Sayıyla veriyorlar galiba

kedimediyedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2018
1.071
306
Herkese cümlete iyi geceler ..
Sorunuma gelecek olursak çok yakın olmamak ile birlikte ama yakın sayılır bir arkadaşım var kendisi iyi niyetli iyi birisidir kendisini severim günlerden bir gün evime misafir ettim güldük eğlendik taa ki o da ne salonumda sigara içiliyor?ben bu manzara ile zaten modum düştü kendimi konuya veremedim vermemekle kalmadım üstüne gözlerim bir türlü tablaya boşaltılmayan o külünde idi.hâl böyle olunca uyardım vay senmisin uyaran?Bana sanki görmemişin koltukları olmuş gibisinden hafif sırıtarak tamam canım dedi gidiş o gidiş..Ben yanlış mı yaptım? Yine?

Benim evime gelen misafirlerden sigara kullanan da var kullanmayan da. Kullananlar muhakkak salonda sigara içiyor musunuz diye sorar. Ben de tatlı bir dille mutfakta içiyoruz derim. Genelde de etrafımda hep sorulur aslında salonda içer misiniz diye. Evet, bunu size sorabilirdi. Ancak, sormamis içmis. Sizin sonrasındaki hareketleriniz de tuhaf olmuş. O ne öyle küle bakmalar falan. Bu çok yanlış. Ne olursa olsun gelen misafir. Ben olsam ben de alinirdim. Madem yakın sayılacak bir arkadaş sonraki sigarayı da gel mutfakta içelim falan deseydin güzellikle.

Ben direkt derim kokusunu sevmiyorum titizim diye hiç de ayıp değil bence ama şunu diyebilirim ki en köklü arkadaşlıklar bile bir zamandan sonra basit bir darbeyle yıkılabiliyor çok da takmıyorum kim neye alınıyorsa kendi bilir artık sınırlarıma hassasiyetlerime saygı duymayanların hayatımda işi yoktur

Koltuklara laf etmiş ya siz kül koltuğa geliyo falan mı dediniz ?Eğer öyleyse Keske ben evde sigara kullanmıyorum balkonda iç falan deseydiniz zaten olan olmuş bidaha içemezdi

Sınırlarınıza ve kurallarınıza saygı duymayan bir insanı hayatınızdan çıkarmak sizin için büyük bir kayıp olmaz.

Şakaya vurarak canım arkadaşım bu küllüğü içine sigara oturtup pıt pıt vuralım da içine dökülsün diye yapmışlar derdim sonra gülerdim böyle
Ha bi de kışın pencere açılmaz maazallah g*tümüz donar gel balkona giderim derdim dkdjdjdn

İşte bu bir çeşit manipülasyon. Siz haksız ilan edildiniz saygısızlık.

Uzun zamandır ilk defa sigarayı nerde içiyorsunuz ya da içebilir miyiz demeyen insan gördüm. Salonda sigara içen mi kaldı ya ? Köy evinde bile bahçeye balkona avluya çıkıyor millet.

zorunlu olarak maruz kaldığın ne biliyim eşinin bir büyüğü filan değil
arkadaşın

nasıl olup da evinde sigara içebilecek bir arkadaşın var mesela?
benim yok. söz konusu bile olamaz.

kimse benim salonumda sigara icmeye cesaret edemez. annemle babam ablami ziyarete gittiğinde balkonda bile icemiyorlar - ergen gibi bakkala gitme bahanesiyle cikip disarda içiyorlar. arkadasiniz cantasindan sigarayi cikarana, cakmagi bulana kadar neden engel olmadiniz?
ne ayilar var ya. bosver salonun ortasinda sigara icecek suursuz küssün daha da konuşmasın daha iyi

Evde sigara içilmez. Benim de arkadaşlarımı kibarca haşlamışlığım var. Bir daha da almadım zaten. Ayrıca iki küçük çocuğum olduğundan alkol kuralım da var. Ağzıyla içmeyen çok çünkü. Gelen arkadaşlarınıza kibarca kurallarınızı söyleyin. Baktınız anlamıyor bir daha davet etmeyin. Gerçi insan olan ev sahibine sorar yani. Nerede içebilirim? Diye.

Basta uyarmaliydiniz aa evimde sigara icilmiyor küllük bir kere salonda olmaz. Ya balkonda ya mutfakta olur. Bazilari mutfata da istemez mesela benim esim babam ailem ya mutfak ya balkonda. İkiside olmassa bastan soylenir. Kaldiki bana kalsa evde içilmemesi lazim

Bayramlarda falan bazı akrabalar içiyor bizim salonda da. Laf etsek küserler yüzde yüz.
Bizim evde de kimse sigara içmiyor. Onlar gittikten sonra ev b*k gibi kokuyor. Perdelere, koltuklara falan da siniyor tabi. Sonra Rosa hepsini baştan temizliyor.
Valla ben sizi haklı buldum, sigara içmeyene iğrenç kokuyor. Daha bugün markette biri boğdu beni, kış günü bile baca gibi kokarak dolaşan var. Dışarıda bile böyleyken evde hiç katlanılmıyor.

Salonda sigara içmek mi kaldı be, o ne öyle amele gibi.

Arkadaşınızın sigara içtiğini biliyorsunuzdur, evinize davet ettiğinizde sigara içmek istersen balkonda içebilirsin demeliydiniz, evinizin kuralları olduğunu baştan belli etmelisiniz.
Ben sigara içiyorum ama salonda kendim de dahil kimseye sigara içirmiyorum, gittiğim yerlerde de zaten yakınlarımın kurallarını bilirim ona göre hareket ederim ama ilk gittiğim yerse sigarayı nerede içeyim diye sorarım, sigara içenler bence sormalı da.

Bende sigara kullanıyorum ama evimin içinde içmiyorum balkonda içiyorum. Bu bebeğim olmadan önce de böyleydi, bana göre evde sigara içilmez o perdeler koltuklar o sinen koku sigara içmeyeni çok rahatsız eder. Evime gelen misafir sigara içmek isterse balkonda içmesi gerektiğini söylerim. İster alınsın ister üzülsün ne yapayım ev benim evim, kural benim kuralım. Eve gelen de bunlara uymak zorunda. O yüzden ben sizde bir hata göremedim.

Yani neden kendi alaninizda "canim balkona cikalim evde icmiyoruz" seklinde bir cumle kuramadiniz ki?!. Bu kadar egilip bukulmeye gerek yok. Toplumun genel sorunu şu ayip olur, misafiri tepemize cikaralim halleri. Igreti oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…