaslarım, kuzenlerım benden daha önce hamile kaldı hersey kısmet dememkkı zamanımız gelmemiş daha..... kendime kışa kadar zaman tanıdım eğer kendiliğinden olmazsa aralık veya ocakta aşılama düşünüyorum :KK43:

Ben iki yıl boyunca doktora gittim geldim klomen kullandım kist oldu doğum kontrol hapı peşine kist geçer yine klomen. 2 yıl boyunca psikolojim alt üst olmuştu artık. Her ay kendimi hamile sanıyodum her adette ayrı bir şok geçiriyodum. Doktor artık aşılama yapalım dedi aşılama için de yine klomen içtim ama çok kuru incir yemeğe çalıştım adetimden sonra. Yumurta çok kısa sürede o kadar büyümüş ki aşılama yapamayız çok büyümüş çatlamaya başlamış dedi. Bu ayı da boş geçicez dedi. Ondan önceki ay da 41 Meryem okumaya başlamıştım. iki ayda okumayı bitirdim. Eyüp camisine gittim dua ettim. Ve o ay hamile kaldım Allah'tan.

X