• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sealpup'ın Sağlıklı Yaşama Başlama Günlüğü

sealpup

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
43
12
88
Ankara
Merhabalar,

3 gündür beslenme tarzımı değiştirme çabalarındayım ve hala caymamış olduğum için burada günlük tutmaya karar verdim.

Önce kendimi sağlıklı hissetmek sonra da vermem gereken 34 kg'ımı vermek istiyorum.

Başlayalım bakalım:

Sürekli oturarak çalıştığım için 2 yılda 23 kg aldım ve zaten eskiden de ideal kilomun en üst sınırındaydım.

Artık sabah uykumdan bile feragat edip her gün spor yapmaya ve düzenli beslenmeye çalışacağım.

Yapacaklarım:

- Her gün en az yarım saat açık havada yürüyüş
- Hergün 2 ila 2.5 litre su içmek
-Paketlenmiş gıdalardan uzak durmak ve sadece tadına bakmak(çok canım çekerse)
-Evde yoğurt mayalayıp içecek olarak ayran tüketmek
-Günde sadece 1 büyük fincan siyah çay içmek(şekersiz)
-Şeker ihtiyacı halinde sütün içine tarçın atıp onu içmek
-Günde 1 adet meyve yemek(çok meyve sevdiğim için bazen abartıyorum)
-Akşam 18:00'den sonra su ve demleme(paket olmayan) yeşilçay dışında birşey içmemek
-Bulabildiğim her fırsattan adım atmak
-Ve sağlıksız beslenmeye devam edersem yakalanacağım hastalık oranının artacağı bilincinde olup bunu motivasyon olarak kullanmak

Yapmayacaklarım

- Sözlerimi tutamadığım günlerde vazgeçmemek.

Her sabah erken kalkıp yürüyüş yapıp işe öyle gideceğim. Haftada 3 gün sabah akşam(pazar, salı, cumartesi) 4 gün sadece sabah yürüme imkanım var.

Umarım istediğim sağlıklı kiloya inebilirim.

16 Mart 14 sabah 50 dk yürüyüş / 16 Mart akşam 1 saat yürüyüş

17 Mart Sabah 40 dk yürüyüş

18 Mart Sabah 30 dk yürüyüş
18 Mart Akşam 35 dk yürüyüş

18 Mart 14 Ne Yedim?

Uyanınca 1 bardak su

Kahvaltı
1 Yumurta 3 Ceviz 2 kayısı kurusu 8 zeytin 1 çay kaşığı bal 1 dilim mısır unlu kek 2 dilim buğday ekmeği 1 fincan nescafe

Ara
1 adet yeşil elma

Öğlen

1 porsiyon pirinç pilavı 1 porsiyon kuru fasulye 1 kase mevsim salata 1/2 kase yoğurt

Ara
1 fincan siyah çay

Akşam

1/2 porsiyon kuru fasulye 1 porsiyon mevsim salata 2 küçük dilim kabak tatlısı

1 çay bardağı siyah çay

Son düzenleme:
İlk defa bu kadar ciddi çalışıyorum :1:

Eve gidip akşam yürüyüşünü düşünüyorum sadece ve burdaki başarı hikayeleri beni çok motive etti :16:

Günaydın kk'nın güzel kadınları :38:

Sevgili günlüğüm; bugünde başladı iyi gidiyor gibiyim :8:
Aç karnına 2 kupa su

19.3.14 Sabah 40 dakika yürüyüş

Kahvaltı
1 adet yumurtalı omlet(çok az peynirli)
5 adet siyah zeytin
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı ev yapımı marmelat
2 dilim buğday ekmeği
1 ısıırık mısır unlu kek
2 batımlık köy peyniri
3 ceviz içi
1 parça doğal pestil

Ve KAÇAMAK Küçük 1 parça cips :5:

Sevgili Günlük :40:

19.3.14

Ara
200 ml süt / yarım avuç beyaz leblebi

Öğle

1 porsiyon çorba 1 porsiyon salçalı spagetti 1 porsiyon salata

Ara

1 adet yeşil elma

Akşam

1 porsiyon makarnalı salata

2 litre su

20.3.14

Sabah 20 dakika yürüyebildim sadece :20:

