Gebeliğe Hazırlık Sebepsiz infertilite mi? Sebebi belli mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Anladım ama atlanan şeyler olabilir,,
Ben hamile kalabildiğimi ama sağlıkla devam etmediğini görünce bunu sadece pıhtılaşmaya bağladım kendimce ve çok da üstelemedim. 2 aydır doğal yolla devam ediyoruz, bir süre ilaç kullanmak istemiyorum ama yeniden gidersem doktora, hormon testlerini de mutlaka isteyeceğim

Herkese merhaba kızlar

Benim de Mayıs ayında kalp durması sonucu 9 haftalık bir düşüğüm var ondan önce miyom operasyonu olup 2. Ayımda kendiliğimden hamile kalmıştım. Düşükten sonra geçen 5 aylık süreçte gebelik olmadı malesef.

Her ay doktora taşınmışım hemen hemen ama sizin de dediğiniz gibi doktorlar her şey yolunda diyip gönderiyorlar, mesela en son adet döngümde 4. Gün doktora gittiğimde 14 mm yumurtam vardı, ben bile gide gele öğrendim bu boy 4. Gün İçin epey büyük ama doktorum 11 12. Günlerde gel dedi, gittim bu sefer yumurtam 32 mm olup kiste çevrilmiş.

Sanırım biraz daralmak gerekiyor, dün yumurtamı 32 mm görünce adet döngümün 11. Günü olmasına rağmen ben de hormon testi verdim ( doktorum normalde 2-3. Günler alındığını onun yumurta rezervi için bakıldığını bu zamanda alınan testte LH un pik olup olmadığına bakmak istediğini söyledi)bilen arkadaşlar yorumlayabilir mi? Doktorum LH pik olmasına rağmen yumurtanın çatlamadığını söyledi, bir sonraki adet döneminde 7-8. Gün görüşelim dedi ama E2 ile ilgili bir bilgi vermedi.

ejce bu ay ben de iğne kullanmayı düşünüyorum, belli ki benim büyüyüp giden yumurtaların bi itici güce ihtiyacı var, güzel haberler alırız umarım

Eklentiler

• 419F8C72-6CE3-411B-936F-44FA581B3699.jpeg
    51,3 KB · Görüntüleme: 53
Merhaba ben sizin değerlerinizi bir blogda gördüm aslında, lh çok fazla ama progesteron değeri çatlama olmadığını söylüyor çatlatma iğnesi deneyebilirsiniz aslında ama gene de doktora danışmak ve didiklemek gerekiyor

LH’ın yüksek olması iyi bir şey değil mi? :) aksi bir durum yok yani.

Haziran ayında gittiğimde de yumurtam 40 mm olmuştu, Eylül ayında gittiğimde 21 mmydi ama kiste çevrilip çevrilmediğini bilmiyorum sonrasında. Galiba benim sorunum yumurtalarımın düzensiz ve fazla büyümesi. Bunu da gide gele anca çözdük. Biz geçen Ağustos ayında karar vermiştik 1 seneyi aştı aslında, miyom ops. Du, kürtajdı tekrar korunmaydı vs derken aylar geçmiş. İnsan ha deyince olacak zannediyor :) 2 sene boşu boşuna korunduk diyorum şimdi düşününce.
Filmlerde tek ilişkide hamile kalındığı bize empoze edilince insan kendinde de öyle olacak zannediyor

Son düzenleme:
Yani çok da iyi değil belli bir mm geçen yumurtlar döllenmez diye ya da kaliteleri ideal olmaz gibi bir bilgi okudum açıkçası.
Beklenen döngüde ideal mm (18-26 genelde) ulaşmak ve çatlamak döngüde önemlidir.

