• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygı da bitti... Kızlar ne yapmalıyım?

Evet hemen işime dönebilirim. Ama beni param varken sayan adama da bu rahatlığı vermek istemiyorum artık cok borcunu ödedim hep saydım sevdim cok fedakarlık yaptım üzülüyorum kendime. Cocuklarımıza birlikte balmayacaksak, birlikte düzen kurmaya aksak, yükü çeken hep ben olacagım. Az evde dursam da hakarete de maruz kalacagım. Bunları kaldırmak cok zor. 12 yıldır evliyim. Belki altın başka şeyler vardır bilemiyorum. Ama bunu kaldırabileceğimi sanmıyorum. Paramı kazanırım, cocuklarıma bakarım, evime bakarım, o zaman da ona ihtiyacım olmayacak.
Size kötü hissettirmeye hakki yok.Buna izin vermeyin.9 ay hamilelik, doğum, aylarca uykusuz geceler, bir bebeğin soruulugunu 7/24 üstlenmek.
Siz bütün bunlari yaşarken destek olmayacaksa adi neden evlilik?

İyi de gülüm çalışsan dert çalışmasam dert. İkisini de gördüm. Parayı versn dert vermesen dert. Nasıl olacak ne olacak. Ama adam gibi adm olsa bu kadın da cocuklarımızı büyütüyor, bizim için evde su an diye düşünmez mi? Ben işe dönmeyecek değilim ki mevzu tahammül edemiyor olması. 62 kiloyum 56 idim önceden herkrs kilo almamışsın diyo. Demek ki kilo alsam evliliğim bitecek, para kazan asa saygı bitecek. Bu maddiyatçılık oluyor işte. Evlilikte bu durum büyük sıkıntı. Son 1 yıldır böyle aslında. Önceden asla böyle yapmazdı altında baika şeyler arıyorum.

%10000000
Karı parası yemek artık moda oldu. Kadınlar erkekleri bu şekilde alıştırmamalı diyorum ben de.
Hayat musterek dıyorlar da bu musterek hayat olmuyor .
Resmen maaşına cokuyor adam .
Kadın tabıkıde esıne yardımcı olmalı ona bırsey demiyorum da yanı elıne harclık vermek nedır!
Maaş kartı adamlarda
Daha neler gorucez bakalım

Ben sizi anlamadım konu sahibi hala calismama konusunda diretiyorsunuz da neyinize güveniyorsunuz. Bu psikolojik baskı daha siz beş kilo fazlaniz varken var ilerde yaşlanınca hastalanınca bu adamın gerçekten eş olarak yanınızda olacağına inanıyor musunuz ? Çocuklarını düşünmeyi anlarım ama bu kadar aşağılama halinde hala ayak diretmenizi banane çalışmıyorum demenizi anlamıyorum bu adam çekip gitse ne yapacaksıniz ? Yine banane nafaka ödesin diyeceksiniz sanırım ama o iş öyle olmuyor nafakayı da yatirmiyorlar o zaman mecbur çalışacaksınız . Bence su tavrınizi bırakın bir işe girip kendinizin ve cocuklarinizin hayatını güvence altına alın

Ben sizi anlamadım konu sahibi hala calismama konusunda diretiyorsunuz da neyinize güveniyorsunuz. Bu psikolojik baskı daha siz beş kilo fazlaniz varken var ilerde yaşlanınca hastalanınca bu adamın gerçekten eş olarak yanınızda olacağına inanıyor musunuz ? Çocuklarını düşünmeyi anlarım ama bu kadar aşağılama halinde hala ayak diretmenizi banane çalışmıyorum demenizi anlamıyorum bu adam çekip gitse ne yapacaksıniz ? Yine banane nafaka ödesin diyeceksiniz sanırım ama o iş öyle olmuyor nafakayı da yatirmiyorlar o zaman mecbur çalışacaksınız . Bence su tavrınizi bırakın bir işe girip kendinizin ve cocuklarinizin hayatını güvence altına alın
ŞU AN İÇİN çalışamıyorum dedim hanımefendi neyime güveneceğim kendime güveniyorum. Yarım yamalak okuyup böyle pat küt yorum yapınca yardımcı olmuş olmuyorsun. Dediğim gibi bu sene çalışamam cocuklarımın özel durumu var. Simdiye kadar eşime yaslanmadım. Belki de sorun bu kim bilir. Ben ilişkinin çatladıgını anlatmaya çalışıyorum. Parayla pulla şekile falan yürümeyeceğini bildiğim bir evliliğin nereye gittiğini görmeye çalışıyorum.