Kahvaltı

1 adet yumurtadan peynirli omlet 1 dilim mısır unlu kek 5 adet siyah zeytin 3 adet ceviz içi 1 tk bal 1 tk marmelat küçük bir parça pestil

Ara

1 adet yeşil elma 1 avuç beyaz nohut

Son düzenleme:
Günaydın,

Günlüğüm oldu iki günlük; eksikleri tamamlayayım :51:

Kendime de itiraf ediyorum ki hiç bu kadar başarılı uyguladığım bir beslenme ve spor programı olmamıştır :kkk:

20.03.2014

Öğlen

1 porsiyon çorba 1/2 porsiyon taze fasulye 1/2 porsiyon şehriye pilavı 1 porsiyon salata

Ara
1 çay bardağı siyah çay
200 ml süt ve yarım avuç beyaz leblebi

Akşam
1/2 porsiyon taze fasulye 1/3 porsiyon şehriye pilavı 1 porsiyon salata

KAÇAMAK gece 23:00de yediğim iki adet küçük kakaolu kurabiye :47:

1,5 lt su
_____________________________________________________________________________________________________________________________

21.03.2014

Sabah 40 dakika yürüyüşümü yaptım ve kurt gibi açken yaptığım kahvaltım :

KAHVALTI

1 adet yumurtalı peynirli omlet 1 kase çorba 1 tk bal 2 dilim buğday ekmeği 1 adet ceviz 1 küçük parça pestil 1 ceviz büyüklüğünde kakaolu kurabiye 5 adet siyah zeytin

ARA

200 ml ve yarım avuç beyaz leblebi

Sağlıkla kalınız :3:

Merhabalar :3:

Günlüğe devam :39:

21.03.14

ÖĞLE

1 Porsiyon patlıcan musakka 1/2 porsiyon şehriye pilavı 1 porsiyon mevsim salata

ARA
1 armut
1 kupa siyah çay

AKŞAM

Yemek yok KAÇAMAK :20: var ve gece 23:00de; 3 adet kakaolu kurabiye 10 tane cips 2 kaşık kısır :14: kısa günün zararı oldu işte

22.03.14

Sabah yürüyüşü yapamadım

KAHVALTI
1 domates 8 adet siyah zeytin 2 dilim ekmek 1 tk bal 1 çayk marmelat

ARA
1 kupa siyah çay

ÖĞLEN
1 büyük kase tarhana çorbası 1 porsiyon makarna salatası(mayonez yerine yoğurt) 1/3 porsiyon üzüm Tadımlık patates kızartması

ARA
1 kupa siyah çay 1/2 avuç beyaz nohut

AKŞAM

1 kase tarhana çorbası 1 porsiyon salata

1 saat Akşam Yürüyüşü ve Egzersiz

Sağlıklı günler dilerim :32:

Son düzenleme:
bayıldımmmm bende uygulayabilirim umarım... ama en başta bir parçada olsa motivasyona ihtiyacım var :( masaya oturunca tüm planlarımı unutup dalıyorum yemeklere :5::5::5:

bayıldımmmm bende uygulayabilirim umarım... ama en başta bir parçada olsa motivasyona ihtiyacım var :( masaya oturunca tüm planlarımı unutup dalıyorum yemeklere :5::5::5:

Merhaba symmm hanım,

Herkes bunu söyler ama herşey beyinde bitiyor. Ben gerçekten karar verdiğimde sabah uykumdan feragat edip açıkhavada yürüyüş yapıyorum. Önceden 1 paket cipsi tek başıma yiyebilirdim :17: ama artık tadı bana kötü geliyor çünkü bana zarar veren birşey olduğuna beynim ikna oldu.

Umarım sizde bu iknaya ulaşırsınız. Daha hiç tartılmadım bile ama benim ilk amacım zaten sağlıklı beslenebilmek.

