SEBEPSİZ İNFERTİLİTE gebelik için neler denediniz

artık hakkımızda hayırlısı ya en kötu karar bıle kararsızlıktan ıyıdır. sorumluluk alıp bı karar vermemız gerekıyor egrı ya da dogru sonucta olması veya olmaması bıze baglı degıl o yuzden bızden gayret gerısı allahtan

Birşey diyim ki bende Allah affetsin bir ara içimden geçiriyordum kimyasal gebelik felan bir düşük bari olsaydı niye olmuyor diye isyan eder olmuştum . Bazen diyorum ben öyle düşündüm diye mi dış gebelik geçirdim . Saçma sapan seyler düşünmeyi bırakmamız lazım Allah kısa zamanda hayırlı sağlıklı gebelik nasip etsin . Soruna gelirsem de dış gebelik tüplerde yapışıklık , iltihap , yada kapalıysa olabiliyormuş . Bazen de hiçbişey de olmasa da olabiliyormuş . Nasip işte . Rahim filmi çektirdiğimde bir sorun yoktu tüplerimde .

Sizin olmayışının sebebi neymiş? Nasıl öğrendiniz?

Sizin olmayışının sebebi neymiş? Nasıl öğrendiniz?
tüp bebek tedavisinde laboratuvar aşamasında detaylı öğreniyorsun. embriyo kalitesi ve endometrium olarak öğrendik. %100 bundan diyemeyiz ama üst üste 2 tedavi gördüm ve 2. tedavim boşa gitti kaliteli embriyo olmadı.

Benim de kalitesiz embriyom oluştu. Doktorum ısrarla 2bb 5.gün embriyosunun kaliteli olduğunu savunuyor. Doktor değiştirip yeniden başlamayı düşünüyorum ben de.

Benim de kalitesiz embriyom oluştu. Doktorum ısrarla 2bb 5.gün embriyosunun kaliteli olduğunu savunuyor. Doktor değiştirip yeniden başlamayı düşünüyorum ben de.
bb kaliteli demek aslında ama çapı küçük embriyonun. sizinde sebepsiz infertilite mi diyorlardı? transfer olmayı deneyin tıtmazsa başlarsınız bence. peki kaç yumurta dolu? kaç döllenme oldu? 5.güne 1 tane mi kaldı sadece?

Evet sebepsiz. 11 tane toplandı 7si döllendi. 4ü gelişme göstermiş. 5.güne 3 tane kalmış 1i 2bb diğerleri kavitasyon aşamasında dedi. O ne demek detaylı bilmiyorum sanırım daha da kötüymüş. Bu yüzden hiç transfer olmak istemedim. Öncesinde histereskopi önerdi doktor ona da korkuyorum.

Siz nerede tedavi görüyorsunuz?

23 Mart 2023'te 7+1 de dış gebelik olduğu tespit edildiği iç kanama riskine karşında kapalı ameliyatla sağ tüpüm alındı.2 ay beklemem gerektiği sonrasında ise rahim filmi çekilmesi sonrası hamilelik önerildi. 6 ay sonra rahim filmi çektirdim sol tüpün açık olduğu söylendi fakat yaklaşık 1 yıldır çocuk istemim devam ediyor doğal yolarla ile hamile kalamadım. Tüm hormon testlerim normal değerde, rahimde hiç bir sıkıntı yok. 21.gün progesteron hormonlarım normal çıktı ve eşim sperm hiç bir sıkıntı yok ama hamilelik olmuyor. Şimdi doktor gerek duyarsa rahim filmi çekinilecek sonrası ilaç kullanımı ve iğne dendi bakalım regli bekliyorum. Süreci yaşayan ANKARA doktor tavsiyeniz nedir ?

Bende bir yıl gebe kalamadım. Prolaktinim 36 çıktı. Dostinex kullandım doğurganlık artırıcı ınofolic combi kullandım ve ovulasyon testi ile takip ettim. Aynı ay hamile kaldım. Üzgünüm ama prolaktin gerçekten etkiliyor sanırım

Ne güzel tebrik ederim
Benim prolaktin değerimi engel görmedi hiç bir doktor ben de hayıt tohumu çayı içtim bir ay normal seviyeye düştü bir daha yükselmedi ama ben yine de normal yolla gebe kalamadim tüp bebekle şimdi hamileyim çok şükür

Başkentte Göğşen Önalanı tavsiye ederim görüş alabilirsiniz en azından. Benim sebepsiz infertilitemi farklı bakış açısıyla değerlendirdi. Tüp bebekle şimdi hamileyim. Allah kolaylıkla size de nasip etsin inşallah

Merhaba,

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde 2023 Mart ayında 7+1. haftada dış gebelik ameliyatı oldum ve sağ tüpüm alındı. Sonrasında 6 ay korunmam söylendi bu süreci atlattıktan sonra bende kendi istediğimle özel bir hastanede HSG ( rahim filmi ) çekinmeye karar verdim anestezili bir şekilde hiç bir sıkıntı olmadan filmi çekinmiştim(2023 Eylül). Sonuçta sol tüpümüm açık olduğu belirtildi.

2023 Eylül ayından itibaren çocuk istemim olmasına rağmen hamile kalamadığım için 2024 Kasım ayında doktora gitmeye karar verdim. Ankara Şehir Hastanesine reglim 2. günü gitme kararı aldım. O gün hormon, AMH, Beta, progesteron vb. değerlerime kan yolu ile bakıldı ve hiç bir sorun çıkmadı, o gün rahim ultrason için randevu almam söylendi ona da bakıldı ve bir soruna rastlanılmadı. Bu süreç devam ederken eşimin sperm testi yapıldı onda da değerler normal çıktı hiç bir sorun yok.

Reglimin 1. gününden hesaplayıp 21. gün kan vermem söylendi ve onda da sadece progesteron hormonuna bakıldı değerim olması gerektiği kadar yükselmiş onda da bir sıkıntı yok :) ve Smear örneği alındı ben daha önce özel bir klinikte baktırmıştım temiz çıkmıştı.

2. reglimin 1. günü tekrar hastane gidip rahim filmi randevusu almam söylendi ve reglimin bitimine randevu oluşturuldu ve film çekilmeden önce BETA değeri için bir gün öncesi kan vermem gerektiği belirtildi. BETA için kan vermeye gittiğimde ağrı kesici, antibiyotik ve bir de film çekiminde kullanılacak ilaç yazıldı.

Bugün ise anestezisiz Rahim Filmi çekildi :) Biraz zorladı beni hiç ağrı olmuyor diyenler ağrı eşikleri çok yüksek sanırım işlem esnasında baya bir ağrı yaşadım 5 dk bile sürmedi ama şiddetli bir ağrıydı buna hazırlıklı olun derim. Masadan kalktığınızda ağrı hafiflemiş ve geçmiş oluyor. Neyse sonuç önemli, sol tüpümün açık olduğu söylendi.

3. reglimin 2. günü hastaneye tekrar gitmem istendi, bakalım sürecin devamında olanları buraya yazacağım. Sonunda güzel olacağı inancımı hiç bir zaman yitirmeyeceğim...:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…