Şimdi her sebepsiz in sebebi illaki var diye birşey yok ama bir sebep varsa en son aşama tüp bebekte ortaya çıkacaktır der Dr lar ve benim de 3.5 sene sebepsiz infertilite idi kasım ayında tüp bebeğe gittim ve sebepler ortaya çıktı. Sana tavsiyem normal olacak diye kendini yıpratıp yorma üzme. Aşılama olmuşsun hem de kaç kez tüp onun biraz ilerisi. Maddi olarak herkesi zorluyor. Kredi çekerek yapanlar bile var. Borç harç taksit bir şekilde ödeme imkanın varsa yapılıyor. Bende maddi kısmını düşündüm içime sindiremedim sebep yok diyorlar kendiliğinden olur o zaman diye bekleye bekleye 3.5 yıl geçti 4 olacak. Tüpe gidince de hemen olacak diye birşey yok. Bir de orda uğraşabiliyorsun. O yüzden zaman çok önemli. Keşif histereskopisi diye birşey var. Belki yapışıklık rahimde ya da perde engel bir durum varsa kamera ile net görülür. Bunu yaptırabilirsin. D vit, omega 3, eşinin ve senin antioksidanlar içeren komplex bir muştivitmaini 3 ay düzenli kullanman yumurta kalitesini sperm kalitesini arttırman gerekiyor.
Tüp bebek için 3 ay sıkı hazırlanın eşinle. Bunun için araştırmalar yap. İnfertilite yi en iyi anlayan tüp bebek Dr ları. Bir sürü Dr gezdim ben bu sonuca vardım hepsi konuya vakıf değil. Hatta biri hata yaptı 6 ayıma mal oldu.
Bunu dışında bir aile hekimine giderek tsh değerin ve insülin direnci var mı bunlara da baktır. Tsh 2.5 altı olmalı gebelik elde etmek için. İnsülin direnci içinde takviyelerin içinde inositol var o düşürüyor. Takviye olarak Piyasadaki en uygun fiyatlı mg içerikleri yüksek proxyfemin kullanıyorum ben tavsiye ederim. Saf Arı sütü, Arı ekmeği, soğuk sıkım çörek otu yağı de kalite için önemli imiş. Onu da araştırıp kullanabilirsin. Embriyolog idil bozkurt var youtube da onu da dinleyebilirsin. Bu arada ben hacamatı vücut tarama olarak sayısız yaptırdım evlenmeden. O kadar çok yaptırdım ki sülük vs de. Adetlerim düzenli olunca hemen olur sanıyordum. Nasip kısmet herşey. Ama vesileleri gitmek gerekiyor. Bu hazırlanma sürecinde belki nasip olur. Bir de herşey aşama aşama ilerler Dr lar hepsine birden bakmıyor o yüzden hatalı lar demek doğru değil. Tsh ve insülin direncini söylemeyene olabiliyor burdaki konularda karşılaşıyorum.