Bence sizi motive edecek birşey bulun ve ona odaklanın. Mesela ben dün hep küçük beden satan bir mağazada gezdim ve beğendiğim şeyleri alabileceğim günleri hayal ettim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İyi günler dilerim :3:

Son düzenleme:
İyi haftalar kızçeler,

Süper bir pazardı,

Sabah 1 saat yürüdüm ve akşam da 1 saat yürüdüm. Enerji doluyum :1:

KAHVALTI
2 yumurtalı peynirli omlet 1 domates 1 salatalık 2 yaprak marul 1 çk bal 1 çk marmelat 5 adet zeytin 2 dilim uno premium ekmek

ARA
1 dilim yumurtalı ekmek 1 çay bardağı çay 1 elma

ÖĞLEN
6 Adet köfte ızgara 1 yk pilav 2 yk salata

AKŞAM
3 küçük dilim pizza 2 çay bardağı çay 1 sade türk kahvesi ve 200 ml portakal suyu

Maalesef su içemiyorum yani az içiyorum. Dün 1.5 lt içtim galiba

Sağlıcakla kalınız :21:

Merhaba symmm hanım,

Herkes bunu söyler ama herşey beyinde bitiyor. Ben gerçekten karar verdiğimde sabah uykumdan feragat edip açıkhavada yürüyüş yapıyorum. Önceden 1 paket cipsi tek başıma yiyebilirdim :17: ama artık tadı bana kötü geliyor çünkü bana zarar veren birşey olduğuna beynim ikna oldu.

Umarım sizde bu iknaya ulaşırsınız. Daha hiç tartılmadım bile ama benim ilk amacım zaten sağlıklı beslenebilmek.

Bence sizi motive edecek birşey bulun ve ona odaklanın. Mesela ben dün hep küçük beden satan bir mağazada gezdim ve beğendiğim şeyleri alabileceğim günleri hayal ettim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İyi günler dilerim :3:
iki gündür :17: yazdığınız kurallara harfiyen uyuyorum:21:... veee kendimi çok iyi hissediyorum :) kilo veremediğim kesin (iki günde ne kilo vermesi!) ama çok rahatım ...midem rahat :3: spor yapıyorum moralmen kendimi iyi hissediyorum(koşu bandında olsa bile)... umarım bozmam :)

iki gündür :17: yazdığınız kurallara harfiyen uyuyorum:21:... veee kendimi çok iyi hissediyorum :) kilo veremediğim kesin (iki günde ne kilo vermesi!) ama çok rahatım ...midem rahat :3: spor yapıyorum moralmen kendimi iyi hissediyorum(koşu bandında olsa bile)... umarım bozmam :)

Tekrar Merhaba symmm hanım,

Çok sevindim sizin adınıza. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :38:

Bu beden bize çok güzel bir lütuf ve sağlık o kadar değerli ki! Bile bile nasıl sağlıksızlığı seçebiliriz? Zaten ben abur cubur yerken aç olduğum için değil alışkanlıktan yiyordum ve bazı yiyeceklerin bağımlılık yaptığını düşünüyorum. Bu yüzden kendi sağlığım için sağlıksız yiyeceklere savaş açtım.

Ayrıca bana güzel motivasyon oldu diye paylaşmak istiyorum,belki biliyorsunuz,Canan Karatay'ın dediğine göre spor yapmadan sadece uyuyarak bile zayıflanabilir.Açıklamayı alıntılıyorum:

"Zaten 8’den sonra her şey yasak.

Çünkü esas uykuda zayıflıyormuşuz!

Leptin diye bir hormon var. Vücudu rahat bırakıp onun salgılanmasına müsaade edersek mucizeler yaratıyor. Leptin hormonu yemeklerden 4-5 saat sonra devreye giriyor. Depolanmış yağları kan şekerine dönüştürüp gerekli enerjiyi sağlıyor. Sabah 02-05 arasında en yüksek düzeyde salgılanıyor.

Fakat nazlı bir hormon. Ortada başka hormon istemiyor. Halbuki bir şeyler yediğimiz sürece insülin ve glukagon hormonları dolaşıyor ortalıkta. Akşam sekizden sonra meyve dahil hiçbir şey yemez isen gece yarısı leptin ortaya çıkıyor ve kalçalarındaki, göbeğindeki yağları yakıyor.
İşte uyurken zayıflama bu... Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ın söylediğine göre."