ŞU AN İÇİN çalışamıyorum dedim hanımefendi neyime güveneceğim kendime güveniyorum. Yarım yamalak okuyup böyle pat küt yorum yapınca yardımcı olmuş olmuyorsun. Dediğim gibi bu sene çalışamam cocuklarımın özel durumu var. Simdiye kadar eşime yaslanmadım. Belki de sorun bu kim bilir. Ben ilişkinin çatladıgını anlatmaya çalışıyorum. Parayla pulla şekile falan yürümeyeceğini bildiğim bir evliliğin nereye gittiğini görmeye çalışıyorum.
Yoo yarım yamalak okumuyorum siz yazmissiniz calismayacagim diye adam bana mobing uyguluyor diye bende size neyin gerektiğini yazıyorum . Evliliğinizin nereye gittiği çok belli burda birinin yazmasına mi ihtiyacınız var?

Öncelikle Allah bağışlasın. Ya bu deveyi gütmeli ya bu diyardan gitmeli'ye inanıyorum. Madem şuan bu diyardan gidemiyorsunuz fakat geleceğe dair güveninizi kırdı, o zaman şuan çalışamadığınızı da düşündüğümde bu deveyi gütmenin yollarını aramak zorundayız.
Boşanmak kolay bir şey değil, fakat elinizde gerçekten güç varsa rest çekmek silkeleyebilirdi. Fakat şuan rest çekseniz de altının boş olduğunu ve gidemeyeceğinizi bilecek. Bir anlamı yok rest çekmenin gibi görünüyor.
Karşınızdaki adam konuşulabilir bir adam mı ? Bir çift terapisine olumlu bakar mı ? Çift terapisiyle eşimle çok fayda gördük. Fakat eşim de bilinçli ve evliliğimizi düzeltmek istedi hep.
Sizin eşinizi siz tanıyorsunuz.
Bu süreçte terapi teklif edebilirsiniz.
O da olmazsa iki yol var.
1. İhtimal; çalışmaya başlayana kadar ki döneme kadar en azından gamsız olup kendinizi bu ilişkiden geri çekip, ilginizi ondan geri çekip kendi hayatınız ve çocuklarınıza odaklanacaksınız. Bağırsa da duymayıp geçip, psikolojinizi güçlü tutmaya çalışacaksınız. Çalışmaya başladığınızda tekrar düşünürsünüz boşanma fikrinizi.
2. İhtimal ise; keyifli vakit geçireceğiniz aktiviteler için siz çaba harcayıp ortam oluşturacaksınız, belki ailecek bir gezmeye gitmek, belki çocukları 3-5 saatliğine bırakıp bir sürpriz sinema bileti almak gibi. Hakediyor mu eşiniz bunu ? Hayır haketmiyor, ama şuan sadece sizi düşünüyorum. Bu deveyi güderken sağlıklı kalabilmenizin yollarını arıyorum.
Bahsettiğim 1. ihtimalde ise kendinizi ezdirmekten bahsetmiyorum, ona karşı sevginizin bittiğini hissettirmenizden bahsediyorum. Bağırsa bile umursamadığınızda kaale almadığınızda, susmuş bir kadın onu korkutabilir. O bağırdığında ağlayan üzülen kırılan bir kadın profili değil, onu tamamen umursamayan bir kadın profili oluşturabilirsiniz. Daha mı çok üstünüze gelir , silkelenir mi bilemiyorum. Eşinizi siz tanıyorsunuz.

