Sebep bulunamayıp tedaviye devam eden kader ortaklarım anlatacaklarım var...

nercen

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
5
0
16
Tekirdağ
Öncelikle herkese umut olsun düşüncesiyle yazdığımı belirtmek isterim. çünkü yaşadığım süreçte çoookkk benzer hikaye aradım, sayfalar okudum, teselli istedim...yazmayı denedim ama hep moralsiz şeylerdi yazmaya çalıştıklarım. neyse anlaşıldığı üzere olumlu bir süreç yaşıyorum şu an. şükürler olsun ki...
7 yıllık evliyim. son dört yıldır umutla olumlu bir gebelik bekliyor-uz(duk). 3sene önce kendiliğinden oluşan bir gebelik yaşadım, 5.haftada düşük gerçekleşti. olur böyle şeyler dendi, üzücü olsa da...3 ay sonra bir gebelik daha... ve 7.haftada iki kez kalp atışını duymuşken, bu defa kalbinin durması ile kürtaj... olur böyle şeyler denmesine rağmen artık risk artmaya başladığı için araştırma da başladı. bir sürü tetkik. hepiniz biliyorsunuzdur neler olduğunu. sorun yok yok yok.... tabi üst üste olunca işin hem gerçekten psikolojik kökenli yanı, hem de hormonel kaynaklı psikolojik yanı perişan etti beni. neyse 6ay kadar korunarak yaşantımıza devam ettik. sonra denemeye tekrar başladık. bu defa olmaz oldu. dediler ki tedavi zamanı. çünkü yaş gidiyor . bu arada şu an 36 yaşındayım. ilk önce sadece hap. sonra iğne, sonra aşılama. hep olumsuz. ne oldu da olurken, olmaz oldu?.... üzüntü tarifsiz. derken rahim filmi istendi. filmde rahme giden yolda kalınlık görüldü, alınmasının iyi olacağı belirtilerek histereskopi yapıldı. bayaa ameliyat sayılır neticede, narkoz filan... sonra kanamalarım 1 ayın sonunda bitince toplamda iki ay sonra tekrar aşılama yapıldı. (-) belirli aralıklarla bir daha, bir daha.. ve 4 aşılama sonrasında 5-6 ay kendimiz denemek istedik ve hastanelerden çekildik. baktık olmuyo, bu defa artık tüp bebek.... ve mart ayında başlayan tedavi süreciyle, 30yumurta toplantı. 18'i döllendi, 5.güne 7tane kaldı. 5.günde 2'si transfer edildi(bir 4AA,biri4BB kalitesindeymiş) ancak dondurabilmek için kalan 5 tanesini, gelişimlerinde yavaşlama olduğu gerekçesiyle 6.güne uzzattılar. ve ben transfer sırasında devamlı ağladım, çünkü 5'i yaşamak için zorlanıyorsa transfer edilen 2'si de yaşamıycaktır diye düşündüm. ve sonra 12 gün bekledik. zor geçti. 9.günde test yaptırdım dayanamayıp, 22çıktı BETAHCG. yuppiii hamileydim. 12.günde dr.a gittiğimizde kan verdim tekrar ve sonuç,beta hcg 7 çıktı. o anki ruh halimi tarif edemiyorum((( ve psikiyatriste yönlendirdi dr.um. hoş gitmedim. zor da olsa telkinlerimle atlattım.iki ay sonra tekrar deniycez, senin çözümün tüp bebek, çünkü sizde embriyo problemi var, döllenme olmasına rağmen yaşamıyo dedi dr.um. korunayım mı bu süreçte dediğimde senin korunacak halin mi var deyince umudu kestim. 12nisanda kanamam başladı ve 17-18gün sürdü. şu anda tam olarak 3 aylık hamileyim:) bir mucize oldu. çünkü aklımdan tamamen sildim, nasılsa tedavisiz olmuyor dedim işte o an oldu. kısmet. vakti geldi. umudunuzu yitirmeyin. bu süreçte her şeyi yaşadım. çekilenleri bir tek biz bilebilir ve anlayabiliriz. sormak istediğiniz bir şey olursa burdayım. umudunuz olmak isterim.
Sevgilerimle...