Ben zayıflama üzerine araştırma yaparken rastladım bu bilgiye ve akşam yemek yiyeceğim zaman hemen bunu düşünüyorum. Leptin hormonumu üzmek istemiyorum :1:

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Siz ve sağlığınız çok değerlisiniz :3:

Hoşçakalın

Merhaba güzeller :3:

Pazartesi bile kolay geçiyor artık çünkü ben diyet yapmıyorum sağlıklı beslenmeye çalışıyorum :51:

Dün sabah açıkhavada yarım saat yürüdüm

KAHVALTI
1 adet peynirli yumurtalı omlet 2 dilim uno premium ekmek 5 adet zeytin 1 adet domates 2 yaprak marul 1çk bal 1 çk marmelat

ARA

1 adet elma çeyrek avuç beyaz nohut

ÖĞLE
1 porsiyon kıymalı ıspanak yemeği 2 kaşık yoğurt 1 porsiyon salata :56:

ARA
200 ml süt 1 yeşil elma

AKŞAM
1 sandviç ekmeğine yapılı kaşarlı tost(yağ sürdürmedim)

1.5 lt su

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİ:

Bence gayet iyi gidiyor ama su çok az içiyorum ve akşam yemeği biraz sorun oluyor. Gene de az da olsa erken yemeye çalışıyorum.

Umarım herkesin her konudaki hayalleri gerçekleşir :3:

Ne de olsa herkesin bir Hayal Mahsülleri Ofisi vardır

Mutlulukla kalınız :54:

Günaydınlar :72:

Tartılmama 5 gün kala gayet iyi gidiyorum. :1:

Sabah yarım saat yürüdüm ve akşam 1 saat 20 dakika yürüdüm :46:

KAHVALTI
1 yumurtadan peynirli omlet 1 salatalık 1 çk bal 1 çk marmelat iki dilim uno premium ekmek 5 adet siyah zeytin

ARA
200 ml süt

ÖĞLEN
1 porsiyon kuru fasulye 1/2 porsiyon pirinç pilavı 1 porsiyon salata 2 kaşık yoğurt

ARA
1 porsiyon elma 1/2 avuç beyaz nohut 2 fincan siyah çay

AKŞAM
1 porsiyon kuru fasulye 1/2 porsiyon pirinç pilavı

Elimden geleni yapıyorum, zayıflamasam bile en azından kilo almıyorum. Tartılana kadar tesellim bu :55:

Sağlıcakla kalınız hanımlar :66:

Günaydın Kızçeler,

Dün sadece 25 dk yürüyebildim :2:

KAHVALTI
1 yumurtadan omlet 5 adet siyah zeytin 2 adet salatalık 1 dilim ekmek 1 tk bal 1 çk marmelat

ARA
1 adet elma

ÖĞLE
1 kase çorba 1 porsiyon soslu spagetti 1 porsiyon salata

ARA
çeyrek avuç beyaz nohut

AKŞAM
1 kase çorba 1 porsiyon salata

2 lt su

Merhaba hanımlar, :72:

Dün neler yaptım yazayım bakalım.

Dün yürüyüş yapamadım ya :26: kalkamadım zamanında ama bugün telafi ettim :32:

KAHVALTI
1 yumurtadan omlet 5 adet siyah zeytin 1 çk bal 1 çk marmelat 1 adet domates 1 adet salatalık

KAÇAMAK 3 dilim çikolatalı şerbetli kek

ÖĞLE
1,5 porsiyon taze fasulye 2 kaşık şehriye pilavı 1 porsiyon salata 1 kepçe yayla çorba

ARA
1 yeşil elma yarım avuç beyaz nohut

AKŞAM
2 porsiyon spagetti serpiştirilmiş salata

Su içme gene başarısız :2: 1 lt içtim mi bilmiyorum

Merhaba Kızçeler :3:

Bugün çok mutluyum çünkü 15 gün sonra ilk defa tartıldım ve - 2.9 idi kilom.

Boyum 1.57 cm, kilom 84 idi ve şuanda 81.1'im.

