• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sbs sonucu :(

Balkabagi98

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
105
0
46
Kırklareli
Sbsden cıktım sonunda. Kırklareli anadolu sağlık meslek istiyorum ve yerleştirme puanım 400 . Kırklareli anadolu sağlık mesleğin hemşirelik bölümü taban 383 tavan 428. Kontenjan ise 48.Sizce girebilir miyim ?

Ben de girdim bugün sınava :)
Hissettiklerini anlayabiliyorum :)
Lise konusunda da eğer taban puanları çok yükselmezse bence girersin.Üstelik senin puanın iyi.
Geçmiş olsunnn :) :)

senin nasıl canım istedigin gibi mi :)

Yani evet :)
Hocalarıma sordum istediğin yere girersin büyük ihtimalle dediler :)
Ne diyelim hayırlısı olsun :)
İlk çıktığımda gözlerim dolmuştu.Dedim kesin çok kötü gelecek.Annem de üzüldü o halimi görünce...Teselli falan etti ama cevapları görünceye kadar suratım hep asıktı.
Neyse ki çok kötü gelmedi sonuç :) Genel anlamda beklediğim gibiydi :)
Şuan da çok mutluyum :) Stres falan hiç kalmadı :)
Bence sen de girersin istediğin yere :) :)

Girersinn.Küçük kuzenim o okulda okuyor 11. snıfa gççti hayırlısı olsun senin için.

Puanı değil de yüzdelik dilimleri baz almanızı öneririm.
Tercih yaparken buna dikkat etmelisiniz.

yazdıklarına göre eğer taban puanlarda bir fırlama olmazsa istediğin yere gidebilirsin..çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Bence boşuna kasıyorsun kendini. O puanla güzel bir anadolu lisesine git, üniversitede düşün ne istediğini. Sonra hemşirelkten bıkarsan başka bi yer istediğinde puanın düşüyor. Ben de turizm lisesinden mezunum, bence hata yapma sonuçta üniversitede hemşirelik okumak için liseyi hemşire olarak bitirmen şart değil.

2009 yılında bütün üniversitelerin taban puanı düşmüştü,hem de onlarla yirmilerle ifade edilecek düşüşler..inşallah senin şansına da öyle olur bu sene
ama zaten kazanamayacak bir puanda değilsin,rahat ol bol bol da dua et bence ^^

Canım inş. kazanırsın ama kazanamazsanda hiç dert etme ben zamanında fen lisesi kazanmıştım şimdi keşke kazanmasaymışım diyorum fen,anadolu,düz ,meslek hepsinin konumu aynı oldu.Kazanırsın inş. bitanem ama kazamazsanda hiç üzülme bile .yazıkk çocuklarıı şu yaşlarında sınava sokup da sonra o sınavı değersizleştirenlere yazıkkk

Puan tablosuna baktığınızda yanında yüzdelik dilim de görünür.
Sınavdaki başarı oranına göre bu yüzdelik dilimler değişir.
Şöyle bir örnekle açıklayayım:
Diyelim ki girmek istediğiniz okulun puanı 380 ve %10 luk dilimde.
Bu demek oluyor ki sınava girenlerin %10 u 380 ve üzeri puan almış.
Bir sonraki yıl sınav kolaydı ve 380 puanı sınava girenlerin %15 i aldı.
Yani bu kez 380 puan alan bir öğrenci %15 lik dilimde. %10 luk dilim de 420 ve üstü oldu.
Okul size 380 aldın, gel demez. Aksine yine %10 luk dilimdeki öğrenciyi alır.
Okul puanlarının yıldan yıla değişiklik göstermesinin sebebi budur aslında.
Yüzdelik dilimlere göre tercih yapmak daha sağlıklı sonuç verir.
Ben öğrencilerimle böyle çalışırım.
Tercihlerinizi yaparken girdiğiniz yüzdelik dilimin 3-5 dilim üzerinden sıralamaya başlayıp, 3-5 puan altından bitirirseniz iyi sonuçlar elde edersiniz.

Son düzenleme:
Bence boşuna kasıyorsun kendini. O puanla güzel bir anadolu lisesine git, üniversitede düşün ne istediğini. Sonra hemşirelkten bıkarsan başka bi yer istediğinde puanın düşüyor. Ben de turizm lisesinden mezunum, bence hata yapma sonuçta üniversitede hemşirelik okumak için liseyi hemşire olarak bitirmen şart değil.
Aslında bi bakıma haklısınız. Burada 4 tane anadolu lisesi var. Düz liseler de zaten anadolu oldu ondan dolayı puanlar da çok fazla değil.
Ama benim istediğim 2. anadoluydu yani lüleburgaz lisesi.Olsa kesinlikle gidecektim ama puanım tutmuyor.
Ben de sağlık mesleğe yöneldim bu yüzden,3. anadolu istemiyorum çünkü.O da düz liseydi yeni anadolu oldu.

Back