Yuce RABBIM den sağlıcakla kucağına almani diliyorum..bende kist ameliyati oldum.ayni zamanda tiroid rahatsizligida var..iki yil doldu olmuyor.bir tup bebek denemesi negatif oldu..daha atlatamafik.kistde tekrar cikti cok sukur suan küçük mus..bu uc ayda kullandigin bisry varmiydi acaba. .bana tavsiye edebilecegin..

gözünüz aydın sağlıkla doğsun bebeğiniz...

ben henüz 1,5 yıldır uğraşıyorum ama yoruldum... üstelik neyle mücadele ettiğimi bile bilmiyorum. sebepsiz bizimki... klomenla olmadı, iki defa aşılama denedik yine olmadı. bu ay artık tüp bebek deniyoruz. ben hiç hamile kalamadım, 1 kere kalmış ve kaybetmiş olsam o bile umut olurdu bana, en azından hamile kalabiliyorum diye...

inşallah tüp bebekte yüzüm güler... sizinki gibiumut dolu hikayeleri okuyunca insan asla vazgeçmemsi gerektiğini anlıyor

Rabbim sonuna kadar devam ettirsin canım, nekadar güzel sabrın sonu selamete çıkmış ..
"rahim filminde tüplere giden yolda kalınlık görülmüş" yazmışsın yani Hidrosalpenksmi var sende ve kendiliğinde hamile olduğunu görünce umutlandım...Allah yeterki istesin herşey olur.. inşlh bana ve isteyn herkese Mevlam nasip etsin...

Merhabalar biraz geç oldu cevap için kusura bakma, yoktum buralarda. Öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim. Allah sana da ve aynı kaderi paylaşan herkese nasip etsin inşallah. inşallah en kısa zamanda gönlüne göre olur her şey. tek bir şey tavsiye edebilirim; o da rahat olmak. bu arada belki belirtmedim ama ben de bir dönem troid tedavisi gördüm. şu anda da üç tane nodülüm var. bunların etkisinin olmadığı söylendi. zaten tedavi olduğum için hormonal değerlerim normalleşmişti. tüp bebek neticesindeki düşük sonrası zaten hemen hamile kaldığım için arada kullandığım doğal ilaçların faydası oldumu bilmiyorum. ama böğürtlen kökü kürü diye bir şey var. onu yaptım. ilgilimiydi bilmiyorum. ancak lütfen içini ferah tut. rahat olmaya gayret et. hep diyorlardı bırakınca oluyo, bıraktım ve oldu. ümidi kestim. ve mucize oldu. rahatlamak adına konuşmak istersen özelden de yazabilirsin. sevgilerimle.

Çok şükür onca üzüntü, koşuşturmaca, çekilerden sonra mutlu sona erdik. kısmet diyorum işte. nasipse, vakti geldiyse oluyo. şimdi durum şöyleydi; ikinci hamilelik kalp durmasıyla sonlanınca kürtaj yapılmıştı. bu esnada sanırım, ki dr.un demesi o, bölge zarar görmüş. ve bir kalınlık oluşmuş. transfer yapılacağı zaman katater zor yerleştirilebilir gerekçesiyle kalınlaşan bölge alındı. hani adını koymadılar diyeyim. ya da ben mi bilmiyorum acaba. bahsettiğin hidrosalpenks nedir. belki aynı şeydir.
umudunu hiç yitirme. çok da stres yapma. kaderci davranıp, olmuyo napalım deyince oldu. canım benim allahım gönlüne göre versin inşallah, tez zamanda.

canım benim sakın umudunu kaybetme, asla, asla, asla. başlangıçta hamile kalabilmekle inan hiç ilgisi yok. ve emin ol nasılsa hamile kalabiliyorum diye de umutlanamadım hiç. belki başkangıçta evet ama sonra tammamen umudumu yitirdim. zaten dr,da senin imkansız dedi bana. bu kadar aşılamalar, tüp bebek ve olumsuz sonuç. yani sebep yoksa olay beyinde bitiyo. bu bence bir çok kişiden de duyduğum üzere, tecrübeyle sabit. 1,5 yıl az bi zaman. evet çooookkkkk yorucu, üzücüüüü, yıkıcıııı, ama erken. içini nolur ferah tut. eşinle bi tatil yapın, kafaları bi dağıtın, imkanlar elverdiği ölçüdü. bilhassa sen kendine özel vakitler ayır. hayatın tadını çıkar. ve vakit gelince olacak de. Duaların , dileklerin kabul olsun inşallah.sevgiyle kal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…