Aslında son 2 gündür yememem gereken tüm cipsleri pastaları börekleri yedim ama bu sabah yeni bir başlangıç yaptım. En son cuma sabah yürüdüm. Ondan beri yürüyüşte yapmadım. Bu haftada sınavlarım var ama spor yapamasamda akşam 17:00'den sonra yemeyerek sonuç alacağıma inanıyorum.

:21: Demek ki doğru beslenme ve sporla kilolar gidecek.

15 Nisan için hedefim 75 kg. Kendimi biraz daha zorlayacağım. Şükür açlıkla ilgili sorunum yok, aç kalmıyorum tek sorun şu abur cuburlar.

Bu günlüğün bana çok yararı oldu gerçekten. Herkese tavsiye ederim. Ayrıca cuma ve cumartesiyi yazmayacağım pazarı yazacağım sadece. Bir KAÇAMAK günü yazmam yeterli.:2:

İyi ki varsın KK :3: Zayıflamamda en büyük pay senin olacak.

Merhaba,

Kötü pazarlardan biriydi. Oysa 1 saat sabah 1 saat akşam yürüyebilirdim. Yapmadım ve cezam 15 Nisana kadar tadımlık olsa bile abur cubur YEMEMEK.

15 Nisana kadar lokma abur cubur yemeyip başarabilecekmiyim bakalım.

KAHVALTI
1 yumurtadan peynirli omlet 5 adet zeytin 1 çk bal 1 çk marmelat 1 domates 1 salatalık 2 büyük dilim kepek ekmeği

ARA
1 parça pestil ve bolca atıştırmalık ceviz

AKŞAM
1/2 porsiyon salata 1 büyük kase erişteli yayla çorba 2 yk pirinç pilavı 1/3 porsiyon tavuk

VE KAÇAMAK
1 büyük paket lays fırından cips :2: :2: :2: :20: :20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::20::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47:

5 çay bardağı çay 1 dilim yaş pasta :19::19::19::19::19::19::19::19::19:

Bu kaçamak beni değil 15 gün 1 ay bile idare eder.

Hadi hayırlısı,

Çok şükür başladım ve umarım böyle kararlı :52: giderim.

Mutlulukla kalınız,

Merhaba kızçeler,

KAHVALTI
2 yumurtadan peynirli omlet 5 zeytin 1 domates 2 yaprak marul 1 çk bal 1 çk marmelat 2 büyük dilim kepekli ekmek

ARA
1 adet elma

ÖĞLE
1 porsiyon salata 1 porsiyon bulgur pilavı 1 porsiyon taze fasulye

ARA
1 avuç beyaz nohut
2 fincan siyah çay
AKŞAM
2 dilim peynirli börek 1 dilim un helvası

2 çay bardağı siyah cay

Huzurla kalınız, :3::3::3::3::3::3::3::3::3::3:

Merhaba kızçeler,

Dünkü menüm ve bugünüm şöyle:

02.04.2014
KAHVALTI
1 yumurtadan omlet 5 adet siyah zeytin 1/2 domates 1 büyük dilim kepek ekmeği 1 bardak ıhlamur çayı 1 çk bal 1 yaprak marul

ARA
1 adet yeşil elma

ÖĞLE
1/2 porsiyon kuru fasulye 1/2 porsiyon pirinç pilavı 1 porsiyon salata

ARA
2 kupa siyah çay

AKŞAM
1,5 porsiyon bulgur pilavlı salata
1 kase çilek
1 paket N**** (Siyahi)
1 adet elma

...........................................................................................................................................................................................................................

03.04.2014
KAHVALTI
2 yumurtadan omlet 1 domates 1 salatalık 1 kase mercimek çorba 1,5 dilim kepek ekmeği 1 kupa ıhlamur çayı 5 adet siyah zeytin

ARA
1/2 avuç nohut ; 1 avuç patlamış mısır

ÖĞLE
1/2 porsiyon pirinç pilav üstü 1 adet sarma 2 adet biber dolma 1 porsiyon salata

ARA
1 adet elma

AKŞAM
1,5 porsiyon şehriye pilavlı salata

Back