Son düzenleme:
Yani çok da iyi değil belli bir mm geçen yumurtlar döllenmez diye ya da kaliteleri ideal olmaz gibi bir bilgi okudum açıkçası.
Beklenen döngüde ideal mm (18-26 genelde) ulaşmak ve çatlamak
Evet evet benim yumurtam 32 mm olduğu İçin ve adetin 2-3. Gün yapılması gereken testler 11. Gün yapıldığı İçin zaten net sonuç vermiyor ama doktorum bizim görmek istediğimi LH pik oluyor mu onu görmek demişti bana. Pik oluyor ama çatlamıyor o da değişik, bir sonraki ay iğne ile devam edelim bakalım ne olacak

2 senedir deniyoruz bizimde olmuyor, tespit edilen bir neden yok. Bütün hormon testlerim yapıldı, amh a kadar hepsi olması gereken aralıkta, hsg çekildi, bi kaç ay klomen denedik, eşim sperm testler dna hasar testi bile verdi ama olmadı bi türlü, ben alternatif tıbba biraz yöneldim, ne karışımlar ne otlar denedim :) hiç biri işe yaramadı.. son bi kaç ayrdır biraz saldım, yeni bir doktor araştırdım, regl bekliyorum şuan bi kaç gün de geciktim hatta, ama normalde de bi kaç gün atar hep benim.. doktora gidip direk aşılamaya başlamayı düşünüyorum. kendi kendine olmadı yani, napim.. geçen birisi şey dedi bana, insülin direnci vs varsa gebeliğe engel olabilir, genel değerlerine filan bi baktır dedi, sizlerde bu tarz bişeyler araştıran ya da engel olduğunu düşünen birileri var mı?

6 çıktıysa bu pko demek doktor sizi doğru yönlendirmemiş ne yazık ki..
Ben 15 gün önce hsg çekildim, bir problem görünmedi.
İki farklı doktora gittim birisi dolu dolu rezervlerin var amh iyi dedi diğeri de amh tek basına pco ifade etmez dedi ultrasın görüntüsüne ve hormonlara da baktı ve olmadıgımı söyledi adetlerimde cok düzenlidir ayrıca zayıfım 52 kiloyum her ay aynı günlerde yumurtluyorm

6 çıktıysa bu pko demek doktor sizi doğru yönlendirmemiş ne yazık ki..
Ben 15 gün önce hsg çekildim, bir problem görünmedi.
İki farklı doktora gittim birisi dolu dolu rezervlerin var amh iyi dedi diğeri de amh tek basına pco ifade etmez dedi ultrasın görüntüsüne ve hormonlara da baktı ve olmadıgımı söyledi adetlerimde cok düzenlidir ayrıca zayıfım 52 kiloyum her ay aynı günlerde yumurtluyo
kilolumusunuz göbek kısmına yağlanma var mı

Hafif var, aslında ilk evlendiğimiz sıra 56 kiloydum, boyum 164, şuan 65 kiloyum.. yine kilolu kategorisine girmiyorum ama diyet filan yapıyorum şu sıralar zayıflamaya çalışıyorum

Öyleyse doktorlar daha iyi bilir elbet genel testlerde 4 üstü pko yazar hep..

Eklentiler

• A4D352BD-F9C3-4EC7-9660-3966D6356C10.png
    286,4 KB · Görüntüleme: 43
Teşekürler bilgi için

Sperm testi gibi veriliyor fakat Ankara gibi sadece Bi kaç yerde laboratuvarı var orda inceleniyor spermin yapısını inceliyor 500 TL gibi Bi ücreti var
Bize de sebepsiz infertilite dendi. Sperm dna gebeliği etkiliyorsa doktorlar neden test istemiyorlar.çözüm belki oradaysa niye aşılama tüp bebek tavsiye ediyorlar

Bize de sebepsiz infertilite dendi. Sperm dna gebeliği etkiliyorsa doktorlar neden test istemiyorlar.çözüm belki oradaysa niye aşılama tüp bebek tavsiye ediyorlar
Maliyetli bir işlem olduğu için hemen söylemiyorlar

O çözüm değil de sebep aslında, yüksek hasarlı sperm DNA sı kolaylıkla düzelmez eğer varikosel vb etki etmiyorsa.
Bugün doktorum onlar ileri tetkik o kadarına bir yıl içinde bakmaya gerek duymuyoruz dedi. Yani şu an için doktor tercihleri böyle belki ileride değişebilir

Kesinlikle, ve ben hiçbir doktordan duymadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…