Selam kızlar. Doğum için işten ayrıldım 2 yıl önce. Ve eşim cok değişti. Sürekli aşağılamaya çalışıyor, baskı yapmaya çalışıyor, ego tavan.. Sanırım işe dönmemi istiyor, ancak cocuklarımın kritik dönemindeyim ve 1 yıl daha dönemem. Beni param için sevecek saygı duyacak adam da ilk fırsatta artık yanımda olmaz diye düşünüyorum. Cok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum, cok zoruma gidiyor. Sanki, sadece benim cocuklarımmış gibi yükleniyor, Bi yandan da işe gitmemi bekliyor. Bu zorbalığa katlanamıyorum artık. Param varsa değerliyim, yoksa hiçim demek ki. Kendisi bir evi geçindirmeye tahammül edemiyor. Dün resmen kabustu. Sabah sınava gittim, gelince biraz uyudum. Mesele bu. 2 saat cocuklara baktı diye evi resmen tepeme yıktı. Senin insana benzer Bi yanın yok, dedi. Cok zoruma gitti. Dogum kilolarım yüzünden mi, yoksa gözünden mi düştük beyefendinin paramız bitince anlamadım. O kadar bagırıyo, aşağılıyor ki artık görmek bile istemiyorum onu. Sizce nasl bir yol çizmeli?
İnsana benzer halın mı yok demiş, pardonda kendısı kralıyet aılesınden mı bu nasıl bir cumle, o b.ktan herifi bosa layık degıl sana,, daha ınsan olamamıs sıfatsız, daha agır bır cumle kullanıcam ama bu varlıga az bıle, hiç düsünme bosanma davası ac evden yolla onu sen cıkma tazmınat davasıda ac, bu ettigi hakaretide bıldır ki haddini bilsin

Selam kızlar. Doğum için işten ayrıldım 2 yıl önce. Ve eşim cok değişti. Sürekli aşağılamaya çalışıyor, baskı yapmaya çalışıyor, ego tavan.. Sanırım işe dönmemi istiyor, ancak cocuklarımın kritik dönemindeyim ve 1 yıl daha dönemem. Beni param için sevecek saygı duyacak adam da ilk fırsatta artık yanımda olmaz diye düşünüyorum. Cok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum, cok zoruma gidiyor. Sanki, sadece benim cocuklarımmış gibi yükleniyor, Bi yandan da işe gitmemi bekliyor. Bu zorbalığa katlanamıyorum artık. Param varsa değerliyim, yoksa hiçim demek ki. Kendisi bir evi geçindirmeye tahammül edemiyor. Dün resmen kabustu. Sabah sınava gittim, gelince biraz uyudum. Mesele bu. 2 saat cocuklara baktı diye evi resmen tepeme yıktı. Senin insana benzer Bi yanın yok, dedi. Cok zoruma gitti. Dogum kilolarım yüzünden mi, yoksa gözünden mi düştük beyefendinin paramız bitince anlamadım. O kadar bagırıyo, aşağılıyor ki artık görmek bile istemiyorum onu. Sizce nasl bir yol çizmeli?
Maddi anlamda eşten bir destek beklenebilir ama bunun yöntemi hakaret, aşağılama, nefret, kin değildir ki maaşınında iyi olduğunu söylemişsiniz. Hakaret çok başka bir boyut. Üzülerek söylüyorum sizi sevmediği gibi soğumuş gibi geldi ama nedenini çok düşünmeyin bence bu karakterde birini sizde sevmeyin zaten. Ezdirmeyin kendinizi asla. Eğer çalışmanızı istiyorsa kusura bakmasın ev işlerine de yardım edecek o zaman. Öyle kadını hem çalıştırıp hem çocuk baktırıp üstüne ev işlerini de yıkmak adamlık değildir.

Ha birde şunu anlamadım şu an için çalışmıyorum evli olduğum kişi beni asagiliyor konu buysa nasıl bir yardım bekliyorsunuz ya çalışacaksınız ya da çalışmaya karar verene kadar bu şekilde davranmasına izin vereceksiniz . Ya da hiç deginmediginiz seçenek olan boşanmak var başka bir çıkış yolu eşinizin insafa gelip birden düzelmesi olabilir

Dimi sonra eşinin ayaklarını yıkar böyle kölelik sistemi gelir falan ne güzel anlattınız ya

eşi çalışsın istiyorsa çalışsın , yada boşansın bence. gelir durumu az ise diye yazmışstım . adamın 30 -40 bin geliri olsa bile karısının özel eşyalarını vermek istemiyorsa ya boşanırsın yada çalışırsın. ayak niye yıkansın ne alaka. siz ayak mı yıkıyorsunuz.

Ha birde şunu anlamadım şu an için çalışmıyorum evli olduğum kişi beni asagiliyor konu buysa nasıl bir yardım bekliyorsunuz ya çalışacaksınız ya da çalışmaya karar verene kadar bu şekilde davranmasına izin vereceksiniz . Ya da hiç deginmediginiz seçenek olan boşanmak var başka bir çıkış yolu eşinizin insafa gelip birden düzelmesi olabilir
2.seçenek yani çalışmak aslında hepsini toptan çözüyor.
- Çalışınca adam daha dengeli olabilir, kadın daha özgür davranabilir ve olmuyorsa da şutlar gider.

- Çalışınca adam daha dengeli olabilir, kadın daha özgür davranabilir ve olmuyorsa da şutlar gider.
Bende aynı şeyi diyorum . Konu sahibi konuyu okumadigimu soyluyor 🤷 yani benim yapacağım bu olurdu . Ortada gösterdiği sebep çocuklar küçük kimseye güvenemem . E o zaman ne çözüm kalıyor

Adam kadına çalışıp, para kazandığı için saygı gösterip dengeli davrancaksa bir zahmet o saygısını alsın başına çalsın.

Evet hemen işime dönebilirim. Ama beni param varken sayan adama da bu rahatlığı vermek istemiyorum artık cok borcunu ödedim hep saydım sevdim cok fedakarlık yaptım üzülüyorum kendime. Cocuklarımıza birlikte balmayacaksak, birlikte düzen kurmaya aksak, yükü çeken hep ben olacagım. Az evde dursam da hakarete de maruz kalacagım. Bunları kaldırmak cok zor. 12 yıldır evliyim. Belki altın başka şeyler vardır bilemiyorum. Ama bunu kaldırabileceğimi sanmıyorum. Paramı kazanırım, cocuklarıma bakarım, evime bakarım, o zaman da ona ihtiyacım olmayacak.
Şimdikilere gönüllü köleler lazım
Evin her işini gördüğün yetmiyor, üstüne dışarıda da çalışıp eline para saymanı bekliyorlar.
Soğan erkekleri işte
sürekli fedakarlık ede ede tepenize çıkarmışsın.
İşe dönerseniz bir kuruş vermeyin bu hödüğe, evinize temizlikçi çağırın, spora yazılın, tek bir gömleğini bile ütülemeyin madem işe dönmem için elinden geleni ardına koymadın al sana iş deyin.

Adam kadına çalışıp, para kazandığı için saygı gösterip dengeli davrancaksa bir zahmet o saygısını alsın başına çalsın.
Öyle tabi, yalnız şöyle bir durum var kadın çalışınca o eski baskı olmayacak, kadın da bu süre zarfında kendini toparlamaya ve içine sinmiyorsa yollarını ayırmaya fırsat bulmuş olacak. Diğer şekilde çalışmadığı için ezilmek ve ilerisinde boşanma gibi bir durum olursa en azından bir maddi dayanağı olacak.

Öyle tabi, yalnız şöyle bir durum var kadın çalışınca o eski baskı olmayacak, kadın da bu süre zarfında kendini toparlamaya ve içine sinmiyorsa yollarını ayırmaya fırsat bulmuş olacak. Diğer şekilde çalışmadığı için ezilmek ve ilerisinde boşanma gibi bir durum olursa en azından bir maddi dayanağı olacak.
Kadın şuan çalışmiyorum diyor
Belki bugüne kadar hep çalıştı dinlenmek istiyor
Veya bundan sonra çalışmayacak çocukları büyüyene kadar
Onun kararı
Maddi durumu çalışmamasına müsaitse eşe laf düşmez
Yok illa çalışan kadın istiyorum diyorsa boşanabilir, ama yemez tabii. Kadın hem çalışsın hem ev işini yapsın hem kirli donlarını yıkasın. Boşanırsa nasıl olacak, üstüne birde nafaka ödeyecek.
Konusahibi asla kendinizi ezdirmeyin, kendine güvenmiyorduysa evlenip çoluk çocuğa karışmasaymış.

Aynen.
Kadın dediğin öyle yapar, ne öyle evde yayıl, yata yata birtarafını büyüt
Akşam gelince adamın ayaklarınıda yıkasa mesela? Onu unuttunuz sanırım.
ben unuttumda yazanlar olmuş . millet ayaka yıkıyor herhalde herkes ayak yıkamayı yazmış , hiç aklıma gelmez.

Back