Merhabalar,
3 gündür beslenme tarzımı değiştirme çabalarındayım ve hala caymamış olduğum için burada günlük tutmaya karar verdim.
Önce kendimi sağlıklı hissetmek sonra da vermem gereken 34 kg'ımı vermek istiyorum.
Başlayalım bakalım:
Sürekli oturarak çalıştığım için 2 yılda 23 kg aldım ve zaten eskiden de ideal kilomun en üst sınırındaydım.
Artık sabah uykumdan bile feragat edip her gün spor yapmaya ve düzenli beslenmeye çalışacağım.
Yapacaklarım:
- Her gün en az yarım saat açık havada yürüyüş
- Hergün 2 ila 2.5 litre su içmek
-Paketlenmiş gıdalardan uzak durmak ve sadece tadına bakmak(çok canım çekerse)
-Evde yoğurt mayalayıp içecek olarak ayran tüketmek
-Günde sadece 1 büyük fincan siyah çay içmek(şekersiz)
-Şeker ihtiyacı halinde sütün içine tarçın atıp onu içmek
-Günde 1 adet meyve yemek(çok meyve sevdiğim için bazen abartıyorum)
-Akşam 18:00'den sonra su ve demleme(paket olmayan) yeşilçay dışında birşey içmemek
-Bulabildiğim her fırsattan adım atmak
-Ve sağlıksız beslenmeye devam edersem yakalanacağım hastalık oranının artacağı bilincinde olup bunu motivasyon olarak kullanmak
Yapmayacaklarım
- Sözlerimi tutamadığım günlerde vazgeçmemek.
Her sabah erken kalkıp yürüyüş yapıp işe öyle gideceğim. Haftada 3 gün sabah akşam(pazar, salı, cumartesi) 4 gün sadece sabah yürüme imkanım var.
Umarım istediğim sağlıklı kiloya inebilirim.
16 Mart 14 sabah 50 dk yürüyüş / 16 Mart akşam 1 saat yürüyüş
17 Mart Sabah 40 dk yürüyüş
18 Mart Sabah 30 dk yürüyüş
18 Mart Akşam 35 dk yürüyüş
18 Mart 14 Ne Yedim?
Uyanınca 1 bardak su
Kahvaltı
1 Yumurta 3 Ceviz 2 kayısı kurusu 8 zeytin 1 çay kaşığı bal 1 dilim mısır unlu kek 2 dilim buğday ekmeği 1 fincan nescafe
Ara
1 adet yeşil elma
Öğlen
1 porsiyon pirinç pilavı 1 porsiyon kuru fasulye 1 kase mevsim salata 1/2 kase yoğurt
Ara
1 fincan siyah çay
Akşam
1/2 porsiyon kuru fasulye 1 porsiyon mevsim salata 2 küçük dilim kabak tatlısı
1 çay bardağı siyah çay
3 gündür beslenme tarzımı değiştirme çabalarındayım ve hala caymamış olduğum için burada günlük tutmaya karar verdim.
Önce kendimi sağlıklı hissetmek sonra da vermem gereken 34 kg'ımı vermek istiyorum.
Başlayalım bakalım:
Sürekli oturarak çalıştığım için 2 yılda 23 kg aldım ve zaten eskiden de ideal kilomun en üst sınırındaydım.
Artık sabah uykumdan bile feragat edip her gün spor yapmaya ve düzenli beslenmeye çalışacağım.
Yapacaklarım:
- Her gün en az yarım saat açık havada yürüyüş
- Hergün 2 ila 2.5 litre su içmek
-Paketlenmiş gıdalardan uzak durmak ve sadece tadına bakmak(çok canım çekerse)
-Evde yoğurt mayalayıp içecek olarak ayran tüketmek
-Günde sadece 1 büyük fincan siyah çay içmek(şekersiz)
-Şeker ihtiyacı halinde sütün içine tarçın atıp onu içmek
-Günde 1 adet meyve yemek(çok meyve sevdiğim için bazen abartıyorum)
-Akşam 18:00'den sonra su ve demleme(paket olmayan) yeşilçay dışında birşey içmemek
-Bulabildiğim her fırsattan adım atmak
-Ve sağlıksız beslenmeye devam edersem yakalanacağım hastalık oranının artacağı bilincinde olup bunu motivasyon olarak kullanmak
Yapmayacaklarım
- Sözlerimi tutamadığım günlerde vazgeçmemek.
Her sabah erken kalkıp yürüyüş yapıp işe öyle gideceğim. Haftada 3 gün sabah akşam(pazar, salı, cumartesi) 4 gün sadece sabah yürüme imkanım var.
Umarım istediğim sağlıklı kiloya inebilirim.
16 Mart 14 sabah 50 dk yürüyüş / 16 Mart akşam 1 saat yürüyüş
17 Mart Sabah 40 dk yürüyüş
18 Mart Sabah 30 dk yürüyüş
18 Mart Akşam 35 dk yürüyüş
18 Mart 14 Ne Yedim?
Uyanınca 1 bardak su
Kahvaltı
1 Yumurta 3 Ceviz 2 kayısı kurusu 8 zeytin 1 çay kaşığı bal 1 dilim mısır unlu kek 2 dilim buğday ekmeği 1 fincan nescafe
Ara
1 adet yeşil elma
Öğlen
1 porsiyon pirinç pilavı 1 porsiyon kuru fasulye 1 kase mevsim salata 1/2 kase yoğurt
Ara
1 fincan siyah çay
Akşam
1/2 porsiyon kuru fasulye 1 porsiyon mevsim salata 2 küçük dilim kabak tatlısı
1 çay bardağı siyah çay
Son düzenleme: